ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY

OMIKRONΦιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη: «Θαυμάζω τους ανθρώπους που εξελίσσονται συνεχώς»

Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη: «Θαυμάζω τους ανθρώπους που εξελίσσονται συνεχώς»

Πιστεύει στην εξέλιξη και θεωρεί τη στασιμότητα ένδειξη παρακμής.

Η ίδια, πάντως, δεν επαναπαύεται ποτέ. Επιτυχημένη διπλωμάτης, επικεφαλής του γραφείου ευρωπαϊκών υποθέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε στα 40 της να πάρει πτυχίο στη Νομική. Η Φιλίππα Καρσερά μιλάει για τη ζωή της, τις τέσσερις κόρες της, τη διασταύρωση Λεμεσού και Αμμοχώστου που ρέει στο αίμα της και φυσικά για τον σύζυγό της Νίκο Χριστοδουλίδη.  

Σε ερώτηση για το πώς μεγάλωσε, πώς ήταν η οικογένεια της, απαντά:

«Μεγάλωσα με πολλή αγάπη, σε σπίτια ανοικτά, με αδέλφια, ξαδέλφια, γονείς που δούλευαν πολύ αλλά και ταξίδευαν, διασκέδαζαν, μαγείρευαν, τραγουδούσαν. Ένα μείγμα Λεμεσιανών και Βαρωσιωτών αντιλαμβάνεσθε ότι πρόκειται για οικογένεια υψηλών τόνων. Είχα την ευλογία να μεγαλώσω με όμορφους παππούδες και γιαγιάδες. Ιερέας ο ένας μου παππούς, ο Παπαφίλιππος Καρσεράς, υμνογράφος, λάτρης των πτηνών και των ζώων και όλων των κατατρεγμένων. Ο άλλος παππούς, ο Βαλιάντης, ήταν ένας πλακατζής, πρώην ψωμάς, Βαρωσιώτης, καλοφαγάς που δεν μας χάλαγε χατίρι και ας είχε γίνει πρόσφυγας. Το μικρό σπίτι στο συνοικισμό μας χώραγε όλους. Γιαγιάδες πολύ δυναμικές όπως και η μητέρα μου. Δεν θα μπορούσα να έχω ομορφότερη οικογένεια είμαι τυχερή και ευλογημένη.

  Όσο για το τι κάνει έναν γάμο επιτυχημένο κι ευτυχισμένο;

«Η αγάπη. Να ταιριάζουν τα χνώτα και οι αξίες των ανθρώπων, ο σεβασμός στα θέλω και στις επιθυμίες του άλλου. Να του δίνεις χώρο και ώθηση να κυνηγήσει τα όνειρα του. Σαν δύο πορείες παράλληλες που συναντώνται στα κοινά ενδιαφέροντα, στη συνύπαρξη, αλλά και σε σημεία στήριξης την ώρα της δυσκολίας. Να βελτιώνει ο ένας τον άλλο και όχι να του επικροτεί τις αδυναμίες του». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΑ ΚΑΡΣΕΡΑ ΣΤΟ NEO TEYXOΣ ΤΟΥ ΟΜΙΚΡΟΝ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS