ΕστιατόριαΑμμόχωστος10+1 ψαγμένα μέρη για after work drinks

10+1 ψαγμένα μέρη για after work drinks

Σπάμε τη ρουτίνα και ομορφαίνουμε την καθημερινότητά μας με αυθόρμητες συναντήσεις με φίλους μετά τη δουλειά, σε 10+1 ψαγμένα μέρη στο νησί.

Από την Άννα Δημητριάδου

Kollaborative Coffee Roasters
Είναι η νέα άφιξη της πρωτεύουσας. Ένα καφέ-μπαρ στο κέντρο της πόλης που από την πρώτη μέρα λειτουργίας του απέκτησε φανατικούς θαμώνες, που το επισκέπτονται από νωρίς το πρωί για τον φρεσκοκαβουρδισμένο του καφέ μέχρι το βράδυ. Από τις 5 το απόγευμα, στο χώρο σερβίρονται μπίρες, κρασιά και κοκτέιλ, ιδανικά για κάθε ώρα της ημέρας. Από τέσσερα διαφορετικά είδη negroni (κλασικό, Negroni 101 με Lemon & Jasmine gin, White Negroni και Kollaborative Negroni, με nikka gin, Cynar και Sweet vermouth), κοκτέιλ με βάση τον καφέ, Low ABV/ Aperitivos με Campari, Gin & Tonics και άλλα κοκτέιλ, όπως είναι το Grandma’s Garden, με gin, raspberry λικέρ, σιρόπι τριαντάφυλλου, λεμονάδα, bitters, φύλλα κόλιανδρου και δεντρολίβανο. Βασ. Φρειδερίκης 4, Λευκωσία, 22252272.

Γλυκολέμονο
Το γλυκό μαγαζάκι της Λάρνακας, με τους πολύχρωμους πίνακες, τα vintage πλακάκια και τα πιάτα της γιαγιάς, μας προσκαλεί κάθε απόγευμα να αράξουμε στον εσωτερικό χώρο ή στη στοά του, για να αφήσουμε πίσω τις δυσάρεστες σκέψεις της ημέρας. Παρέα με λεμονάδες, ένα ποτήρι κρασί, μπίρες, gin and tonics ή ένα Aperol Spritz που θα συνδυάσεις τις θεϊκές του σπιτικές πίτσες που είναι και υπερπαραγωγή. Ζήνωνος Κιτιέως 105, Λάρνακα, 24623010.

Σπριτσερία Ερμού
Το funky all-day μπαράκι της Ερμού μάς σερβίρει δημιουργικές μεσογειακές γεύσεις (συχνά πειραγμένες με ασιατικές νότες και πεντανόστιμα, δροσιστικά κοκτέιλ με ειδίκευση στα spritz, όπως μαρτυρά και το όνομά του. Εξαιρετική επιλογή το Paloma,  ένα ενδιαφέρον πάντρεμα της τεκίλας με grapefruit soda και χυμό lime, στο οποίο προστίθεται μαύρο αλάτι, αλλά και τα πειραγμένα Chicharron και Bloody Mary, με νερό ντομάτας και σος teriyaki. Ερμού 106-108, Στοά Κύζη, Λάρνακα, 24400921.

Silver Star
Είναι το πρώτο μπαρ που μας έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για after work drinks, αφού ήταν και αυτό που πρωτοπόρησε, πλασάροντας αυτό το concept στους χώρους εστίασης, βρίσκοντας άμεσα ανταπόκριση από τους πρωτευουσιάνους που έψαχναν για καιρό ένα μέρος για να αράξουν μετά το γραφείο. Από  τα κοκτέιλ του ξεχωρίζουν απ’ τα κλασικά Negroni και Old Fashioned, τα signature Coconut & Pandan Neogroni και After Dark, αλλά και το Amaranthine Gin&Tonic, που φτιάχνεται με London Dry Gin, coconut, kaffir lime leaf και habanero chili. Σοφούλη 44-46, Λευκωσία, 22666579.

The Gym
«Το ποτό είναι μια συναισθηματική πράξη» έλεγε ο Charles Bukowski και στο The Gym δεν έχουν καμία αμφιβολία πως όλες οι ενδιαφέρουσες ιστορίες ξεκινούν με κάποιον που κάνει την είσοδό του σε ένα μπαρ. Το all day spot στην καρδιά της παλιάς Λευκωσίας, σερβίρει ποτά καθόλη τη διάρκεια της ημέρας – επιλεγμένες κυπριακές και ελληνικές ετικέτες κρασιού και signature κοκτέιλ που φτιάχνουν οι έμπειροι bartenders του χρησιμοποιώντας υψηλής ποιότητας ποτά και δίνοντας έμφαση στα μεσογειακά αρώματα αλλά και στις εξωτικές γεύσεις και τα συστατικά που παράγουν οι ίδιοι στο χώρο τους. Ένα από αυτά και το Aged Old Fashioned, το G-Vine και το Gym, με gin, τζίντζερ, κάρδαμο και φλούδες εσπεριδοειδών. Ονασαγόρου 87-89, Λευκωσία, 22002001.

Thats Y
Tο That’s Y μάς με την cosy ατμόσφαιρα, τη φινετσάτη του διακόσμηση που παραπέμπει στις δεκαετίες του ΄50-΄60 και τη μεγάλη ξύλινή του μπάρα έχει γίνει το νέο σημείο συνάντησης στο κέντρο της πόλης. Μετά τις 6 το απόγευμα οι bartenders του δημιουργούν ιδιαίτερα κοκτέιλ, με χαμηλή αλκοόλη, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία από καφέδες και σνακ στον εσωτερικό του χώρο ή στη χαριτωμένη του αυλή. Ευαγόρου 27 ΑB, Λευκωσία, 96337226.

Gin Garden/ Library
Σε αυτό τον καταπράσινο κήπο, με τα αναρριχώμενα φυτά να καλύπτουν τους τοίχους, έχουμε ζήσει αξέχαστες στιγμές, πλημμυρισμένες απ’ την ενέργεια ευτυχισμένων ανθρώπων. Το Library Bar και μερικά χρόνια αργότερα το καλοκαιρινό του αδερφάκι Gin Garden κατάφεραν να μας κάνουν να αγαπήσουμε τη Λεμεσό ακόμα πιο πολύ, κυρίως γι’ αυτή την ανεπιτήδευτη απλότητα που αναδεικνύει τον αυθεντικό της χαρακτήρα. Εκεί απολαμβάνουμε από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ μικρά και νόστιμα πιάτα, που μοιραζόμαστε με την παρέα. Αυτή είναι η φιλοσοφία του μενού που αποτελείται από platters, dips (sour cream, guacamole και χούμους με παντζάρι), σαλάτες, σάντουιτς και wraps, σπιτικές πίτσες, burgers και τρία επιδόρπια. Εμείς δοκιμάσαμε και λατρέψαμε τα Chicken Tacos, ενώ από τα κοκτέιλ δεν θα ξεπεράσουμε ποτέ το Gin Passion που φιγουράρει πρώτο στο μενού και αποτελείται από gin, λεμόνι, passion fruit και μέντα. Ιφιγενείας 23, Λεμεσός, 25361362.

 Pull-a-Μango
Ένα μοντέρνο μαγαζί με λουλούδια να κρέμονται απ’ το ταβάνι, γεμάτο καθρέφτες, υπέροχα wallpapers και ωραίο φαγητό έχει εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα στην ανανεωμένη Στασικράτους. Στην κουζίνα του Pull-A-Mango ετοιμάζονται πιάτα με μεσογειακό προσανατολισμό -σάντουιτς, σαλάτες και επιδόρπια, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στα κοκτέιλ. Εμείς σας προτείνουμε το Gin forest, ένα γλυκόξινο κοκτέιλ με gin και γεύση πράσινου μήλου και το Strongberry, ένα φρουτώδες ποτό με έντονη γεύση με ρούμι, φράουλες και berries . Στασικράτους  40, Λευκωσία, 70088770.

Swimming Birds
Στην περιοχή πίσω από το καινούριο Δημαρχείο Λευκωσίας, ένας καλαίσθητος και cosy χώρος με μια ατμοσφαιρική αυλή, καλαίσθητη διακόσμηση και διαλεκτές μουσικές επιλογές μάς έχει κλέψει την καρδιά. Εκεί θα δοκιμάσεις προσεγμένους καφέδες και ροφήματα και platters, ενώ θα επιλέξεις κοκτέιλ από το περιεκτικό του μενού, που περιλαμβάνει επιλεγμένες ετικέτες κρασιών, gin and tonics και το δημοφιλές για αυτές τις ώρες της ημέρας Hugo με Prosecco. Παλιάς Ηλεκτρικής 5, Λευκωσία, 22019257.

Μουσών Bistro Bar
Το μπαρ-εστιατόριο στην οδό Μουσών στη παλιά Λευκωσία, δεσπόζει πια σε μια πάροδο της Πινδάρου σερβίροντας πιάτα από τη διεθνή κουζίνα και κοκτέιλ στο εσωτερικό χώρο, την αυλή και την εντυπωσιακή του μπάρα. Εμείς αράζουμε εκεί από νωρίς το απόγευμα και από τη λίστα με τα κοκτέιλ επιλέγουμε το One Happy Cloud, με βότκα, blue curacao, φρέσκο χυμό λεμονιού, σιρόπι βανίλιας και ασπράδι αβγού, το Do you like me? με βότκα, πουρέ από passion fruit, νέκταρ αγαύης και φρέσκο χυμό λεμονιού, αλλά και το εμπνευσμένο από τις μέρες σε καραντίνα Lockdown, με τζιν, χυμό αγγουριού, σπιτικό σιρόπι κάρδαμου, χυμό λεμονιού, μαύρο πιπέρι και τζίντζερ. Μπουμπουλίνας 15, Λευκωσία, 22664444.

Μαντάμ
Στο Μαντάμ θα πας μετά τη δουλειά και θα φύγεις αργά το βράδυ. Θα συναντήσεις ένα ενδιαφέρον crowd, θα ακούσεις ξένη μουσική και θα αράξεις με τις ώρες στα τραπεζάκια έξω στην πλατεία Ηρώων, που τα τελευταία χρόνια σφύζει από ζωή. Κάνε μια βόλτα από το εντυπωσιακό μπαρ και χάζεψε τους ταλαντούχους bartenders να φτιάχνουν μπροστά σου τα φημισμένα signature cocktails τους, τα οποία μπορείτε να συνδυάσετε με burgers σε διαφορετικές εκδοχές, σάντουιτς και πιατέλες για να μοιραστείς με τους φίλους. Ανδρέα Δρουσιώτη 24, Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός, 25364218.

Περιοδικό “Go”, τεύχος 133.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS