Bar/CafeΛάρνακαΠάμε Ξανά: Επιστροφή στις αυλές των αγαπημένων μας μπαρ

Πάμε Ξανά: Επιστροφή στις αυλές των αγαπημένων μας μπαρ

Στέλνουμε μήνυμα με τον αριθμό 2, φοράμε μασκούλα και βγαίνουμε για ποτό στις αγαπημένες μας αυλές και βεράντες του νησιού. Καιρός ήταν.

Από την Νταϊάνα Αζά

Κορνίζα Μπαρόκ
Το μπαρ της παλιάς πόλης με την όμορφη αυλή που βλέπει το Χαμάμ Ομεριέ ανοίγει πια στις 5 το απόγευμα. Στο μενού του θα εντοπίσεις μια μεγάλη ποικιλία από καφέδες (φραπέ, freddo, cappuccino κ.α.), φρέσκους χυμούς, τσάι από διάφορα βότανα με τα οποία θα ξεκινήσεις το απόγευμα για να καταλήξεις το βράδυ με τις μπίρες και τα κοκτέιλ (δώσε έμφαση στο Caribbean Mastiha!). Από τα πιάτα ξεχωρίζουν τα platters τυριών και αλλαντικών, οι πίτσες, το λαχματζούν, η Armenian πίτα με ταχίνι και η spicy πίτα με τυροκαυτερή, ντομάτα και λάδι.
Σούτσου 9, Λευκωσία, 22104077.

Bar Du Soleil
Η hot άφιξη του 2020στη Λεμεσό βρίσκεται στο φινετσάτο παλιό λιμάνι, ονομάζεται Bar Du Soleil και επέστρεψε στο επίκεντρο της διασκέδασης.  Πίσω απ’ την μπάρα οι bartenders επιλέγουν τη σωστή μπίρα για την κάθε στιγμή της ημέρας και φτιάχνουν κλασικά και signature κοκτέιλ, ενώ απ’ την κουζίνα ετοιμάζονται και σερβίρονται σπιτικές πίτσες και platters με τυριά, αλλαντικά και φρούτα.
Παλιό Λιμάνι, Λεμεσός, 25371500.

New Division
Η πιο δημοφιλής αυλή της πρωτεύουσας, είναι και η καλύτερη επιλογή για βραδινή έξοδο, υπό από τις παρούσες συνθήκες, με ένα μέρος της να λειτουργεί με κρατήσεις και το υπόλοιπο χωρίς, για εμάς που επιμένουμε στις αυθόρμητες εξόδους. Με μουσικές επιλογές που δεν μας απογοήτευσαν ποτέ, προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από μπύρες, draught και σε μπουκάλια, αλλά και κοκτέιλ. Ανοιχτό καθημερινά από τις 15:00, με κρατήσεις των 4-8 ατόμων ή και χωρίς.
Βασιλίσσης Φρειδερίκης 2, Λευκωσία, 99366966.

Brew Fellas
Η μπυραρία στην καρδιά της παλιάς πόλης είναι προσηλωμένη απ’ την πρώτη μέρα λειτουργίας της σε έναν στόχο: Να μας προσφέρει τις καλύτερες και πιο σπάνιες μπύρες, από κάθε γωνιά του πλανήτη. Δεν έχουν παρεκκλίνει από αυτόν ούτε στην πρώτη, ούτε στη δεύτερη καραντίνα, αφού παρέμειναν ανοιχτοί μέσω της υπηρεσίας delivery. Τώρα, ήρθε επιτέλους η στιγμή να τις απολαύσουμε στα τραπέζια στο πεζοδρόμιο και στον πεζόδρομο της Λήδρας, διαμορφώνοντας παράλληλα το ωράριό του με τις νέες συνθήκες. Καθημερινά από τις 16:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 14:00.
Πυγμαλίωνος 7 (τέλος της Λήδρας), Λευκωσία, 22264007.

Πρόζακ. Καφενείο
Το καλύτερο Μπράντι Σάουαρ του νησιού, με μπράντι, λεμόνι, λεμονάδα, angostura bitters, σόδα και δυόσμο, το Άννα Μπανάνα, με λικέρ μαστίχας, λεμόνι, λεμονάδα, δυόσμο και νερό και το Ζιβάναξ, το γνωστό ζιβανόμελο παγωμένο, με έξτρα λεμόνι και σόδα επέστρεψαν στον τόπο του εγκλήματος. Δηλαδή, στην αυλή του αγαπημένου μας Πρόζακ, το οποίο άνοιξε και υποδέχτηκε τους πρώτους του θαμώνες που μετρούσαν μέρες, ώρες και λεπτά για την επιστροφή του.  Ανοιχτό καθημερινά, εκτός Κυριακής, από τις 16:00.
Μέδωντος 3Α, Λευκωσία, 22104244.

Re.Buke Lounge
Ό,τι ώρα κι αν είναι, σε όποιο mood κι αν βρίσκεσαι, το Re.Buke στο Μακένζι είναι το καταλληλότερο spot που θα σου φτιάξει τη διάθεση στο πι και φι, με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, brunch και κοκτέιλ, τα οποία σερβίρει από το πρωί μέχρι το βράδυ. Από τον κατάλογο με τα ποτά, μην προσπεράσεις το Pina Colada, αφού o bartender κατάφερε να δώσει ένα αλλιώτικο twist στην κλασική εκδοχή, με ρούμι, φρέσκο ανανά και λικέρ tentura liqueur και coconut. Εξαιρετική επιλογή και το Mastiha Sour με λικέρ μαστίχας, σιρόπι elderflower, φρέσκο χυμό λεμονιού και ασπράδι αβγού.
Παραλία Μακένζι, Λάρνακα, 24626212.

Sedici Italian Bar
Εμπνευσμένο από τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του ιταλικού aperitivo, ο ιδιαίτερος χώρος του Sedici έχει διαμορφωθεί για να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στο απαιτητικό κοινό της Λευκωσίας μέσα από μια επίλεκτη γκάμα κοκτέιλ και κρασιών, τα οποία μπορούν να συνοδευτούν με καλόγουστες ιταλικές γεύσεις φτιαγμένες με εξαιρετικής ποιότητας υλικά που εισάγονται από συγκεκριμένες περιοχές της Ιταλίας. Σκοπός του και αυτή τη σεζόν, είναι να καθιερωθεί ως meeting point για απογευματινά afterwork drinks, αλλά και ως μια ποιοτική βραδινή έξοδος σε έναν προσεγμένο χώρο εμπνευσμένο από αντίστοιχα fashionable μαγαζιά του κοσμοπολίτικου Μιλάνου. Από τα signature κοκτέιλ που δημιούργησε ο Στέλιος Αριστείδου, δοκίμασε οπωσδήποτε το 16 (δηλαδή, το Sedici στα ιταλικά), το Calma και το Basiliko.
Γρίβα Διγενή 6, Λευκωσία, 99161622.

Swimming Birds
Ένας καλαίσθητος χώρος στην περιοχή γύρω από το καινούριο Δημαρχείο Λευκωσίας, με μια ατμοσφαιρική αυλή, καλαίσθητη διακόσμηση και διαλεκτές μουσικές επιλογές, που μας έχει κλέψει την καρδιά. Εκεί θα δοκιμάσεις προσεγμένους καφέδες, ροφήματα και platters, ενώ το περιεκτικό του μενού θα βρεις μια επιλογή από gin and tonics, ετικέτες κρασιού, αλλά και το δημοφιλές Hugo με Prosecco. Ανοιχτό από νωρίς το πρωί μέχρι το βράδυ.
Παλιάς Ηλεκτρικής 5, Λευκωσία, 22019257.

Zonkey Bar
Οι bartenders δημιουργούν καλοφτιαγμένα signature αλλά και κλασικά cocktails, που με τα χαρούμενα vibes και το όμορφο crowd έχουν καθιερώσει το Zonkey ως ένα από τα πιο fun spots στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ανοιχτό πλέον από τις 6 το απόγευμα, έβαλε στόχο κάνει τις μέρες και τις νύχτες μας όσο το δυνατό πιο συναρπαστικές, ενώ αναμένουμε πολύ σύντομα τα events και τα κυριακάτικα Street Boozy Brunch happenings του, με ποτά και street food, από τους καλύτερους grillers στο νησί.
Ευαγόρου 29B, Λευκωσία, 99192598.

Lost + Found Drinkery
Το βραβευμένο ως ένα από τα καλύτερα μπαρ στον κόσμο, ανέβασε ρολά, και οι (υπερ)ταλαντούχοι bartenders του άρχισαν να φτιάχνουν ξανά τα κοκτέιλ που κέρδισαν μια θέση στο μενού, αλλά και στην καρδιά μας. Εμείς δηλώνουμε πιστοί στο Crusta με Whisky, στο Ginderella με τζιν, passion fruit και μέλι, στο Three of Strong με αρωματικό ρούμι, aperol, sherbet και bitters και στο Zombie 1950 με ρούμι, lime, passion fruit και bitters.
Λόρδου Βύρωνος 38, Λευκωσία.

Γρανάζι
Το ότι το μπαρ στους Άγιους Ομολογητές είναι ένα από τα πιο ψαγμένα μέρη στην πόλη, το αντιλαμβάνεσαι με το που μπαίνεις στον γουστόζικα διακοσμημένο του εσωτερικό χώρο και ρίχνεις μια ματιά στην πανέμορφη αυλή, με τα αναρριχώμενα φυτά και τον ατμοσφαιρικό φωτισμό. Σε αυτό το σκηνικό προστίθενται οι μουσικές επιλογές, αλλά και ο κατάλογος με τα φαγητά και τα ποτά, που δεν μας έχει απογοητεύσει ποτέ. Ανοιχτό καθημερινά, εκτός Δευτέρας, από τις 16:00.
Λεωφ. Αγίων Ομολογητών 14, Άγιοι Ομολογητές, Λευκωσία, 22681660.

Μαντάμ
Το urban μπαράκι στο κέντρο της Λεμεσού, άπλωσε τα τραπεζάκια στην Πλατεία Ηρώων και έδωσε ξανά παλμό στη ζωή των κατοίκων της πόλης. Με την ψαγμένη μουσική, το όμορφο crowd και, φυσικά, τα signature κοκτέιλ που μας κρατούσαν συντροφιά όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας. Το Papua Paradis με το εξωτικό τουίστ, το Sabrina με βότκα και πράσινο τσάι, το Mexican Garden και το Daquiri με μανταρίνι, που είναι μια ενδιαφέρουσα εκδοχή του γνωστού ποτού με ρούμι. 
Ανδρέα Δρουσιώτη 24, Λεμεσός.

Περιοδικό “Go”, τεύχος 154.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS