ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY

GOOD LIFEΥΓΕΙΑΕσύ ξερεις γιατί πρέπει να βάλεις λουλούδια στη ζωή σου;

Εσύ ξερεις γιατί πρέπει να βάλεις λουλούδια στη ζωή σου;

Aλήθεια εσύ ήξερες ποια είναι τα οφέλη των λουλουδιών στην καθημερινότητά μας; Μπορεί να ακούμε συχνά ότι βοηθάει η ενασχόληση μας με τον κήπο στη ψυχολογία μας, ωστόσο σε τι συγκεκριμένα βοηθάνε τα λουλούδια; 

Όπως φαίνεται, εκτός από το όμορφο τους άρωμα υπάρχουν τόσα πολλά θετικά στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν στο να έχουν θετική επίπτωση στην υγεία μας.

Η Αμερικανική Εταιρεία Επιστήμης της Κηπουρικής πραγματοποίησε μια μελέτη που αξιολόγησε εάν τα φυτά έχουν θεραπευτικές επιδράσεις σε χειρουργημένους ασθενείς και τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά. Στην εν λόγω μελέτη πήραν μέρος 90 ασθενείς, οι οποίοι χωρίστηκαν σε δωμάτια που είχαν φυτά και σε κάποια που δεν διέθεταν. Εκείνοι που περιβαλλόταν από κάποιο είδος φυτού είχαν πολύ διαφορετικά αποτελέσματα από τους άλλους.

Τα θετικά οφέλη των λουλουδιών

Σύμφωνα με τη μελέτη, εκείνοι που εκτέθηκαν σε λουλούδια εμφάνισαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και καρδιακό ρυθμό, μειωμένα επίπεδα πόνου, άγχους και κόπωσης, και πιο θετικά συναισθήματα και υψηλότερη ικανοποίηση για τα δωμάτιά τους από τους ασθενείς χωρίς φυτά. Τα ευρήματα αυτής της έρευνας δείχνουν ότι τα άνθη πρέπει να θεωρούνται ως ένα “συμπληρωματικό φάρμακο” για την ανάρρωση των ασθενών.

Τα μπουκέτα λουλουδιών μπορούν επίσης να μας κάνουν να νιώθουμε λιγότερο άγχος, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Complementary Therapies In Medicine. Οι μελετητές έδωσε σε φοιτήτριες ένα φρέσκο βάζο με τριαντάφυλλα για τους κοιτώνες τους και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι αισθάνονταν πιο ήρεμες και είχαν λιγότερο άγχος από πριν.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS