Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Βροχές, αέρηδες, καταιγίδες και χαλάζι μας επιφυλάσσει για σήμερα το απόγευμα ο καιρός, ενώ οι συννεφιές και οι τοπικές βροχές θα είναι και τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για το πρώτο σαββατοκύριακο του Μαΐου.

Σύμφωνα με το δελτίο καιρού του Τμήματος Μετεωρολογίας ασθενής χαμηλή πίεση καλύπτει την περιοχή, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες, στα ορεινά και το εσωτερικό.

Τονίζεται στο δελτίο ότι κατά την καταιγίδα δεν αποκλείεται να σημειωθεί και χαλαζόπτωση. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 26 στα νότια και ανατολικά παράλια και γύρω στους 24 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια και τα ψηλότερα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά το απόγευμα μέτριοι και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και ανατολικά παράλια, στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, στα ορεινά και το εσωτερικό.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις.

Τη ∆ευτέρα, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο κατά το τριήμερο.

Πηγή : philenews

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *