Bar/CafeΛάρνακαThe Art of Craft

The Art of Craft

Γιορτάζουμε τον μήνα της μπίρας, σε 7 εστιατόρια, pub και μπαρ στο νησί, που σερβίρουν μια μεγάλη ποικιλία, ντόπιες ή εισαγωγής, από βαρέλι ή σε ευφάνταστα μπουκάλια.

Από την Νταϊάνα Αζά

Draught 
Με θέα το μεσαιωνικό κάστρο της Λεμεσού, το Draught εδώ και δεκαετίες επέβαλε πριν από δεκαετίες την παρουσία του στην γαστρονομική σκηνή της πόλης, με εξαιρετικά ορεκτικά και ποιοτικά κυρίως πιάτα, όπως οι τεράστιες μπριζόλες και το αργοψημένο χοιρινό κότσι. Την καρδιά μας, όμως, την έκλεψε απ’ την πρώτη μέρα με τις μπίρες του και τη ζεστασιά του εσωτερικού του χώρου σε ένα ιστορικό κτίριο που θυμίζει κλασικό ζυθοποιείο, με έντονη την παρουσία του ξύλου και με αναπαυτικούς δερμάτινους καναπέδες. Από τη μεγάλη ποικιλία από μπίρες που προσφέρει, πολλές από τις οποίες είναι και βαρελίσιες, θα εντοπίσεις και την Draught Handcrafted που παρασκευάζεται από το δικό του μικροζυθοποιείο.
Οδός Βασιλίσσης, περιοχή Κάστρου, Λεμεσός, 25820470.

Microbrewery

Brew Fellas
Το 2010 έστρωσε τα πρώτα του τραπέζια στο πεζοδρόμιο της στενής παρόδου της Λήδρας, διαθέτοντας σπάνιες craft μπίρες από μικροζυθοποιεία της Ευρώπης, της Αγγλίας και των ΗΠΑ, τις οποίες διατηρούν στα ψυγεία τους στις ιδανικές θερμοκρασίες ώστε να παραμένει η γεύση τους άθικτη. Το τελευταίο διάστημα έχει, μάλιστα, επεκτείνει τον εξωτερικό του χώρο και στον πεζόδρομο, ενώ έχει εντάξει στο μενού του νέες ετικέτες, που προσφέρονται είτε από βαρέλι είτε σε μπουκάλι. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ρωτήσεις στο μπαρ τις επιλογές της ημέρας ή να αφήσεις τους ειδικούς να σε καθοδηγήσουν για την επιλογή σου, σύμφωνα με τις γευστικές σου προτιμήσεις.
Πυγμαλίωνος 7 (τέλος της Λήδρας), Λευκωσία, 22264007.

Moondogs Bar and Grill
Το Moondog’s έχει πλέον καθιερωθεί σαν ένα από τα πιο γνωστά παμπ-εστιατόρια της πρωτεύουσας, για τα επικά φεστιβάλ που διοργανώνει αλλά και τα εντυπωσιακά μπέργκερ που βρίσκονται στο μενού του. Το μενού με τα ποτά αποτελείται από δεκάδες επιλογές μπίρες, από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να επιλέξεις λαμβάνοντας υπόψη τη χώρα προέλευσης, το είδος, καθώς και το ποσοστό αλκοόλης. Συνδύασε την μπίρα σου με τα Beer Nachos, τσιπς μεξικάνικης τορτίγιας με λιωμένο τυρί, σάλτσα ντομάτας, γλυκόξινη κρέμα, σάλτσα guacamole και jalapenos, το Bavarian Platter με γερμανικά λουκάνικα  ή τα καινούρια Bourbon BBQ Wings με φτερούγες κοτόπουλου στη σχάρα με σάλτσα από bourbon, σερβιρισμένες με γλυκό τσίλι, σος μουστάρδας με μέλι και γλυκόξινη κρέμα. Μυκηνών 7, Λευκωσία, 70006300.

PUNKRAFT BAR στην Αγορά Λεμεσού
Το bar στην ΑΓΟΡΑ Λεμεσού διαθέτει 61 μοναδικές ετικέτες μπίρας σε μπουκάλι και  13 draughts από κυπριακές, ελληνικές, βέλγικες, γερμανικές και άλλες από μικροζυθοποιεία, που ξεφεύγουν από τα ποτά μαζικής παραγωγής και τις βιομηχανικές ετικέτες. Οι ειδικοί του PUNKRAFT BAR αναλαμβάνουν πάντα να σε καθοδηγήσουν και να σου δώσουν τις απαραίτητες συμβουλές για την αγορά σου, τις οποίες μπορείς να απολαύσεις σε έναν από τους χώρους της ανακαινισμένης Αγοράς ή να τις πάρεις μαζί σου στο σπίτι. Ακόμα όμως κι αν δεν είσαι λάτρης της μπίρας, το PUNKRAFT BAR σερβίρει εκπληκτικά signature cocktails. Ενημέρωσε τον Άγγελο, τον έμπειρο και ταλαντούχος bartender, τις γεύσεις και το ποτό της αρεσκείας σου και αυτός θα αναλάβει όλα τα υπόλοιπα.
Αγορά Λεμεσού, Κωνσταντίνου Κανάρη 47-49  (είσοδος από πλατεία Σαριπόλου), Λεμεσός,70070070, www.limassolagora.com

October2222

October

 B.R.Hub
Εγκατεστημένο στην περιοχή Σταυρού του Στροβόλου, λίγο μακριά από το κέντρο, αυτή η παμπ έχει καταφέρει να προσελκύσει άτομα από κάθε γωνιά της Λευκωσίας, για τη μεγάλη ποικιλία από μπίρες, την ατμόσφαιρα αλλά, το πολύ καλό φαγητό του, σε λογικές τιμές. Σε draught θα βρεις επιλεγμένες ετικέτες Lager, Pale Lager, Stout, Weissbier, Blonde Ale, Whitbeer, αλλά και την μπίρα του μήνα, για την οποία θα σε ενημερώσει ο σερβιτόρος, καθώς και δεκάδες επιλογές σε μπουκάλι, ανάμεσά τους  η Hobgoblin Dark Bitter Ale από το Ηνωμένο Βασίλειο, η St. Sebastiaan Dark από το Βέλγιο και η Hertog Jan Dubbel Double από την Ολλανδία. Από τα φαγητά, ξεχωρίσαμε το Local Derby burger, με τηγανητό αβγό, μπέικον, μανιτάρια και σος με άρωμα μπέικον, το Le Tour με brie και σπιτική μαρμελάδα από raspberries, το Ringside Chop, μια χοιρινή μπριζόλα που λιώνει στο στόμα και τα μαριναρισμένες με barbecue σος baby ribs που συνδυάζουμε με coleslaw, τηγανητές πατάτες, tabbouleh ή άγριο ρύζι. Αθηνών 22, Στρόβολος, Λευκωσία,  22252825.

B.r.hub

Babylon
Μια από τις πιο γνωστές μπιραρίες της πρωτεύουσας, είναι διακοσμημένη με ρετρό πόστερ, παίζει κλασική ροκ μουσική και ξεχωρίζει για τη χαλαρή ατμόσφαιρα του προσεγμένου εξωτερικού και εσωτερικού της χώρου. Εκεί έχεις την ευκαιρία να διαλέξεις από μια πολύ μεγάλη ποικιλία ετικετών μπίρας από όλο τον κόσμο – Lager, Weissbier, Blond Ale, Pale Ale, Dark Ale, Stout, Trappist & Abbey και άλλες. Συνδύασέ τις με σουβλάκι ταντούρι, τα ζουμερά μπέργκερ, αλλά και τις πιατέλες με μιξ γκριλ που μπορείς να μοιραστείς με την παρέα. Ιάσονος 6, Λευκωσία, 22665757.

RBeer Boutique
Είναι η νέα κάβα της Λευκωσίας, η οποία εστιάζει αποκλειστικά στις μπίρες και που έχει κάνει τη δυναμική της είσοδο στην αγορά του νησιού. Σε έναν όμορφα διακοσμημένο μεγάλο χώρο, στο πατάρι της γνωστής μπιραρίας Reckless, οι λάτρεις του είδους μπορούν να επιλέξουν ετικέτες μπίρες με χώρα προέλευσης το Βέλγιο, που πολλές από αυτές δεν μπορείς να εντοπίσεις πουθενά αλλού στο νησί. Παράλληλα, θα βρεις και δεκάδες ευφάνταστα ποτήρια μπίρας, σε διάφορα μεγέθη και σχήματα. Μιχάλη Παρίδη 2Β, Έγκωμη, Λευκωσία, 22522143.

Rbeer

 Art Café 1900 Bar & Restaurant
Το μπαρ και εστιατόριο του κέντρου της Λάρνακας, με την ατμοσφαιρική εσωτερική διακόσμηση και τον όμορφο εξωτερικό χώρο, διαθέτει ένα πλούσιο μενού με συνολικά 105 διαφορετικές ετικέτες μπίρας, το οποίο ανανεώνεται συνεχώς με νέες προσθήκες, από το Βέλγιο, τη Ελλάδα, την Τσεχία, τη Γερμανία , την Αγγλία, την Ολλανδία, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία. Σε αυτό θα βρεις αναλυτικά το είδος, την περιγραφή της γεύσης και το ποσοστό του αλκοόλ, ενώ πολύ συχνά διοργανώνονται νύχτες μπίρας κατά τις οποίες σερβίρεται μια συγκεκριμένη μπίρα σε draught και με κάθε δύο παραγγελίες κερδίζεις ένα συλλεκτικό ποτήρι. Εκτός, όμως, από τη μεγάλη λίστα με μπίρες, σερβίρονται πλούσια platters με τυριά εισαγωγής ή με κυπριακά τυριά και λουκάνικα, ατομικές πίτσες, λαχματζουν, σκορδόψωμα και άλλα.
Στασίνου 6, Λάρνακα, 24653027.

1900

Περιοδικό “Go”, τεύχος 180

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS