Γιώργος Ιωαννίδης: Χορεύοντας και τραγουδώντας στην κορυφή

Γιώργος Ιωαννίδης: Χορεύοντας και τραγουδώντας στην κορυφή

Γιώργος Ιωαννίδης: Χορεύοντας και τραγουδώντας στην κορυφή
Φωτογραφία: Eloise Davies

Πώς είναι να πρωταγωνιστείς στις σημαντικότερες σκηνές μιούζικαλ και να σε χειροκροτεί όρθιο το κοινό του Λονδίνου; O Γιώργος Ιωαννίδης, μετά το Annie και Mamma Mia, θα πρωταγωνιστήσει στο μιούζικαλ On Your Feet.

Από την Τώνια Σταυρινού

Βρίσκεται σε μια γλυκιά αναμονή. Οι πρόβες για το On Your Feet δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη αλλά από όσα έχει δει στα πρώτα βίντεο και όπως διαπίστωσε από τις απανωτές οντισιόν που κράτησαν έξι μήνες, δεν θα είναι καθόλου εύκολο. «Είναι η πρώτη μου δουλειά σε πρωταγωνιστικό ρόλο και γι’ αυτό όλα είναι καινούρια και συναρπαστικά», μου λέει. Και δεν είναι καθόλου αμάθητος από καινούρια και συναρπαστικά πράγματα. Την αγωνία της σκηνής την ζει από μικρό παιδί. Από το διαγωνισμό Junior Eurovision μέχρι τις «Νεφέλες» του ΘΟΚ όπου τραγούδησε εκείνο το φοβερό κομμάτι του Σταμάτη Κραουνάκη. Τα τελευταία χρόνια στο Λονδίνο συμμετείχε σε μια σειρά από μιούζικαλ -όπως το Annie και το Mamma.

Mia- τα οποία του έστρωσαν μια ανοδική πορεία. «Το On Your Feet αφηγείται την αληθινή ιστορία της Gloria και το Emilio Estefan, δυο ανθρώπων που αγαπήθηκαν και πίστεψαν πολύ στη μουσική τους, πετυχαίνοντας παγκόσμια αναγνώριση για τραγούδια τους». Ο ίδιος θα έχει το ρόλο του Emilio Estefan και η πρεμιέρα θα γίνει στις 14 Ιουνίου στο θέατρο London Coliseum στο West End. Παρόλο που έχει δουλέψει ξανά με τους παραγωγούς του On Your Feet στο «An Officer and a Gentleman» και είχαν το βιογραφικό του, πέρασε από οντισιόν ξανά και ξανά μέχρι να τον επιλέξουν. Μέχρι να πάρει το ρόλο είχε γνωρίσει σχεδόν όλη τη δημιουργική ομάδα της παράστασης.

Είναι ανταγωνιστικός ο κόσμος του μιούζικαλ; Αντιλαμβάνομαι ότι είναι πολύ λίγοι οι ρόλοι και τεράστιο το ενδιαφέρον καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο…
Ναι το Λονδίνο είναι επίκεντρο του μουσικού θεάτρου επομένως έρχονται καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο με το όνειρο να πετύχουν. Επομένως σίγουρα αυτό το κάνει ανταγωνιστικό αλλά τι δεν είναι;

Υπάρχουν φιλίες στο χώρο;
Ναι έχω αναπτύξει φιλίες με άτομα από δουλειές που έχω κάνει και από το κολλέγιο. Έχω φίλους για τους οποίους νιώθω ευγνώμων που είναι στη ζωή μου.

Πώς είναι η ζωή στο Λονδίνο;
Η ζωή στο Λονδίνο είναι φανταστική. Έχει αμέτρητα πράγματα να κάνεις, αμέτρητους τόπους να δεις. Παρόλο που ο καιρός μου τη χαλάει λίγο, έχω λατρέψει τη ζωή εδώ. Έχω καλούς και όμορφους ανθρώπους γύρω μου και είμαι ευγνώμων για όλες τις ευκαιρίες που μου έχουν σε αυτή την πανέμορφη πόλη. Ωστόσο, δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να ζω εδώ για πάντα.

Ξεκίνησες από τα 16 να δουλεύεις πάνω σ’ αυτό. Ήταν σκληρό αυτό για ένα παιδί;
Ξεκίνησα πολύ πριν τα 16, επειδή το αγαπούσα. Ποτέ δεν μου επιβλήθηκε. Απλώς πήρε μια φυσική εξέλιξη. Αναγνωρίζω πόσο τυχερός είμαι που οι γονείς μου δεν με περιόρισαν και αντ’ αυτού με ενθάρρυναν να συνεχίσω. Χρειάστηκε πολύ σκληρή δουλειά και κάποιες φορές το μίσησα αλλά η αλήθεια είναι ότι με έκανε χαρούμενο και όταν δεν ήμουν εκεί, μου έλειπε, άρα συνέχιζα, χωρίς την ξεκάθαρη πρόθεση να με πάει κάπου συγκεκριμένα.

Ήταν το παιδικό σου όνειρο;
Ήταν ένας στόχος που είχα θέσει στον εαυτό μου από μικρός ναι!

Πόσο απέχει το όνειρο από την πραγματικότητα τώρα που ξέρεις;
Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που μου έχει δοθεί η ευκαιρία να κάνω αυτή τη δουλειά! Θαυμάζω και σέβομαι πολύ τα άτομα με τα οποία θα δουλέψω, αλλά τα μεγαλύτερα μου όνειρα δεν είναι επαγγελματικά, είναι κατ’ ακρίβεια πράγματα απλά και ίσως αδύνατα. Όταν φτάσω εκεί θα σας ενημερώσω σίγουρα.

Ποια είναι η καθημερινή σου εξάσκηση και εκπαίδευση; Πότε ξεκίνησε και τι περιλαμβάνει σήμερα;
Στο κολλέγιο ήταν πολύ εντατική περίοδος εξάσκησης και εκπαίδευσης. Μετά από το κολλέγιο έχω απορροφηθεί πολύ από κάθε δουλειά και από κάθε παράσταση που λαμβάνω μέρος γι’ αυτό όσο χρόνο είχα για τον εαυτό μου μέχρι τώρα έχω προσπαθήσει να τον αξιοποιώ κάνοντας εντελώς διαφορετικά πράγματα, ούτως ώστε να κρατώ τις ισορροπίες. Αυτή τη στιγμή προσπαθώ να διατηρηθώ σε φόρμα μέσω της γυμναστικής και επίσης παρακολουθώ μαθήματα φωνητικής για να κρατώ την φωνή μου εξασκημένη.

Ποια ήταν τα highlights της πορείας σου;
Έχω ανατρέξει στις παλιές μου εμπειρίες και μέσω videos βλέπω έναν νεαρότερο εαυτό μου και ούτε που με αναγνωρίζω. Δεν φοβόμουν τίποτα τότε – η αλήθεια είναι ότι η κάθε εμπειρία μου ήταν καθοριστική στη διαμόρφωση του ποιος είμαι σήμερα, και μέσα από τις εμπειρίες αυτές γνώρισα άτομα που μου πρόσφεραν πολλά και που μου επέτρεψαν να εξελιχθώ και ως εκ τούτου δεν μπορώ να διακρίνω συγκεκριμένα highlights.

Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει ποτέ;
Να έχεις την ηρεμία να αποδέχεσαι αυτά που δεν μπορείς να αλλάξεις την τόλμη να αλλάξεις αυτά που μπορείς και την σοφία να γνωρίζεις τη διαφορά.

Τι θα έλεγες σε ένα πιτσιρίκι που σήμερα ονειρεύεται να βγει στη σκηνή;
Να συνεχίσει να δουλεύει την τέχνη του και να μην δίνει σημασία σε οποιονδήποτε προσπαθήσει να τον τραβήξει κάτω. Να καλοδέχεται εποικοδομητική κριτική και να αγαπά την τέχνη παραπάνω από το χειροκρότημα.

Πηγή : Περιοδικό Omikron, τεύχος 277

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *