Φεύγα Στέλλα, ο Χάσικος κρατάει μαχαίρι

Φεύγα Στέλλα, ο Χάσικος κρατάει μαχαίρι

Φεύγα Στέλλα, ο Χάσικος κρατάει μαχαίρι

Το Omega εκτός του ότι θα μείνει στην ιστορία ως το μοναδικό κανάλι που μόλις λίγες μέρες μετά τη μετονομασία του δικαίωσε πλήρως το νέο όνομά του (παραμένει ουραγός στη γενική τηλεθέαση) κατέχει από την περασμένη Δευτέρα και τον τίτλο του μοναδικού σταθμού στα χρονικά όπου… πλεονάζει η κεντρική του παρουσιάστρια. Σε μια ακόμα αψυχολόγητη κίνηση (από τις πολλές της νέας διοίκησης Χάσικου) απολύθηκε ξαφνικά και χωρίς προφανή αιτία η Στέλλα Στυλιανού που κρατούσε μέχρι πρότινος τα ηνία του κεντρικού δελτίου του σταθμού. Σίγουρα όχι και η καλύτερη newscaster εκεί έξω, σύμφωνα πάντα με την υποκειμενική γνώμη του γράφοντος, και με μία δυσανάλογη των προσόντων και ικανοτήτων της ραγδαία άνοδο στη δημοσιογραφική ιεραρχία του καναλιού, που παρ’ όλα αυτά όμως κράτησε το δελτίο του καναλιού σε ικανοποιητικά επίπεδα ιδιαίτερα τη σκοτεινή περίοδο του προσωπικού δράματος του Λουκά Φουρλά αλλά και μετά την -αναπόφευκτη- αποχώρησή του. Κι αυτός προφανώς ήταν ο ενδεδειγμένος τρόπος της διεύθυνσης να της πουν «ευχαριστώ».

Από το Μαρίνο Νομικό

Κι όταν λέμε «χωρίς προφανή αιτία» εννοούμε ότι ούτε το δελτίο πηγαίνει άσχημα (μπροστά στο γενικότερο χάλι του καναλιού στέκεται αξιοπρεπώς κυρίως χάρη σε ένα γενναιόδωρο lead in από τον «Τροχό»), ούτε η Στέλλα έβρισε/έδειρε/σκότωσε κάποιον εκεί μέσα (εξ όσων γνωρίζουμε) ούτε να πεις ότι ο Χάσικος έκανε κάποια μεταγραφάρα, π.χ τον Νικήτα Κυριάκου ή έφερε πίσω τον Φουρλά για να πεις, οκ, το καταλαβαίνουμε, αμφότεροι έχουν δυναμική, ένα τεράστιο και πιστό κοινό και γενικά τα φέρνουν. Κι ακόμα να συνέβαινε κάτι από όλα αυτά δεν (ΟΚ, εκτός από το να δείρει ή σκοτώσει κάποιον) δικαιολογείται μια τόσο ψυχρή, αντιεπαγγελματική και απάνθρωπη εκτέλεση στα μισά τη σεζόν. Θα μπορούσε να μεταφερθεί ως συντάκτης στα μετόπισθεν, δεν διώχνεις κακήν κακώς αυτή που μέχρι χθες σου κρατούσε το κεντρικό δελτίο. Όμως πείτε στ’ αλήθεια, ποιος έχασε το τακτ για να το βρει η ηγεσία του Omega (νωπές ακόμα οι μνήμες από το απότομο τσεκούριασμα της «Παρέας mou»). Πραγματικά σε κάνει να αναρωτιέσαι εάν σκέφτονται καθόλου εκεί στον Αρχάγγελο με όλες αυτές οι σπασμωδικές κινήσεις τι εντύπωση δίνουν ως επιχείρηση στη διαφημιστική αγορά (ή τι σκ**ά καίνε μέσα στα θυμιατά της γειτονικής μονής).

Πάντως για πότε χύθηκε νερό στο κρασί του Χάσικου σε ό,τι αφορά την αποστροφή του νέου αφεντικού για τις εγχώριες παραγωγές ούτε που το καταλάβαμε (προφανώς ούτε και ο ίδιος). Από κει που ήταν αδαμάντινος ότι θα στηριχτεί στο ελληνικό πρόγραμμα (από δύο κανάλια παρακαλώ συν το «Νησί» του αείμνηστου Mega) που ανέκαθεν θεωρούσε ανώτερο ποιοτικά και φθηνότερο, μόλις είδε ότι το τελευταίο δεν του βγήκε ανέκρουσε πρύμναν και τώρα εγκρίνει τη μία κυπριακή παραγωγή μετά την άλλη. Πρώτα άναψε το φως για το «Έλα να δεις» που έχει πάνω στους τηλεθεατές την ίδια επίδραση με τα αόρατα πλάσματα του «Birdbox» και τώρα μαθαίνω πως έχει στα σκαριά και σατιρική εκπομπή γιατί προφανώς θέλει να ξεκάνει όσους γλιτώσουν απ’ τον Τάσο και τον Χάρη. Και πριν πείτε ότι είμαι προκατειλημμένος ή κάτσε να προβληθεί πρώτα, ακόμα δεν το είδαμε Γιάννη το βαφτίσαμε, σοβαρά πιστεύετε ότι σατιρική εκπομπή από τους εγκεφάλους που ενέκριναν το “Έλα να δεις” έχει πολλές πιθανότητες να βγει της προκοπής; Μακάρι να διαψευστώ (κάθε ευχάριστος αιφνιδιασμός είναι καλοδεχούμενος) αλλά όλα όσα ακούω μέχρι στιγμής, από concept μέχρι συντελεστές, τα πράγματα δεν μου ακούγονται διόλου ενθαρρυντικά.

ΣΕ ΧΡΟΝΟ DT
Σατιρική εκπομπή ετοίμασε σε χρόνο dt και το Σίγμα μετά και το κάζο που έπαθε με το Survivor κι αντιλήφθηκαν επιτέλους εκεί στον Δία ότι ο βασιλιάς όχι μόνο είναι γυμνός αλλά έτοιμος να πάρει και κεφάλια. Βέβαια αν η αντίδρασή σου στην καθίζηση που υπέστη το κανάλι σου μετά το τέλος των φθινοπωρινών talent show του Ατζούν είναι μία σατιρική εκπομπή που μάζευε σκόνη στα συρτάρια της Galinis Productions εδώ και ένα χρόνο μέχρι να βρεθεί κάποιος αρκετά απελπισμένος να την πάρει (που βρέθηκε, όλα τελικά είναι θέμα timing, σωστά Νίκο μου;) απλά δείχνει το μέγεθος του πανικού που σε έχει κυριεύσει. Η εκπομπή που φέρει τον… εξαιρετικά εμπνευσμένο τίτλο “Άλλη μας εδείξαν” κι απ’ ό,τι είδαμε από το trailer μοιάζει με ένα νοσταλγικό throwback στα σκοτεινά χρόνια του «Sasta τζι εγείρασιν» (αλήθεια το θυμάστε; Γιατί ξέρω τουλάχιστον δύο μετέπειτα γνωστούς stand up comedians που θα προτιμούσαν όχι).

«ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ» ΞΑΝΑ;
Κι επειδή στο Σίγμα δεν ξεμένουν ποτέ από φαεινές ιδέες, έπεσε στο τραπέζι και η νεκρανάσταση του «Παντρεμένοι κι οι δυο» (που ήταν βασικά τέσσερις, μετά έγιναν έξι και στο τέλος κόπηκαν σούμπιτοι) γιατί τώρα κατάλαβαν πόσο θα τους βόλευε ένα χαλαρό format κωμωδίας αυτοτελών επεισοδίων τύπου «Φαμίλια»(που εχμ είχε βγει πολύ πριν τη σειρά του Alpha αλλά φρόντισαν να σκοτώσουν οι ίδιοι αλλάζοντας τελείως το concept). Όμως τα λάθη πληρώνονται και η βολιδοσκόπηση κάποιων από τους αρχικούς συντελεστές είχε αρνητική ανταπόκριση. Πάντως αν συνεχιστεί η κατρακύλα του «Survivor» (ή στην καλύτερη περίπτωση σταθεροποιηθεί στα μεσαία δεκάρια) θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στο ήδη ταλαιπωρημένο κανάλι αν και είναι ευρέως γνωστό πως ο Ατζούν δεν θα αφήσει το επικερδέστερο brand του να βυθιστεί και ήδη ετοιμάζονται ραγδαίες αλλαγές (ακούγεται μέχρι και σπάσιμο του format σε καθαρά ελληνικό και καθαρά τουρκικό κομμάτι που θα συναντιούνται μια-δυο φορές το μήνα) προκειμένου να αντιστραφεί η πτωτική πορεία που έχει πάρει και στις τρεις χώρες. Στο Σίγμα δεν έχουν παρά να προσεύχονται σε Θεό και Αλλάχ να το πετύχει αλλιώς ο Κυριάκος Πελεκάνος θα έχει ακόμα έναν λόγο να κλαίει on camera.

ΙΔΕΕΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
Κι επειδή διανύουμε την περίοδο των πιλότων και του peaching ιδεών στα κανάλια ας δούμε τη μέχρι τώρα κίνηση: Η Μαρία Ιωάννου αφού ξεμπέρδεψε με το «Μπλε» το’ χει ρίξει στο γράψιμο, ας μην ξεχνάμε ότι εκτός από ηθοποιός είναι και έμπειρη σεναριογράφος με συνεργασίες σε hits όπως τα «Άσπρα μπαλόνια», το «Κάρμα» (του ΑΝΤ1), το «Ρουά ματ» και πιο πρόσφατα στο «Παντρεμένοι κι οι δυο». Η Μαρία έχει ήδη έτοιμες μία κωμική και μία δραματική σειρά, με την πρώτη να βρίσκεται ήδη στο στάδιο του πιλότου με παραγωγό τον Κώστα Χριστοφόρου. Ο τελευταίος βρίσκεται και πίσω από το (ατιτλοφόρητο ακόμα) τηλεπαιχνίδι δρόμου με παρουσιαστές τον Μιχάλη Σοφοκλέους και τον Μαρίνο Χατζηβασιλείου που ήδη καλοβλέπει ο Alpha. Ο πιλότος άρεσε πολύ στο κανάλι των Λατσιών και το project βρίσκεται σε καλό δρόμο (pun intended) αν και τίποτα ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί.

 

ΦΤΑΝΕΙ, ΚΟΛΛΗΣΑΜΕ
Άσχετο, αλλά δεν έχουν πλάκα όλες αυτές οι τηλεπερσόνες που εμφανίζονται… υπεράνω ανταγωνισμού, διένεξης ή κόντρας και δηλώνουν δημόσια τόσο μα τόσο αγαπημένοι μεταξύ τους και βουτηγμένοι στα μέλια σαν τον Γουίνι που επιδράμει στο ντουλάπι με τις προμήθειες, ενώ γνωρίζουμε ότι η πραγματικότητα απέχει περίπου όσο και το Βλαδιβοστόκ; Προσέχετε το πολύ μέλι παιδιά, γιατί αντίθετα με τα όσα σας έλεγε η μαμά σας περί θρεπτικής αξίας, είναι γνωστό ότι αποτελείται κατά κύριο λόγο από (βλαβερά) σάκχαρα.

Πηγή : Περοιδικό TV Mania, τεύχος 1274

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *