Bar/CafeΛεμεσός5 ethnic εστιατόρια με ψαγμένα μενού, που έχουν κλέψει την καρδιά μας

5 ethnic εστιατόρια με ψαγμένα μενού, που έχουν κλέψει την καρδιά μας

Βασισμένα στην κουλτούρα των ανατολικών λαών και τη μεγάλη γκάμα επιλογών της Άπω και Μέσης Ανατολής, έθνικ εστιατόρια της Κύπρου προσθέτουν στο μενού τους vegan πιάτα με τα όσπρια και τα λαχανικά σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτά είναι τα 5 που έχουν κλέψει την καρδιά μας.

Από την Νταϊάνα Αζά

Mish Mish

Συστήνοντας στο κοινό της πόλης άγνωστα πιάτα από την παλαιστινιακή κουζίνα, το MishMish διαθέτει ένα ψαγμένο μενού, με διαφορετικές επιλογές για κάθε μέρα της εβδομάδας – ανάμεσά τους και πολλά χορτοφαγικά και vegan. Στα ορεκτικά φιγουράρουν το Baba Ghanouj (ψητές μελιτζάνες, φρέσκο ρόδι και σάλτσα ντομάτας) και οι πατατες Batata Harra, στις σαλάτες η Mama’s Palestinian, που είναι η κλασική παλαιστινιακή σαλάτα με ντομάτες, αγγούρι, πιπεριές, μαϊντανός και dressing λεμονιού και στα κυρίως το Msalwaa, ένα χαρακτηριστικό πιάτο της Ναμπλούς, με κόκκινες φακές, ρύζι και αραβικά μπαχαρικά που γαρνίρεται με τηγανητά κρεμμύδια.

Μπουμπουλίνας 12B, Λευκωσία, 96005679. Διαθέσιμη υπηρεσία delivery μέσω Foody και Wolt.

Mishmish1 

Mishmish

Yummy Mandarino

Το Yummy Mandarino σερβίρει τα καλύτερα πιάτα με τοφού στην πρωτεύουσα, με το Hot and spicy tofu, να κρατάει τα σκήπτρα για τα αρώματα, τα μπαχαρικά, τη spicy σάλτσα και το εξωτικό τουίστ. Στο μενού θα βρεις και κάποια άλλα χορτοφαγικά πιάτα, όπως τα μανιτάρια με scallions, το τηγανητό μπρόκολο, τις μελιτζάνες και τα φασολάκια και τα τραγανά χορτοφαγικά dumplings.

Κεφαλληνίας 5, Στρόβολος, 22420101.

Yummy Mandarino2

Pokeloha

Το πρώτο εστιατόριο που έφερε το χαβανέζικο κόνσεπτ στην Κύπρο ακολουθεί μερικούς βασικούς του κανόνες: Σε ένα μπολάκι, διαλέγεις πρώτα τη βάση σου (ρύζι, κινόα, λαχανικά), προσθέτεις την πρωτεΐνη και έπειτα το σος και μια τεράστια ποικιλία από λαχανικά, ξηρούς καρπούς, φύκια και ένα σωρό άλλα υλικά. Το signature πιάτο που ξεχωρίσαμε είναι το Miso Vegan, με Miso Tofu, Wasabi Shoyu, αγγούρι, πιπεριά Jalapeño, κόκκινο κρεμμύδι, αβοκάντο, φύκια Wakame, καλαμπόκι, σαλάτα με φύκια, καρύδα και σησάμι.

Columbia Plaza, Αγίου Ανδρέου 223, Λεμεσός, 25278024.

Pokeloha

Yummy India

Ως ένα από τα πιο αυθεντικά ινδικά εστιατόρια στο νησί, το Yummy India σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα σερβίρει παραδοσιακά vegan πιάτα, ανάμεσά τους σούπες, ορεκτικά, όσπρια και κυρίως πιάτα με λαχανικά. Η χορτόσουπα αποτελείται φρέσκα λαχανικά μαγειρεμένα με ινδοκινέζικα μπαχαρικά, το Karahi Baigan είναι ένα πιάτο με μελιτζάνες μαγειρεμένες με πιπεριά, ντομάτα, κρεμμύδια, σάλτσα ντομάτας της Ινδίας και πολύχρωμες φρέσκες πιπεριές, ενώ εξαιρετική vegan επιλογή είναι και το πικάντικο Yummy Vegetables Vindaloo, ένα παραδοσιακό ινδικό κάρι φτιαγμένο με ειδική επιλογή από βότανα και μπαχαρικά.

Ξάνθης Ξενιέρου 23, Λευκωσία, 22777782. Αγιας Φυλάξεως 4, Λεμεσός, 25343333. Ζήνωνος Κιτιέως 58, Λάρνακα, 24400885.

Yummy Mandarino

Syrian Club

Στο συριακό εστιατόριο της Λευκωσίας θα απολαύσεις vegan μεζέδες, όπως το χούμους, το moutabbal με μελιτζάνες και ταχίνι, τα Patata Bill Thoum, Baba Ghannouj, φαλάφελ, Mouhamarah και Fatayer Sabanekh, τις σαλάτες τουμπούλι και Fattoush. Για το τέλος, παράγγειλε το συριακό μαχαλεπί, που είναι αρωματισμένο με μαστίχα και ροδόσταγμα και σερβίρεται με χαλεπιανά. Ανάμεσα στις επιλογές σου και ο χορτοφαγικός μεζές για δύο άτομα, για να δοκιμάσεις λίγο απ’ όλα.
Βασιλίσσης Αμαλίας 17, Λευκωσία, 22776246.

Syrian

Syrian1

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS