Eurovision: Τα τελευταία νέα

Eurovision: Τα τελευταία νέα

Eurovision: Τα τελευταία νέα

Γιατί η Ολλανδία θεωρείται το μεγαλύτερο φαβορί της Eurovision; Για ποιο λόγο ο κρατικός τηλεοπτικός φορέας του Ισραήλ, KAN, έδωσε εντολή να σταματήσει προσωρινά η διάθεση εισιτηρίων μέχρι νεωτέρας και ποιας χώρας ο νικητής επιλέχτηκε μέσω sms;

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Χάμπαλης

Σαρώνει η Ολλανδία
Υψηλές αποδόσεις φαίνεται να καταγράφει στο Ίντερνετ το τραγούδι με το οποίο θα διαγωνιστεί η Ρωσία. Συνθέτης του τραγουδιού δεν είναι άλλος από τον Δημήτρη Κοντόπουλο. Το τραγούδι «Scream» ερμηνεύει ένας παλιός γνώριμος του διαγωνισμού, ο Sergey Lazarev. Ελληνική υπογραφή φέρει όμως και η συμμετοχή της Ισπανίας, αφού ο Φωκάς Ευαγγελινός θα επιμεληθεί τη σκηνική παρουσία του τραγουδιστή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα. Σε επίπεδο στοιχημάτων, η Ρωσία βρίσκεται στη δεύτερη θέση με την μπαλάντα της Ολλανδίας, «Arcade», και με ερμηνευτή τον Duncan Laurence, να φιγουράρει στην πρώτη, γεγονός που όμως αποδίδεται στο γεγονός ότι ο τραγουδιστής εμφανίζεται στο βίντεο κλιπ γυμνός. Για την Ελλάδα και την Κύπρο τα πράγματα είναι ιδιαίτερα ευοίωνα, αφού τα στοιχήματα φέρνουν στην 7η θέση το «Better Love» της Κατερίνας Ντούσκα και στην 5η θέση το «Replay» της Τάμτα.

 

 

Σπάει ταμεία η Τάμτα
Η συμμετοχή της Τάμτας, φαίνεται ότι έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητή από τις 5 Μαρτίου που κυκλοφόρησε επίσημα στο διαδίκτυο και ειδικά στο YouTube! Την περασμένη Τετάρτη, λοιπόν, οι προβολές του επίσημου βίντεο κλιπ της κυπριακής συμμετοχής «έσπασαν» το φράγμα του 1,7 εκατομμυρίου προβολών στο YouTube! Επιπλέον, βρίσκεται στη 2η θέση των τάσεων (trends) μετά την ελληνική συμμετοχή με την Katerine Duska!

DARE TO DREAM!
Είναι το σλόγκαν του διαγωνισμού, ενώ το λογότυπο και το σλόγκαν είναι εμπνευσμένα από τις βασικές αξίες του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Συμβολίζουν την ένταξη, τη διαφορετικότητα και την ενότητα.

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΕ «ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ»
Ο κρατικός τηλεοπτικός φορέας του Ισραήλ, KAN, έδωσε εντολή να σταματήσει προσωρινά η διάθεση εισιτηρίων μέχρι νεωτέρας! Ο λόγος της διακοπής είναι ότι παρατηρήθηκαν παρατυπίες στη διαδικασία πώλησης. Πιο συγκεκριμένα, έγιναν προσπάθειες από τρίτους να παρέμβουν στη διαδικασία, με αποτέλεσμα εκατοντάδες εισιτήρια για τις καλύτερες θέσεις να πουληθούν σε ανώτερα στελέχη εταιρειών τηλεπικοινωνιών και αθλητισμού, αντί στο κοινό. Αυτό το γεγονός έρχεται σε αντίθεση με τις οδηγίες του φορέα. Ο KAN θα διεξάγει έρευνα για το ποια εισιτήρια πουλήθηκαν παράνομα και θα προσπαθήσει να τα επιστρέψει στην κανονική διάθεση. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας του Ισραήλ, Gilad Erdan, έδωσε εντολή στην Αστυνομία να παρέμβει στο φαινόμενο της κερδοσκοπίας. Υπάρχουν αναφορές ότι εισιτήρια πουλήθηκαν από κερδοσκόπους σε τιμή μέχρι και 2½ φορές ψηλότερα από την αρχική. Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα του Ισραήλ, αυτή η πράξη συνιστά ποινικό αδίκημα.

 

ΚΙ ΕΠΙΣΗΜΑ «ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»
Νέα εποχή στη Eurovision για τη βόρειο γείτονα της Ελλάδας καθώς, σύμφωνα με ενημέρωση της EBU, πλέον θα αποκαλείται με το νέο όνομά της, δηλαδή «Βόρεια Μακεδονία». Έτσι, το παλαιότερο «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» αντικαθίσταται όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού. Αυτό συνέβη ως απόρροια της Συμφωνίας των Πρεσπών, που τέθηκε σε ισχύ από τις 12 Φεβρουαρίου, τερματίζοντας διαμάχη 27 χρόνων σχετικά με την ονομασία. Ως γνωστόν, η χώρα θα εκπροσωπηθεί με το τραγούδι «Proud», που ερμηνεύει η Tamara Todevska.

Νικητής μέσω messenger
Ο Oto Nemsadze με το τραγούδι «Sul Τsin Ιare» θα εκπροσωπήσει τη Γεωργία στο διαγωνισμό. Ο νικητής του Georgian Idol αποφασίστηκε εξ ολοκλήρου με την ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού, μέσω SMS αλλά και την εφαρμογή του Facebook, Messenger.

 

ΜΙΑ «ΚΟΡΩΝΑ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ
Δώδεκα τραγούδια διαγωνίστηκαν στον τελικό για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη Σερβία στον διαγωνισμό. Η κριτική επιτροπή μαζί με το τηλεοπτικό κοινό επέλεξαν την Nevena Božović να ερμηνεύσει το τραγούδι «Kruna» (Κορώνα).

Ο Conan πάει Τελ Αβίβ
Επτά περιφερειακές επιτροπές και το τηλεοπτικό κοινό επέλεξαν τον επόμενο εκπρόσωπο της περσινής διοργανώτριας χώρας, Conan Osiris με το τραγούδι του «Telemoveis» (Κινητά Τηλέφωνα) να ταξιδέψει στο Τελ Αβίβ.

 

ΠΝΕΥΜΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ KEiiNO
Ολοκληρώθηκε ο μεγάλος τελικός του Melodi Grand Prix 2019 για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη Νορβηγία στον διαγωνισμό. Ανάμεσα σε δέκα τραγούδια το τηλεοπτικό κοινό και η διεθνής κριτική επιτροπή επέλεξαν τα τέσσερα καλύτερα. Νικητές αναδείχθηκαν οι KEiiNO με το τραγούδι τους «Sprit In The Sky» (Πνεύμα στον Ουρανό).

 

«Το μίσος θα επικρατήσει» για την Ισλανδία
Ολοκληρώθηκε ο μεγάλος τελικός του Söngvakeppnin 2019, για την επιλογή του της Ισλανδίας. Πέντε τραγούδια που προκρίθηκαν από τους δυο ημιτελικούς διαγωνίστηκαν σε ένα φαντασμαγορικό για τη χώρα τελικό, όπου η κριτική επιτροπή και το τηλεοπτικό κοινό επέλεξαν το συγκρότημα Hatari να ταξιδέψει στο Ισραήλ με ένα διαφορετικό άκουσμα από αυτά που μας έχει συνηθίσει. Οι Hatari κέρδισαν την πρώτη θέση με το τραγούδι τους «Hatrið mun sigra» (Το μίσος θα επικρατήσει).

 

«LOOK AWAY» ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
Ο DJ Darude και ο τραγουδιστής Sebastian Reijman αποφασίστηκε να εκπροσωπήσουν τη Φινλανδία στη φετινή διοργάνωση. Το τηλεοπτικό κοινό και η κριτική επιτροπή επέλεξαν το «Look Away» για να ταξιδέψει στο Ισραήλ. Να θυμίσουμε ότι η Φινλανδία θα διαγωνιστεί στο πρώτο μισό του πρώτου ημιτελικού.

ΕΥΡΥΔΙΚΗ-ΤΡΥΦΩΝΟΣ ΜΑΖΙ
Η Ευρυδίκη επιστρέφει στη Eurovision μετά από χρόνια. Φέτος θα τη συναντήσουμε στον σχολιασμό των δύο ημιτελικών (14 και 16 Μαΐου) και του τελικού (18 Μαΐου) του 64ου Διαγωνισμού της Eurovision στο Τελ Αβίβ. Μαζί της, μετά από διάλειμμα ενός έτους, απ’ ό,τι φαίνεται θα είναι ο Τάσος Τρύφωνος.

 

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ EUROCLUB
Κάθε διοργάνωση της Eurovision πρέπει να έχει και το Euroclub της. Έτσι, ο φετινός διαγωνισμός θα έχει ως κέντρο των fans και των αποστολών το Hangar 11, που βρίσκεται στο λιμάνι του Τελ Αβίβ. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, το club θα είναι ανοιχτό από τις 11 έως τις 18 Μαΐου σε καθημερινή βάση. Επίσης, θα λειτουργεί από τις 9μ.μ. μέχρι τις 04.00π.μ. (τοπική ώρα). Η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη για εκείνους που θα έχουν διαπιστεύσεις και θα διατεθούν προς πώληση ειδικά βραχιολάκια ιδίως για τα μέλη των σωματείων.

 

Με χρώμα ελληνοκυπριακό η Ρωσία
Δόθηκε στη δημοσιότητα το τραγούδι, με το οποίο ο Sergey Lazarev θα εκπροσωπήσει για δεύτερη φορά μετά το 2016 την πατρίδα του. Το τραγούδι έχει τον τίτλο «Scream» και είναι δυναμική μπαλάντα, για τη σύνθεση της οποίας επιστρατεύτηκε η Συμφωνική Ορχήστρα της Μόσχας. Για τη δημιουργία του τραγουδιού εργάστηκαν ο Philipp Kirkorov, ο Δημήτρης Κοντόπουλος (σύνθεση), η Αμερικανίδα Sharon Vaughn (στίχοι) που ζει και εργάζεται στη Στοκχόλμη, ο Andrew Weed (μηχανικός ήχου) και ο Άλεξ Παναγή (ως δάσκαλος φωνητικής). Στην ομάδα εκπροσώπησης της Ρωσίας συμμετέχει και ο Ηλίας Κοκοτός. Τη σκηνική επιμέλεια του τραγουδιού θα αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Οκτώ επιτροπές για ένα τραγούδι
O John Lundvik με το «Too Late For Love» θα εκπροσωπήσει τη Σουδία στο διαγωνισμό. Η επιλογή του τραγουδιού προέκυψε από την ψηφοφορία 8 διεθνών επιτροπών, οι οποίες προέρχονταν από χώρες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό της Eurovision! Στις βαθμολογίες των επιτροπών, προσμετρήθηκαν αργότερα οι ψήφοι του κοινού οι οποίοι καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα.

 

«Walking Out» για την Αρμενία
Μπορεί η Αρμενία να ήταν η πρώτη χώρα που ανακοίνωσε τον εκπρόσωπό της για τη φετινή Eurovision, ανέμενε όμως τη λήξη της προθεσμίας της EBU για να δώσει στη δημοσιότητα τον τίτλο του τραγουδιού που θα ερμηνεύσει η Srbuk. Η συμμετοχή τιτλοφορείται «Walking Out» και σε αντίθεση με τη συμμετοχή τής προηγούμενης χρονιάς, οι στίχοι είναι αμιγώς στα αγγλικά.

 

Η Ιρλανδία επιλέγει το «22»
Η Sarah McTernan είναι η καλλιτέχνις που θα εκπροσωπήσει την Ιρλανδία στον διαγωνισμό. Η 24χρονη Sarah θα ερμηνεύσει το «22», ένα τραγούδι των Ολλανδών Janieck, Marcia «Misha» Sondeijker και Roulsen. Το «22» ήταν μια από τις 440 συμμετοχές που υποβλήθηκαν στο RTE για τον διαγωνισμό της Eurovision 2019.

Πηγή : Περιοδικό TV Mania, τεύχος 1268

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *