ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY

ΕκδηλώσειςΘΕΑΤΡΟ«Επείγον e-mail από τον κύριο Τσέχωφ» από το Θέατρο «Δέντρο»

«Επείγον e-mail από τον κύριο Τσέχωφ» από το Θέατρο «Δέντρο»

Η θεατρική παράσταση «Επείγον e-mail από τον κύριο Τσέχωφ», βασισμένη σε διηγήματα και θεατρικά έργα του Άντον Τσέχωφ και στο έργο «Ο καλός γιατρός» του Νιλ Σάιμον, κάνει πρεμιέρα το Σάββατο, 2 Οκτωβρίου, στις 8:30 μ.μ. στο Θέατρο «Δέντρο».

Σε μια εποχή όπου ο πόλεμος επέστρεψε στην Ευρώπη και οι κάθε λογής κρίσεις (οικονομική, επιδημιολογική κλπ) απαξιώνουν την ανθρώπινη ζωή είναι επιτακτική ανάγκη να θυμηθούμε και να εμβαθύνουμε και πάλι σε ένα θέατρο που τοποθετεί στο κέντρο τον άνθρωπο. Ο Τσέχωφ μας θυμίζει πως ο καλύτερος τρόπος για να αγαπήσουμε ξανά τους ανθρώπους είναι να γράφουμε για τις ιστορίες τους. Το επείγον e-mail του κυρίου Τσέχωφ προς όλους μας είναι μια αποστομωτική απάντηση στην μονοχρωμία της καθημερινότητας και την βία. Πέντε ηθοποιοί ξεδιπλώνουν επί σκηνής την κωμική πλευρά του έρωτα και του θανάτου, «βγάζοντας τη γλώσσα» στην σκληρή πραγματικότητα. Μια παρέλαση κωμικοτραγικών ηρώων και καταστάσεων που καταλήγει σε επείγοντα ερωτήματα: τι ακριβώς είναι ο ηθοποιός; Μπορεί η σκηνή του θεάτρου και η κωμωδία να γίνουν ένα ασφαλές καταφύγιο μέσα στην βαναυσότητα του πολέμου;

Σκηνοθετικό σημείωμα
Ποια είναι η θέση του θεατρικού συγγραφέα, του σκηνοθέτη και του ηθοποιού όταν έξω από το θέατρο, μακριά από τον προστατευμένο και γεμάτο συναισθήματα χώρο της θεατρικής σκηνής, μαίνεται ο πόλεμος; Η παράσταση απαντά στο ερώτημα αυτό με χιούμορ και τρυφερότητα, μέσα από τα διηγήματα του Άντον Τσέχωφ. Ο συγγραφέας μας ζητά να του επιτρέψουμε να συνεχίσει να γράφει για τους καθημερινούς ανθρώπους, εκείνους δηλαδή που ζουν γύρω μας και μέσα μας και συνθέτουν το σύμπαν της σημαντικής, ασήμαντης ή κωμικής μας ύπαρξης. Ο Τσέχωφ εισβάλλει στη σκηνή και δίνει ζωή στα πρόσωπα των διηγημάτων του. Ο γάμος, η απιστία, το σεξ, η φιλία, ακόμη και ο ίδιος ο θάνατος, παρουσιάζονται ως κωμικοτραγικά μοτίβα.

Ηθοποιοί επι σκηνής
Σταύρος Λούρας, Χριστίνα Παυλίδου, Πολυξένη Σάββα, Μάριος Μεττής, Κατερίνα Λούρα

Ταυτότητα παράστασης
Διασκευή- Δραματουργική επεξεργασία: Αιμιλία Βάλβη
Σκηνοθεσία: Γιάννης Λεοντάρης
Σκηνικά-κοστούμια: Λάκης Γενεθλής
Σχεδιασμός φωτισμού: Χρήστος Γωγάκης

Παραστάσεις
Λευκωσία – Θεατρο Δέντρο: πρεμιέρα: 2 Οκτωβρίου, 8.30 μ.μ.
8 , 9, 19, 23, 26, 30 Οκτωβριου
Πάφος- Μαρκίδειο Θέατρο: 15 Οκτωβρίου
Λεμεσός -Ριάλτο: 29 Οκτωβρίου

ισιτήρια: www.soldouttickets.com.cy, καταστήματα STEPHANIS και στο 99520835

ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΣΟ COVID-19

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS