Φεύγει το «Survivor», επιστρέφει η Καραντώνη;

Φεύγει το «Survivor», επιστρέφει η Καραντώνη;

Φεύγει το «Survivor», επιστρέφει η Καραντώνη;

«Κάθε πέρσι και καλύτερα» λέει ο θυμόσοφος λαός και φαίνεται ότι ταιριάζει ιδανικά στην περίπτωση του «Survivor» που καταρρέει μέρα με την ημέρα. Δραστικές αλλαγές ετοιμάζει το Σίγμα και ο Σκάι.

Ο τρίτος κύκλος του ριάλιτι επιβίωσης συμπλήρωσε δύο βδομάδες προβολής στη συχνότητα του Σκάι και του Σίγμα αλλά τα ποσοστά τηλεθέασης, σίγουρα, δεν δημιουργούν χαμόγελα στα στελέχη του σταθμού, αλλά ούτε και στον Τούρκο παραγωγό Acun Ilicali. Τα νούμερα μέρα με τη μέρα κατρακυλούν, δεν μπορούν να ξεπεράσουν το 14-15% και όσο κι αν ο Σάκης Τανιμανίδης προσπαθεί να πείσει με τηλεοπτικές δηλώσεις, το κοινό να κάνει υπομονή, φαίνεται ότι το μέλλον του πρότζεκτ δεν είναι ευοίωνο.

ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΚΟΛΠΟ
Οι τηλεθεατές έδειξαν από το πρώτο κιόλας επεισόδιο την αδιαφορία τους για τις ελληνοτουρκικές μάχες στον Άγιο Δομίνικο, αλλά και για τους Έλληνες παίκτες, με τους οποίους δύσκολα μπορεί να ταυτιστεί ο μέσος τηλεθεατής. Όλοι γυμνασμένοι και σωματώδεις, απέχουν μίλια μακριά από τον λαϊκό ήρωα του «Survivor» Ντάνο, που θα μείνει όσα χρόνια κι αν περάσουν στη συνείδηση του κόσμου ως ο απόλυτος νικητής του ριάλιτι. Οι φετινοί συμμετέχοντες ακόμη δεν έχουν δείξει δυναμισμό και στοιχεία έντονης προσωπικότητας, την ίδια στιγμή που δεν καταφέρνουν να κερδίσουν την αντίπαλη τουρκική ομάδα. Σε ένα παιχνίδι, άλλωστε, μεταξύ δύο χωρών, με παίκτες που δεν είναι καν αναγνωρίσιμοι, το μόνο που μπορεί να τονώσει το ενδιαφέρον είναι το σασπένς στον στίβο μάχης. Κάτι που, φυσικά, δεν γίνεται, καθώς όχι μόνο οι Τούρκοι παίκτες σαρώνουν στο πέρασμά τους, αλλά υπάρχουν και τα πολυσυζητημένα spoilers,όπου το κοινό ξέρει από πριν τι θα συμβεί και δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να παρακολουθήσει τους αγώνες. Η μόνη τονωτική ένεση που ίσως ευνοήσει το «Survivor Ελλάδα-Τουρκία» είναι η άφιξη κάποιου επωνύμου, όπως είχε συμβεί πέρυσι με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Αν και εφόσον, φυσικά, αυτό συμβεί σύντομα. Γιατί αν συνεχίσει να περνά ο καιρός και τα νούμερα πέφτουν ολοένα και περισσότερο, τότε η σωτηρία του πρότζεκτ είναι χαμένη υπόθεση.

 

ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ
Αλυσιδωτές φαίνεται να είναι οι αντιδράσεις με την κάθοδο του τρίτου κύκλου του ριάλιτι στον προγραμματισμό τόσο του Σκάι όσο και του Σίγμα που μετράνε τις πληγές του από το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου. Η μετακίνηση της εκπομπής του Σπύρου Παπαδόπουλου από Σάββατο, Παρασκευή και της «Παραδοσιακής Βραδιάς» από Σάββατο Πέμπτη δεν χαντάκωσε μόνο τα νούμερα τηλεθέασης των δύο προγραμμάτων αλλά και το γενικό τηλεμερίδιο των δύο σταθμών που κινδυνεύει να καθηλωθεί σε μονοψήφια.

ΣΧΕΔΙΟ Β’
Το μόνο σίγουρο προς το παρόν είναι πως ο Acun Ilicali, σκοπεύει να ενεργοποιήσει το Plan B, σύμφωνα με το οποίο διάσημοι θα εισβάλουν στο παιχνίδι σε μια προσπάθεια να αναστήσουν τα νούμερα. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, αυτή να μην είναι η μοναδική αλλαγή τη δεδομένη χρονική στιγμή, αφού συζητιέται και το ενδεχόμενο αλλαγής της μέρας μετάδοσης του παιχνιδιού.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η ΚΑΡΑΝΤΩΝΗ
Προθεσμία δύο εβδομάδων μαθαίνουμε ότι ζήτησε ο Acun από τους διοικούντες των δύο σταθμών ώστε το ριάλιτι να πάρει τα πάνω του. Παρόλα αυτά όμως, το Σίγμα, δεν μπορεί να περιμένει κι έτσι από την ερχόμενη εβδομάδα, ο Χρύσανθος Τσουρούλλης, μαθαίνουμε ότι υποσχέθηκε στην εταιρία παραγωγής της «Παραδοσιακής Βραδιάς» ότι η εκπομπή θα επιστρέψει και πάλι στην prime time του Σαββάτου. Ριζικές αλλαγές στον προγραμματισμό του φαίνεται ότι ετοιμάζει και ο Σκάι, που δέχθηκε έντονες αντιδράσεις από την παραγωγή του «Στην Υγεία μας» αφού το κοινό δεν υποδέχθηκε με ανοιχτές αγκάλες τον Σπύρο Παπαδόπουλο, ο οποίος δεν φάνηκε καθόλου αρνητικός πιστεύοντας πως δεν θα επηρέαζε την απόδοση του προγράμματος. Πάντως η πρώτη επίσημη της Καραντώνη στη νέα μέρα μετάδοσής της δεν στέφθηκε με επιτυχία. Σχεδόν 30 χιλιάδες μείον τηλεθεατές έγραφε το ραβασάκι της Nielsen, αφού η παραδοσιακή βραδιά έγραψε 12,8% σε αντίθεση με τα 25άρια που έγραφε στην prime time του Σαββάτου.

Πηγή : Περιοδικό TV Mania, τεύχος 1264

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *