Bar/CafeΛεμεσόςUrban Vibes: 5 χώροι στην πόλη για φαγητό και ποτό

Urban Vibes: 5 χώροι στην πόλη για φαγητό και ποτό

Από την Νταϊάνα Αζά

ΓΙΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ

Grab.

Το μικρό αυτό μαγαζάκι στη Γρίβα Διγενή της Λεμεσού, έβαλε στόχο να μάς μυήσει στον κόσμο του φρέσκου, υγιεινού και γευστικού φαγητού, σερβίροντας μεταξύ άλλων φρεσκοκαβουρδισμένους καφέδες, υγιεινά και detox ροφήματα, πολλά και διαφορετικά είδη ψωμιού, σάντουιτς, σαλάτες, healthy pots, deli πιατέλες και άλλα. Δοκίμασε το Cypriot Sub, σε τσιαπάτα με καπνιστό χοιρινό φιλέτο, χωριάτικο λουκάνικο, μπέικον, χαλούμι, αγγλική μουστάρδα, μαγιονέζα και ψητά ντοματίνια και το Vegan Avocado, Olive and Tomato Sandwich.

Γρίβα Διγενή 92, Λεμεσός, 25772266.

Grab

ΓΙΑ DINNER

Jasmine Gastrobar

Βρίσκεται στη Λακατάμια και κατάφερε, αν και μακριά απ΄ το πολυσύχναστο κέντρο, να κάνει αισθητή την παρουσία του στο γαστρονομικό σκηνικό της πρωτεύουσας. Αυτό οφείλεται κυρίως στο μενού, αλλά και στην αισθητική  του χώρου, το εκλεπτυσμένο design και το νεανικό crowd. Ανάμεσα στα πιάτα που σερβίρονται τα mini brioche με παστράμι, τυρί μανούρι και αλμυρή πραλίνα φουντουκιού, Rib eye με επιλογή κρέατος από Creekstone prime usa black angus ή Uruguay’s angus, καθώς και πολλά άλλα ορεκτικά και κυρίως πιάτα με ψάρια και κρεατικά, αλλά και επιδόρπια. Όλα αυτά, με τη συνοδεία των signature κοκτέιλ, ιδανικά για κάθε ώρα της ημέρας – είτε για τα after work drinks μας, είτε για το brunch του Σαββατοκύριακου ή ως pairing της fine dining εμπειρίας.

Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 315Α, Λακατάμια, 96616161.

ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΟ

Οι Μαγείρισσες

Δύο αδελφές επάνω από τις κατσαρόλες, ετοιμάζουν φαγητό με συνταγές της μαμάς και της γιαγιάς τους. Πρόκειται για μια ταβέρνα που φέρνει καθημερινά την παράδοση στο πιάτο σου, με πιάτα μαγειρευτά, της κατσαρόλας, του φούρνου και της σχάρας, τα οποία συνδυάζονται με αλοιφές, σαλάτες με ολόφρεσκα λαχανικά, ελιές τσακιστές, μανιτάρια, χαλλούμι και άλλα. Εκτός από τις σταθερές επιλογές, οι σερβιτόροι θα σε ενημερώσουν και για τα πιάτα ημέρας, όπως είναι η χοιρινή κρασάτη πανσέτα με χοιρινό κυπριακής εκτροφής, μαριναρισμένη σε κόκκινο κρασί, ξηρό κόλιανδρο και κύμινο, ψημένη στη σχάρα και σερβιρισμένη με πατάτες.

Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ 110, Λακατάμια, 22381822.

DELICATESSEN

Cito Gourmet Express

Στο Food Hall του ψαγμένου καφέ-εστιατορίου στο κέντρο της πρωτεύουσας, θα βρεις ό,τι τραβά η ψυχή σου. Από ποιοτικό ελαιόλαδο, σε limited edition μπουκάλια που αποτελούν έργα τέχνης, μέχρι κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά, αβγά, φρούτα, λαχανικά, τυριά και αλλαντικά, τρούφες, foie gras, ζυμαρικά και γλυκά, από κάθε γωνιά του πλανήτη. Τα gourmet προϊόντα που καταφέρνουν να μας φτιάξουν κάθε φορά τη διάθεση είναι τα σαλάμια με τρούφα ή με διάφορα μπαχαρικά, η αρωματισμένη , ώριμη πανσέτα, το cotechino, το μέλι με αυθεντική μαστίχα Χίου και τα σπιτικά του dips, το χούμους, το πέστο, ο ταραμάς και φυσικά τα τυριά.

Θεμιστοκλή Δέρβη 48, Λευκωσία, 22591159.

Cito

ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Puesta Oyster Bar and Grill

Με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα και εξαιρετικό φαγητό, το εστιατόριο της Λεμεσού δεν μας έχει απογοητεύσει ποτέ κατά τη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων. Ανοιχτό από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, για καφέ, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο, βρίσκεται μακριά από την πολύβουη λεωφόρο της πόλης, αλλά ταυτόχρονα καταφέρνει να πιάνει τον παλμό της, μέσα από τα πρόσωπα των ανθρώπων που διασχίζουν τον παραλιακό της πεζόδρομο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το μενού δίνει έμφαση στα θαλασσινά, με μια μεγάλη ποικιλία από οστρακοειδή που ψήνονται με το σος της επιλογής σου.

Λεωφόρος Αμαθούντος 42, Άγιος Τύχωνας, 25329040.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS