Φτιάξτε εύκολα την πιο όμορφη και chic βιβλιοθήκη

Φτιάξτε εύκολα την πιο όμορφη και chic βιβλιοθήκη

Φτιάξτε εύκολα την πιο όμορφη και chic βιβλιοθήκη

Οι περισσότεροι από εμάς όταν ακούμε για μια ωραία διακοσμημένη βιβλιοθήκη, μπορούμε μόνο να σκεφτούμε αυτές από τους interior design καταλόγους πολλών εταιριών, τα περιοδικά με decoration tips, τις υπέροχες συνθέσεις που βλέπουμε στο διαδίκτυο για να τακτοποιήσουμε όμορφα τα βιβλία μας. Είτε έχετε λίγα ή πολλά στην κατοχή σας, το πραγματικό τέχνασμα βρίσκεται στο να τα οργανώσετε με τέτοιο τρόπο, ώστε να φαίνονται ελκυστικά και να θέλετε οπωσδήποτε να «αρπάξετε» ένα και να το διαβάσετε εκείνη τη στιγμή. Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, τα πιο εύκολα και γρήγορα tips, για να εμπνευστείτε και να δημιουργήσετε την τέλεια βιβλιοθήκη.

 

Δημιουργήστε στοίβες

Αρχικά, δε χρειάζεται να έχετε κάποια τεράστια βιβλιοθήκη στο σπίτι σας για να οργανώσετε τα βιβλία σας. Εάν, για παράδειγμα, διαθέτετε τζάκι μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε στοίβες. Το σαλόνι σας θα μοιάζει βγαλμένο από interior design λογαριασμό του Instagram. Ακόμη, μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε στοίβες των 2-3 βιβλίων σε ένα coffee table, που είναι η απόλυτη τάση στη διακόσμηση και προσφέρουν έναν elegant αέρα στον χώρο σας. Πάνω τους μπορείτε να προσθέσετε art αντικείμενα, τεράστια αρωματικά κεριά ή βάζα με λουλούδια, που θα ολοκληρώσουν το content σας και θα σας βγάλουν από το αδιέξοδο σχετικά με το που να τα βάλετε.

Χρησιμοποιήστε την κουζίνα σας

Η κουζίνα μπορεί να αποτελεί έναν χώρο, που δε θα συνδέατε ποτέ με την ανάγνωση πόσο μάλλον με το γεγονός να προσθέσετε μια βιβλιοθήκη εκεί, αλλά στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα νέο interior design trend, που θα δείτε σε πολλά σπίτια καλλιτεχνών και αρχιτεκτόνων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό το διαμέρισμα στο Λονδίνο, της interior designer Beata Heuman, που αποφάσισε να βάλει ράφια σε μερικές γωνίες της κουζίνας της, τοποθετώντας τα αγαπημένα της βιβλία. Μάλιστα, δε δίστασε να βάλει μερικά από αυτά να στέκονται όρθια πάνω σε ντουλάπια ή πίνακες ζωγραφικής.

Οργανώστε με βάση το χρώμα

Εάν είστε από εκείνους που θέλουν τα πάντα να είναι οργανωμένα και τακτοποιημένα από το πρωί μέχρι το βράδυ, μην ανησυχείτε, υπάρχει και για εσάς ένας τρόπος για να βάλετε σε μια σειρά τα βιβλία σας και να μην πανικοβάλλεστε όταν δε βρίσκονται σε τάξη. Δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και ξεχωρίστε τα με βάση το χρώμα. Μόλις τελειώσετε με αυτό, ξεκινήστε να τα τοποθετείτε από την πιο ανοιχτή στην πιο σκούρα απόχρωση. Με αυτόν τον τρόπο, θα πετύχετε ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα και οι καλεσμένοι σας θα καταλάβουν ότι είστε βιβλιόφιλοι. Plus, θα σας είναι πιο εύκολο να βρείτε τη σωστή θέση του κάθε βιβλίου!

 

Φέρτε έναν φουτουριστικό αέρα στο σπίτι σας

Ένα εύκολο tip είναι να αγοράσετε αρχικά μερικά ράφια σε διάφορα μεγέθη και να τα στερεώσετε σε έναν άδειο τοίχο. Μπορείτε να τα βάλετε σε διαφορετικά ύψη για να δημιουργήσετε ασυμμετρία. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε μια αυτοσχέδια βιβλιοθήκη με λίγα υλικά και πολλή φαντασία!

Πηγή: Glow.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *