ΕκδηλώσειςΜΟΥΣΙΚΗΟ Διονύσης Σαββόπουλος έρχεται στην Κύπρο για δύο επετειακές συναυλίες

Ο Διονύσης Σαββόπουλος έρχεται στην Κύπρο για δύο επετειακές συναυλίες

Τα 100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή τιμά το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου» και το Ίδρυμα «Θεοτόκος» παρουσιάζοντας δύο μοναδικές συναυλίες με τον μεγάλο τραγουδοποιό Διονύση Σαββόπουλο.

Στις συναυλίες με τίτλο «Βάλε στα όργανα φωτιά» θα ακουστούν τραγούδια δικά του, αλλά και άλλων μεγάλων συνθετών, τα οποία ο ίδιος ονομάζει «Σμυρνέικα, πολίτικα, τραγούδια ανατολίτικα και Σαββοπουλικά». Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ρεπερτόριο, το οποίο επιμελήθηκε ο ίδιος ο Διονύσης Σαββόπουλος, με τραγούδια που θα ξυπνήσουν μνήμες από τον πολιτισμό και την μεγάλη πολιτιστική αξία της Σμύρνης, του Πόντου, της βορείου Θράκης και της Κύπρου, με σκοπό την ανάδειξη της μεγάλης αναγεννητικής δύναμης του ελληνισμού.

Οι μεγάλες αυτές συναυλίες έχουν ακόμη ένα ξεχωριστό σκοπό. Να ενισχύσουν την προσπάθεια των δύο φιλανθρωπικών ιδρυμάτων που δημιούργησε ο αείμνηστος γιατρός Αμέρικος Αργυρίου, το Ίδρυμα Θεοτόκος και το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής.

Στις συναυλίες συμμετέχουν οκταμελής Λαϊκή ορχήστρα, υπό την επιμέλεια του Γιώτη Κιουρτσόγλου, στενού συνεργάτη για πολλά χρόνια του Διονύση Σαββόπουλου, η Φιλαρμονική Μέσα Γειτονιάς, το Φωνητικό Σύνολο «Διάσταση» και οι Κύπριοι τραγουδιστές, Δημήτρης Φανής και Αννίτα Κωνσταντίνου.

31 Αυγούστου στο Αμφιθέατρο Μακαρίου ΙΙΙ ( Σχολή Τυφλών) και 1 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο Λεμεσού,  στις 21:00.

Εισιτήρια από την tickethour.com.cy και όλα τα ACS couriers στη τιμή των €25.

Savvopoulos Organa

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS