ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

GOING OUTΕκδηλώσειςΕυρωπαϊκό Συνέδριο της ΟΜΕΡ: «Ποιότητα και Ισότητα στην Προσχολική Εκπαίδευση και Φροντίδα»

Ευρωπαϊκό Συνέδριο της ΟΜΕΡ: «Ποιότητα και Ισότητα στην Προσχολική Εκπαίδευση και Φροντίδα»

Η ΟΜΕΡ Επιτροπή Κύπρου διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Συνέδριο της ΟΜΕΡ με τίτλο «Ποιότητα και Ισότητα στην Προσχολική Εκπαίδευση και Φροντίδα» που θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό της Κύπρου. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του Συνεδρίου θα είναι μεταξύ 4 και 6 Μαΐου του 2023, και φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Πανεπιστημίου Frederick.

Η Επιτροπή OMEP Κύπρου είναι Μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Πρώτης Αγωγής και Εκπαίδευσης (OMEP), μιας Οργάνωσης μέλους της UNESCO, που ιδρύθηκε πριν από 75 χρόνια, με στόχο να υποστηρίζει και να προωθεί τα δικαιώματα του παιδιού με ιδιαίτερη έμφαση στο δικαίωμα για φροντίδα και εκπαίδευση των παιδιών σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από φυλή, φύλο, θρησκεία, εθνικότητα ή κοινωνική προέλευση.

Τα θέματα της ποιότητας και της ισότητας είναι υψίστης σημασίας στην προσχολική εκπαίδευση και φροντίδα σε αυτούς τους ταραχώδεις καιρούς που ζούμε. Η πρόσφατη πανδημία, η οικονομική κρίση και οι πολεμικές συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο απαιτούν να εστιάσουμε την προσοχή μας στην ευημερία των μικρών παιδιών στοχεύοντας σε  μια ποιοτική εκπαίδευση για όλους. Σε αυτό το πλαίσιο, το συνέδριο θα συγκεντρώσει ειδικούς από διάφορες ευρωπαϊκές και άλλες χώρες, για να διερευνήσουν τις έννοιες της ποιότητας, καθώς και της ισότητας και της ίσης πρόσβασης σε εκπαιδευτικές ευκαιρίες καίριας σημασίας για όλα τα μικρά παιδιά.

Το συνέδριο  εξασφάλισε την συμμετοχή  ειδικών  από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και από τις υπόλοιπες ηπείρους όπως  από Αμερίκη, Αυστραλία, Αφρική οι οποίοι θα λάβουν μέρος με μεγάλο ενθουσιασμό, για να διερευνήσουν τις έννοιες της ποιότητας, καθώς και της ισότητας και της ίσης πρόσβασης σε εκπαιδευτικές ευκαιρίες καίριας σημασίας για όλα τα μικρά παιδιά.

Παράλληλα, την Πέμπτη, 4 Μαΐου, 2022 στις 08.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί έκθεση έργων μικρών παιδιών τα οποία δημιουργήθηκαν μέσα στο πλαίσιο της θεματολογίας του συνεδρίου δίνοντας έμφαση στο Δικαίωμα για εκπαίδευση. Η έκθεση αποτελεί μέρος του Παγκόσμιου Καλλιτεχνικού Πρότζεκτ “COLOUR YOUR RIGHTS II” το οποίο συντονίζει η Πρόεδρος της ΟΜΕΡ Κύπρου Δρ. Μαρία Βασιλειάδου.

Η έκθεση θα παρουσιαστεί στην Γκαλερί ΜΟΡΦΗ στην Λεμεσό και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Μαίου.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ. Αθηνάς Μιχαηλίδου.

Περισσότερες πληροφορίες: www.omep.com.cy

Χορηγός Επικοινωνίας ο Φιλελεύθερος

Εκ μέρους του ΔΣ OMEP Κύπρου

Ευρωπαϊκό Συνέδριο ΟΜΕΡ 2023 - Ποιότητα και ισότητα στην  προσχολική εκπαίδευση

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS