ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

Bar/CafeΠάφος «Antasia Beach Club» στην Κάτω Πάφο: Tο hot spot (και) του φετινού...

 «Antasia Beach Club» στην Κάτω Πάφο: Tο hot spot (και) του φετινού καλοκαιριού

Τοποθετημένο σε μια από τις πιο όμορφες, αμμώδεις παραλίες της Κάτω Πάφου και με μινιμαλιστική διακόσμηση που συνδυάζει περίτεχνα τις αποχρώσεις του λευκού με το μπλε της θάλασσας, το Antasia Beach Club, που άνοιξε τις πόρτες του τον περασμένο Ιούνιο, είναι χωρίς αμφιβολία το hot spot (και) του φετινού καλοκαιριού, αφού προσφέρει στους επισκέπτες του μια μοναδική all-day εμπειρία που συνδυάζει τη χαλάρωση με τη γαστρονομική απόλαυση. Το πολυσυζητημένο εγχείρημα του ομίλου Thanos Hotels, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τα ξενοδοχεία Almyra και Annabelle και αποτελεί ένα all day venue, που ξεχωρίζει για τους φωτεινούς και εντυπωσιακούς χώρους του αλλά και για την εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα που αποπνέει. Ανοικτό από τις 9:00 το πρωί, μέχρι τις 22:30 το βράδυ, το συγκεκριμένο μέρος μοιάζει ιδανικό, τόσο για τους επισκέπτες που αγαπούν τη διασκέδαση, όσο και για εκείνους που θέλουν απλά μερικές όμορφες στιγμές χαλάρωσης στην παραλία, απολαμβάνοντας τις ιδιαίτερες γευστικές προτάσεις του μενού, καθώς επίσης και μια τεράστια γκάμα από signature cocktails από την άνεση που προσφέρουν οι ξύλινες ξαπλώστρες του εστιατορίου.

Contemporary chic
Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του Antasia υπογράφουν οι ταλαντούχοι Κύπριοι αρχιτέκτονες του γραφείου Psomas Studio of Architecture PS-A, οι οποίοι προχώρησαν στον σχεδιασμό ενός πρωτοποριακού κτηρίου με μινιμαλιστικά χαρακτηριστικά, το οποίο συνδυάζει αρμονικά την πέτρα με το γυαλί, εναρμονίζοντας τα ομοιόμορφα με το ευρύτερο φυσικό περιβάλλον. Το αρχιτεκτονικό σχέδιο που χαρακτηρίζεται από μια μινιμαλιστική-φουτουριστική προσέγγιση, παραπέμπει σε αμφιθεατρικό σκηνικό, μέσα από το οποίο αναδύεται η υπέροχη θέα προς τη θάλασσα. Σημείο κατατεθέν του κτιρίου αποτελεί η γυριστή σκάλα, η οποία όσο πλησιάζει προς τη στέγη, δημιουργεί στον επισκέπτη την αίσθηση πως ανεβαίνει στον «ουρανό», απ’ όπου μπορεί να αισθανθεί τη μαγεία που προσφέρει η άμεση θέα προς το Κάστρο της Πάφου. Την εσωτερική διακόσμηση ανέλαβαν οι πρωτοπόροι σχεδιαστές Baranowitz & Kronenberg Architecture από το Ισραήλ, οι οποίοι άντλησαν την έμπνευσή τους από τα ακατέργαστα φυσικά στοιχεία, ενώ στον σχεδιασμό τους έδωσαν έμφαση στο λευκό, αντικατοπτρίζοντας τη ζωή της θάλασσας. Την εικόνα τελειοποιούν τα κατασκευασμένα στην Κύπρο, custom made έπιπλα σε ουδέτερη χρωματική παλέτα και το «ήρεμο» λευκό δάπεδο terrazzo, συνδυασμός που δημιουργεί μια εντυπωσιακή αντίθεση με την τσιμεντένια οροφή.

Antasia 1 07.06 (81)

Σύνθετες γευστικές εμπειρίες
Συνδυάζοντας διαφορετικά συστατικά, βότανα και μπαχαρικά σε κάθε πιάτο, το μενού το οποίο επιμελήθηκε ο Ούγγρος σεφ, Akos Richweisz, υπό την επίβλεψη του πολυβραβευμένου David Goodridge, Executive Chef του Ομίλου Thanos Hotels είναι σχεδιασμένο για να αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τις ασιατικές και μεσογειακές γεύσεις. Ξεχωρίζουν οι επιλογές των dips, ειδικά το cashew nam prik, τα maki, sushi και sashimi rolls, το μπιφτέκι γαρίδας με παπάγια και μάνγκο, η μαριναρισμένη φρέσκια σαλάτα tofu με wekame και σάλτσα ponzu, καθώς επίσης και το πικάντικο κοτόπουλο gai tod σε φύλλα μπανάνας με φρέσκο λάιμ και κόλιανδρο. Λεωφόρος Ποσειδώνος 28, Πάφος. Τηλ.: 26888002.

Τάνια Νεοκλέους

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS