GOING OUTCinemaBlack Adam: Μια live-action ταινία με τον Ντουέιν Τζόνσον σε ρόλο υπερήρωα

Black Adam: Μια live-action ταινία με τον Ντουέιν Τζόνσον σε ρόλο υπερήρωα

Η περιπέτεια δράσης “Black Adam” έρχεται από τη New Line Cinema, με πρωταγωνιστή τον Ντουέιν Τζόνσον. Η πρώτη ταινία που εξερευνά την ιστορία του υπερήρωα της DC έρχεται στη μεγάλη οθόνη σε σκηνοθεσία του Χάουμε Κολέτ-Σερά (“Περιπέτεια στη Ζούγκλα”).

Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από το τι συμβαίνει μετά την απελευθέρωση του Black Adam από τον γήινο τάφο του. Σχεδόν 5.000 χρόνια αφού του δόθηκαν οι πανίσχυρες δυνάμεις των αρχαίων θεών -και η άμεση αιχμαλωσία του- ο Black Adam ελευθερώνεται από τον επίγειο τάφο του και είναι έτοιμος να “εξαπολύσει τη δική του, ιδιαίτερη μορφή δικαιοσύνης” στον σύγχρονο κόσμο, όπως αυτός νομίζει.

Black Adam1

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που ο Johnson πρωταγωνιστεί σε live-action ταινία με υπερήρωες.

Πρωταγωνιστούν: Dwayne Johnson, Aldia Hodge, Noah Centineo, Sarah Shahi, Marwan Kenzari, Quintessa Swindell, Pierce Brosnan, Mohammed Amer, Viola Davis, Odelya Halevi, Patrick Sabongui
Σκηνοθέτης:Jaume Collet-Serra

Από τις 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στους κινηματογράφους
Κ. ΣΙΝΕΠΛΕΞ & THE MALL OF CYPRUS Λευκωσία,
RIO PREMIER (THE MALL OF NICOSIA)
Κ. ΣΙΝΕΠΛΕΞ & ΡΙΟ Λεμεσός,
Κ. ΣΙΝΕΠΛΕΞ Λάρνακα.
ΤΗΕ ΜΑLL OF PAPHOS Πάφος.

Black Adam2

Παραλειπόμενα

  • Εντέκατο κεφάλαιο του DC Extended Universe, με πιο άμεση συγγένεια με το Shazam!, του οποίου επίσημα αποτελεί spin-off.
  • Από την εποχή που η New Line Cinema σχεδίαζε την ταινία Shazam (βασισμένη στον ήρωα Captain Marvel), κατά τις αρχές των ’00, είχε προσεγγίσει τον Dwayne Johnson τόσο για τον κεντρικό χαρακτήρα, όσο και τον Black Adam που είναι ο βασικός ανταγωνιστής του υπερήρωα στα κόμικς. Όταν πλέον το σχέδιο πέρασε στο σύμπαν της Warner Bros., ο ίδιος ο Johnson είχε δηλώσει πως ενδιαφέρονταν ακόμα για αμφότερους τους ρόλους. Δεν πέρασε ένας μήνας, και είχε κλείσει ως Black Adam. Το 2017 και σε μια εσωτερική συνάντηση των ανθρώπων της DC, αποφασίστηκε οι δύο ήρωες να έχουν ξεχωριστή ταινία. Το αρχικό δε σχέδιο ήθελε τον αντι-ήρωα να συστήνονταν στο κοινό μέσω του Suicide Squad, σε μικρό ρόλο. Όταν κι αυτό εγκαταλείφθηκε, ο Adam Sztykiel ξεκίνησε τη συγγραφή του σεναρίου, με σκοπό τα γυρίσματα να ξεκινούσαν μέσα στο 2019. Έπρεπε όμως να έρθει η εμπορική επιτυχία του Shazam!, για να αναχθεί σε προτεραιότητα της New Line η συγκεκριμένη ταινία.

Black Adam4

  • Για όσους είδαν την after-credit σκηνή του Η DC Λεγεώνα από τα Σούπερ-Κατοικίδια, “είδαν” και την πρώτη εμφάνιση του Dwayne Johnson ως Black Adam.
  • Ο Jaume Collet-Serra κέρδισε τη σκηνοθετική καρέκλα εντυπωσιάζοντας με τη δουλειά του τον Johnson στο Περιπέτεια στη Ζούγκλα. Ο ισπανο-αμερικανός σκηνοθέτης έσπευσε να αποκαλέσει τον Black Adam ως τον Dirty Harry των υπερηρώων. Πριν από αυτόν είχε γίνει πρόταση στον Jordan Peele, που όμως την αρνήθηκε.

Black Adam3

  • Στις κεντρικές επιλογές για τον Atom Smasher ήταν οι: Dacre Montgomery, Eli Goree, Jacob Elordi και Matthew Noszka.
  • Για τη Cyclone: Isabela Merced, Leslie Grace, Thomasin McKenzie, Kathryn Newton, Haley Lu Richardson, Mackenzie Foy, Alexandra Shipp και Odessa Young.
  • Η Eiza Gonzalez ήταν υποψήφια για το καστ ως Hawkwoman, μέχρι όμως που ο χαρακτήρας σβήστηκε τελείως από το σενάριο.
  • Για τον Hawkman ακούστηκαν και οι Armie Hammer και Alexander Skarsgard, ενώ για τον Doctor Fate ο Liam Neeson (συχνότατος στις ταινίες του Jaume Collet-Serra).

Black Adam5

  • Τα γυρίσματα ξεκίνησαν το Καλοκαίρι του 2020 (μετά από μικρή καθυστέρηση λόγω της πανδημίας), με σκοπό η ταινία να κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2021. Όταν όμως η Warner Bros ανακοίνωσε τον προγραμματισμό της, το Black Adam εμφανίστηκε δίχως ημερομηνία εξόδου. Και αφού πρώτα ορίστηκε για το Καλοκαίρι του 2022, κατέληξε οριστικά στον Οκτώβρη του ίδιου έτους.

Black Adam7

  • Όλα τα γυρίσματα έγιναν εντός των ΗΠΑ, κάτι σπάνιο πλέον για υπερπαραγωγή του Χόλιγουντ.
  • Για τα ειδικά εφέ συνεργάστηκαν οι: Weta FX, UPP, Scanline VFX, Digital Domain, DNEG, Rodeo VFX, Lola VFX, Cantina Creative, Tippett Studio και EDI Effetti Digitali Italiani.
  • Από το 2017 ο Johnson είχε πει ότι η DC σκόπευσε να υπάρξει και ταινία με τον Black Adam και τον Shazam. Τον επόμενο χρόνο, ο Henry Cavill πρόσθεσε πως μετά από αυτή τη συνάντηση τους έπεται και μία του σούπερ-κακού με τον Σούπερμαν. Ο παραγωγός  Dany Garcia έσπευσε να επιβεβαιώσει πως η DC ποντάρει σε μια μακρά σχέση με τον Black Adam επί του κινηματογραφικού της σύμπαντος.
  • Ειδικά ο Brosnan δηλώνει εντυπωσιασμένος με την παραγωγή λέγοντας πως δεν έχει ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο, παρά το γεγονός ότι γύρισε 4 ταινίες στον ρόλο του James Bond.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS