Φλερτάρει με 40άρι, αλλά και καταιγίδα ο καιρός

Φλερτάρει με 40άρι, αλλά και καταιγίδα ο καιρός

Φλερτάρει με 40άρι, αλλά και καταιγίδα ο καιρός

Φλερτάρει με σαραντάρι και πάλι ο υδράργυρος γι’ αυτό και η Μετεωρολογική Υπηρεσία καλεί τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές και να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της, σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος παρόλο που στα δυτικά και βόρεια παράλια θα παρατηρείται κατά διαστήματα αυξημένη συννεφιά. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά, στις περισσότερες περιοχές, λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα νότια, ανατολικά και στα βόρεια παράλια και στους 30 βαθμούς στα δυτικά παράλια και στα ψηλότερα ορεινά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αιφνίδιος θάνατος άνδρα κοντά στην παραλία της ΜΜΑΔ

Αύριο Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τη Δευτέρα και την Τρίτη, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτύσσονται το μεσημέρι και το απόγευμα ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή για να παραμείνει, στο εσωτερικό και στα ορεινά, λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές για την εποχή τιμές.

Όπως αναφέρει αρμόδιος μετεωρολογικός λειτουργός στον «Φ», οι αναμενόμενες για σήμερα και αύριο θερμοκρασίες στο εσωτερικό του νησιού είναι 38 και 39 βαθμούς, όμως εάν το θερμόμετρο δείξει 40 βαθμούς Κελσίου, αυτό δεν θα είναι έκπληξη και θα οφείλεται στους ανέμους που πνέουν κατά διαστήματα στο εσωτερικό του νησιού και ανεβάζουν στιγμιαία τη θερμοκρασία. Χθες, πάντως, και παρά τις προειδοποιήσεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η θερμοκρασία δεν άγγιξε τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Αυτές τις μέρες, αναμένεται και αυξημένη υγρασία κατά τη διάρκεια της νύκτας, τόσο στο εσωτερικό του νησιού όσο κυρίως στα παράλια. Αραιή ομίχλη και χαμηλές νεφώσεις θα εμφανίζονται κυρίως κατά τις πρωινές ώρες.

Αυξημένη χαμηλή νέφωση θα παρατηρείται αυτές τις μέρες στην Πάφο και στην Αμμόχωστο. Γενικά ομιλούντες, πάντως, στις παράλιες πόλεις θα υπάρχει αυξημένη νέφωση αλλά και υγρασία, λόγω της τοπικής κυκλοφορίας των ανέμων και λόγω της εξάτμισης από τη θάλασσα.

Δευτέρα και Τρίτη, τις απογευματινές κυρίως ώρες, η μετεωρολογική υπηρεσία αναμένει βροχές στο Τρόοδος, ενώ δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο καταιγίδας.

Πηγή : philenews.com//

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *