ΕκδηλώσειςΕΚΘΕΣΕΙΣΟμαδική έκθεση “Under the Same Sky” από την Γκαλερί Riana Raouna

Ομαδική έκθεση “Under the Same Sky” από την Γκαλερί Riana Raouna

12 καλλιτέχνες Σύγχρονης Τέχνης από όλο τον κόσμο  

H ομαδική έκθεση Under the Same Sky είναι η πρώτη έκθεση της γκαλερί σύγχρονης τέχνης RIANA RAOUNA www.rianaraouna.com που διοργανώνεται σε φυσικό χώρο και παρουσιάζει έργα από 12 ανερχόμενους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Η έκθεση διεξάγεται από τις 30 Μαρτίου μέχρι τις 20 Απριλίου, στο A+ Multipurpose Event Space, στην οδό Ερμού 266, 1017 Λευκωσία.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι: Botond Gagyi (Ρουμανία), Besher Koushaji (Συρία), Ebuka P. Agudiegwu (Νιγηρία), Henry Glover (Ηνωμένο Βασίλειο), Jeehye Song (Γερμανία), Lara Rottinghaus (Γερμανία), Matete Martini (Ιταλία), Marina Olympios (Κύπρος), Mia Takemoto (Σκωτία), Shiwen Wang (Κίνα) και Werner Widmer (Ελβετία).

Μέσα από είκοσι έργα εικονιστικής και αφηρημένης ζωγραφικής και τρία γλυπτά, η έκθεση Under the Same Sky  διαπραγματεύεται την έννοια της νοσταλγίας, είτε ως μια ψυχολογική κατάσταση είτε ως ανάμνηση τοπίων και συμβάντων από το παρελθόν. Σύμφωνα με την ιδρύτρια της γκαλερί και επιμελήτρια της έκθεσης Ριάνα Ραουνά, “Το συναίσθημα της νοσταλγίας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης. Αφορά μεν το παρελθόν, αλλά λειτουργεί και ως όχημα για αναθεώρηση του πώς αντιλαμβανόμαστε το παρόν και πώς οραματιζόμαστε το μέλλον.”

Ebuka P. Agudiegwu, Time Is Not A Gentle Man, Acrylic On Canvas, 2021, 92 X 92 Cm

Τα έργα της έκθεσης βασίζονται στις αρχές της ζωγραφικής και της γλυπτικής ενώ ταυτόχρονα, αντικατοπτρίζουν τις νέες τάσεις στη σύγχρονη τέχνη μέσα από τη φρέσκια ματιά της νέας γενιάς καλλιτεχνών. Όπως εξηγεί η Ριάνα Ραουνά, “Αυτή η έκθεση είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς επειδή παρουσιάζουμε για πρώτη φορά στην Κύπρο, τα έργα πολύ υποσχόμενων καλλιτεχνών από το διεθνή χώρο της σύγχρονης τέχνης. Στόχος μας είναι να δώσουμε την ευκαιρία στους συλλέκτες και λάτρεις της σύγχρονης τέχνης,  να ανακαλύψουν συναρπαστικούς καλλιτέχνες και να αποκτήσουν έργα υψηλής αισθητικής, των οποίων η αξία αναμένεται να αυξηθεί τόσο σε πολιτιστικό, όσο και οικονομικό επίπεδο με την πάροδο του χρόνου.”

 Εγκαίνια: Τετάρτη, 30 Μαρτίου, 6 – 9 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 31 Μαρτίου – 20 Απριλίου, Δευτέρα – Σάββατο, 11-8 μ.μ.
Διεύθυνση: Α+ Multipurpose Event Space, οδός Ερμού 266, 1017 Λευκωσία.

 Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο 22 462888, στο [email protected], ή μέσω της ιστοσελίδας www.rianaraouna.com.

Lara Rottinghaus, Lockdown Fruhstuck, Oil On Linen, 2021, 120 X 100 Cm

Σχετικά με την γκαλερί: Η γκαλερί RIANA RAOUNA είναι μια γκαλερύ σύγχρονης τέχνης η οποία ιδρύθηκε από τη Ριάνα Ραουνά, εξειδικευμένη στον τομέα της σύγχρονης τέχνης και κάτοχο τίτλου με άριστα στο MA Contemporary Art από το Sotheby’s Institute of Art, Λονδίνου. Η γκαλερί επικεντρώνεται στην ανάδειξη ανερχόμενων καλλιτεχνών, οι οποίοι έχουν έντονη δραστηριότητα και αποτελούν κάποια από τα πιο υποσχόμενα ταλέντα σε διεθνές επίπεδο. Η γκαλερί λειτουργεί διαδικτυακά στο www.rianaraouna.com, καθώς επίσης με εκθέσεις σε φυσικούς χώρους σε διάφορα μέρη του κόσμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS