Ευθύβουλος Θεοχάρους: «Η μουσική για μένα είναι έρωτας»

Ευθύβουλος Θεοχάρους: «Η μουσική για μένα είναι έρωτας»

Ευθύβουλος Θεοχάρους: «Η μουσική για μένα είναι έρωτας»

Έχει καιρό να ακούσουμε νέα από τον συνθέτη του τραγουδιού “One last breath” μια δυναμική και ερωτική μπαλάντα που εκπροσώπησε την Eλλάδα πριν μερικά χρόνια στη Eurovision. Κάνοντας μια μικρή κουβέντα μαζί του, μάθαμε πως βρίσκεται στην Πάφο συνεργαζόμενος με τα Thanos Hotel, και πως ετοιμάζει μια μεγάλη συναυλία με τραγούδια σημαντικών συνθετών στις 27 Ιουλίου στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου.

Πού σε βρίσκουμε αυτό τον καιρό;

Τον τελευταίο καιρό έχω μία υπέροχη συνεργασία μαζί με τα Thanos Hotels που βρίσκονται στην όμορφη Πάφο, στην πόλη μου. Τις Παρασκευές έχω την επιμέλεια της μουσικής βραδιάς στον ανακαινισμένο χώρο Roof Top του Annabelle στον Ουρανό, όπου μαζί με τον συνεργάτη μου, Δημήτρη Σουρουλλά στην κιθάρα και στη φωνή, φιλοξενούμε ερμηνευτές από την Κύπρο και την Ελλάδα. Επίσης αυτό το καλοκαίρι έχω αναλάβει ως μαέστρος κάποιες συναυλίες σε όλη την Κύπρο, αφιερώματα σε μεγάλους δημιουργούς του Ελληνικού πενταγράμμου.

Θα έλεγες πως η συμμετοχή σου στη Eurovision βοήθησε την επαγγελματική σου πορεία;

Περισσότερο θα έλεγα ότι η συμμετοχή μου στη Eurovision μου χάρισε μία τεράστια εμπειρία που θα με ακολουθεί σε όλη την πορεία της καριέρας μου. Θα παρότρυνα οποιονδήποτε δημιουργό να ζήσει αυτή την εμπειρία. Εξαιρετική διοργάνωση με σημαντικές γνωριμίες.

Πώς θα χαρακτήριζες σήμερα τη σχέση σου με τη μουσική;

Η μουσική για μένα είναι έρωτας. Η σχέση μου με τη μουσική θα έλεγα ότι είναι πρώτα από όλα συναισθηματική και μετά επαγγελματική. Οποιοδήποτε πρόβλημα ή προσωπικό προβληματισμό αντιμετωπίζω καθημερινά, διαγράφεται ως δια μαγείας όταν βρίσκομαι επί σκηνής παίζοντας πιάνο ή όταν βρίσκομαι στο στούντιο μου και δημιουργώ.

Σε γνωρίσαμε, οι περισσότεροι τουλάχιστον, μέσα από μια μπαλάντα. Υπάρχει κάποιο είδος μουσικής που σε χαρακτηρίζει περισσότερο;  

Μπορεί να έγινα γνωστός ως συνθέτης, μέσα από την μπαλάντα “Υπάρχει λόγος” της Έλενας Παπαρίζου και να επέλεξα επίσης μπαλάντα για να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στη Eurovision το 2015, ωστόσο κομμάτια με ποιο Λαϊκό άκουσμα έγιναν εξίσου επιτυχίες, όπως το “Όταν για μένα θα μιλάς” του Νίκου Μακρόπουλου το “Αδιόρθωτη” του Νίκου Οικονομόπουλου και “Την κλήση προωθώ” του Χρήστου Κυπριανίδη. Η αλήθεια όμως είναι ότι φλερτάρω περισσότερο με τις μπαλάντες όταν έρθει η στιγμή να δημιουργήσω.

Υπάρχουν πολλοί που θέλησαν να βγουν εκτός Κύπρου. Το σκέφτηκες ποτέ αυτό; Κι αν ναι, τι σε κράτησε στο νησί;

Από τα 20 μου έφυγα για το εξωτερικό. Έξι χρόνια Νέα Υόρκη για σπουδές συνδυάζοντας δουλειά και μετά 10 χρόνια Αθήνα. Εδώ και τέσσερα χρόνια βρίσκομαι στην Κύπρο. Αυτά τα 16 χρόνια στο εξωτερικό μου έδωσαν την εμπειρία και τα εφόδια για να βρίσκομαι σήμερα στη θέση να πραγματοποιώ οποιοδήποτε επαγγελματικό μου όνειρο. Είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή, με επαγγελματική ωριμότητα, να αναλαμβάνω την κάθε δουλειά σκοπεύοντας πάντα σε κάθε μια από αυτές να υπάρχει επιτυχία.

Ποια τα επόμενα επαγγελματικά σου βήματα;

Όλη μου η ενέργεια αυτό το διάστημα  είναι συσσωρευμένη για την προετοιμασία μιας Μεγάλης συναυλίας στις 27 Ιουλίου στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου. Μία συναυλία αφιερωμένη στην αγάπη. Τραγούδια των μεγάλων δημιουργών Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη με τους εξαιρετικούς ερμηνευτές Γιώργο Περί, Έλενα Αναγιωτού, Παμπίνα Κοντέα και Μαρία Σελίπα. Σε κείμενα και παρουσίαση της Μαρίνας Φίλιππιδου Θεοχάρους. Μια συναυλία του Round Table 7 Πάφου. Ως μαέστρος νιώθω περήφανος και έτοιμος να κάνω μία παράσταση με τραγούδια τέτοιων μεγάλων δημιουργών. Μαζί με μια υπέροχη ορχήστρα από ταλαντούχους μουσικούς και την συμμετοχή παιδιών απο το μουσικό σχολείο Πάφου υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ισαβέλλας Χριστοφίδου θα παρουσιάσουμε μια πανέμορφη βραδιά κάτω απο το φως το φεγγαριού. Μια νύχτα διαλεγμένη με πανσέληνο για να γίνει ακόμα πιο όμορφο αυτό το βράδυ.

 

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *