ΕστιατόριαΛάρνακαCheese & Charcuterie: Εκλεκτά προϊόντα από ψαγμένα delicatessen

Cheese & Charcuterie: Εκλεκτά προϊόντα από ψαγμένα delicatessen

Τα ντελικατέσεν περνούν ξανά εποχές δόξας, ξεπηδούν σε κάθε γωνιά του νησιού και εντυπωσιάζουν με την ποικιλία και ποιότητα των προϊόντων που προσφέρουν. Αυτά είναι μερικά από τα (πιο) αγαπημένα μας.

Από την Νταϊάνα Αζά

Bavarian Delicatessen
Τόσο η ποιότητα, όσο και η εξυπηρέτηση, κάνουν το Bavarian να διαφέρει από ένα κοινό ντελικατέσεν. Ο πελάτης μπορεί να επισκεφτεί το κατάστημα, να δοκιμάσει τυριά και αλλαντικά και να αποφασίσει ποια από αυτά θα συμπεριληφθούν στο platter του. Στις πιατέλες των τυριών έχεις μια επιλογή από γαλλικά, ιταλικά, αυστριακά και ελβετικά τυριά, μαλακά, σκληρά και ημίσκληρα, αγελαδινά, κατσικίσια και προβατίσια και των αλλαντικών σαλάμια, λουκάνικα, προσιούτο και άλλα από Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία.
Ταγματάρχη Πουλίου, Λευκωσία, τηλ.22773139. Αγίας Ζώνης 38, Λεμεσός, τηλ.25747441.

Dino Bistro – Café
Οι προτάσεις σε τυριά και αλλαντικά στα platters του bistro-café του λατρεμένου μας Dino είναι πολλές και ενδιαφέρουσες. Επιλέγοντας ανάμεσα σε αυτά με τα τυριά, τα αλλαντικά και τους συνδυασμούς με τυριά και αλλαντικά, που θα δημιουργηθούν για εσένα (είτε είσαι μόνος, είτε με μεγάλη παρέα), θα προσγειωθούν στο τραπέζι εκλεκτά είδη, που δεν θα γευτείς πουθενά αλλού στην πόλη. Από τυριά, περιλαμβάνονται ανάμεσα σε άλλα τα μαντσέγκο, pecorino με τρούφα, παλαιωμένο chevre , τυρί με cranberries, παρμεζάνα, chevre, blue cheese, emental, μοτσαρέλα, cheddar και γραβιέρα και από αλλαντικά τα προσούτο, παστουρμάς καμήλας, roast beef, παστράμι, Crudo ham και διάφορα είδη από σαλάμι, όπως Spianata και Milano. Οι πιατέλες συνοδεύονται από ντοματίνια, chashew nuts, φράουλες, σταφύλι, κριτσίνια και σπιτικά γλυκά.
Γλάδστωνος 137Γ, Λεμεσός, 25762030.

Deliyard
Το νέο ντελικατέσεν της πρωτεύουσας είναι ανοιχτό από Δευτέρα μέχρι Σάββατο, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα και αποτελεί το στέκι όσων ζουν ή δουλεύουν στο κέντρο της πόλης. Σε έναν ζεστό και καλαίσθητο χώρο, με τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, διακοσμημένο με φυτά και λουλούδια, αποτελεί το ιδανικό spot για να πιεις τον πρωινό καφέ σου, να φας το πρωινό σου, να δουλέψεις, να διαβάσεις ή να απολαύσεις το lunch break σου μόνος και με την παρέα σου. Εκτός όμως από αυτά, εκεί θα βρεις εκλεκτά τρόφιμα, όπως τα αλλαντικά Villani μορταδέλα με pistachio, ένα πικάντικο Chorizo Vela Extra, το Villani Cooked Ham Grangourmet και τα τυριά Provolone Auricchio, Manchego, Brie Montsalvy και πολλά άλλα.
Εσπερίδων 17, Λευκωσία, 22525017.

Cito Gourmet Express
Στο Food Hall του ψαγμένου καφέ-εστιατορίου στο κέντρο της πρωτεύουσας, θα βρεις ό,τι τραβά η ψυχή σου. Από ποιοτικό ελαιόλαδο, σε limited edition μπουκάλια που αποτελούν έργα τέχνης, μέχρι κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά, αβγά, φρούτα, λαχανικά, τυριά και αλλαντικά, τρούφες, foie gras, ζυμαρικά και γλυκά, από κάθε γωνιά του πλανήτη. Τα gourmet προϊόντα που καταφέρνουν να μας φτιάξουν κάθε φορά τη διάθεση είναι τα σαλάμια με τρούφα ή με διάφορα μπαχαρικά, η αρωματισμένη , ώριμη πανσέτα, το cotechino, το μέλι με αυθεντική μαστίχα Χίου και τα σπιτικά του dips, το χούμους, το πέστο, ο ταραμάς και φυσικά τα τυριά. Η πικάντικη ή η γλυκιά, μπλε gorgonzola, το pecorino και το potted blue stilton σε ένα πανέμορφο ασπρόμαυρο βάζο.
Θεμιστοκλή Δέρβη 48, Λευκωσία, 22591159.

Kantina
To ντιλικατέσεν στην οδό Σοφούλη καταφέρνει να αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο gourmet προϊόντα από όλο τον κόσμο: από την Αγγλία και την Ιταλία μέχρι την Ισπανία και την Ελλάδα. Στα περιποιημένα ράφια του θα εντοπίσεις εκλεκτό λάδι από αβοκάντο, pistachio, ινδοκάρυδο και σουσάμι, μέλι με μούρα, λεβάντα, θυμάρι ή κάστανο, κρακεράκια, μαρέγκα, μπισκότα. Όλα αυτά μπορείς να βρεις και σε συσκευασίες για δώρο, να τα συνδυάσεις και να τα κάνεις πακέτο, χαρίζοντάς τα στους αγαπημένους σου.
Σοφούλη 48, Λευκωσία, 22680040.


Shopkeeper & Co
Με έντονες αναφορές από την τέχνη, τη μουσική, το σινεμά και τη λογοτεχνία, το αγαπημένο κατάστημα της Λεμεσού, το The Shopkeeper & Co, κατάφερε να γίνει ένα απ’ τα πιο cool concept stores του νησιού. Πριν από μερικούς μήνες, μάλιστα, μεταφέρθηκαν σε νέο, μεγαλύτερο χώρο και λειτουργούν και ως χώρος εστίασης, καθημερινά από τις 08:30 το πρωί μέχρι τις 19:00, σερβίροντας ζεστά και κρύα ροφήματα, όπως καφέδες, χυμούς και αλκοολούχα ποτά, μαζί με ενδιαφέρουσες επιλογές για φαγητό. Στο shop in the shop τους, εξακολουθούν να διατίθενται τα εξαιρετικής ποιότητας αλμυρά και γλυκά μπισκότα, χειροποίητα ζυμαρικά, πατατάκια, chutneys σε περίτεχνα μπουκαλάκια και άλλα πολλά για εκείνους που θέλουν ένα πραγματικά ξεχωριστό δώρο αλλά και για εκείνους που εκτιμούν τις ιδιαίτερες συσκευασίες.
Γλάδστωνος 92, Λεμεσός, 25811146.

 

Bakali
Βότανα, σπιτικές μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, αγνό μέλι, φρέσκοι χυμοί, λουκούμια, λάδια, ελιές, βιολογικά καλλυντικά, αιθέρια έλαια και άλλα παραδοσιακά μας προϊόντα, που συσκευάζονται αποκλειστικά για το κατάστημα. Το Bakali παραμένει προσηλωμένο στο στόχο του που δεν είναι άλλος από την προώθηση των κυπριακών προϊόντων στην Κύπρο αλλά και το εξωτερικό.
Μπουμπουλίνας 14Α, Λευκωσία, 22665503

Phialē Wines & Foods
Η αγάπη της Μυρτώς Τοφαρίδου για το κρασί ξεκίνησε από μικρή ηλικία, λόγω του πατέρα της ο οποίος λατρεύει το κρασί και ιδιαίτερα τα κρασιά της Βουργουνδίας. Σε ένα οικογενειακό ταξίδι στη Γαλλία, επισκέφθηκαν ένα φίλο του πατέρα της στο χωρίο Clessé, στην περιοχή της Βουργουνδίας, ο οποίος είναι παραγωγός. Όταν τους σέρβιρε το πρώτο ποτήρι, τότε αντιλήφθηκε ότι αυτό πρέπει να κάνει στη ζωή της. Την 1η Ιουνίου του 2017 το Phialē Wines άνοιξε τις πόρτες του, αντιπροσωπεύοντας σε αποκλειστικότητα περισσότερα από 50 οικογενειακά οινοποιεία. Σήμερα, πέρα από τα ποιοτικά κρασιά, εισάγει και εκλεκτά τρόφιμα, όπως τυριά, αλλαντικά, ελαιόλαδο, ξύδι, μακαρόνια, ρύζι, μπισκότα, σοκολάτες, μπαχαρικά μέχρι και… ζωμούς! Τα τυριά, τα αλλαντικά και τα φρούτα μπορείτε να τα παντρέψετε σε platters, τα οποία θα τα παραλάβετε έτοιμα και περιποιημένα, στην ποσότητα που επιθυμείτε.
Αθανάσιου Διάκου 57, Λεμεσός, τηλ. 25250600.

PRINOS farm & deli
Στα PRINOS farm & deli βρίσκουμε μια φρέσκα και λαχανικά και κάνουμε πάντα στάση στο τμήμα delicatessen, για τις πλούσιες πιατέλες που ετοιμάζει για εμάς (Charcuterie, Cheese ή Deli), με τα καλύτερα τυριά και αλλαντικά, αλλά και τις χορτοφαγικές πιατέλες με επιλογή από κομμένα ωμά λαχανικά συνοδευόμενα από vinaigrette βαλσάμικου, χούμους και ταχινοσαλάτα. Τα μεγέθη είναι τρία: το μικρό (κατάλληλο για 4 με 6 άτομα), το μεσαίο (για 6 με 8 άτομα) και το μεγάλο, για τις μέρες που θα ‘ρθουν για θα τις απολαμβάνουμε με τη (μεγάλη) παρέα μας στο σπίτι. Στην κάβα θα βρεις και μια μεγάλη γκάμα από κυπριακά και εισαγόμενα κρασιά, με ετικέτες από Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα και Κύπρο, όπως Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Saunignon Blanc, Chardonnay, Moscato, καθώς και αφρώδη κρασιά, dessert wines και κουμανταρία.
Προδρόμου 83, Λευκωσία,22456500. Βαλδασερίδη 40, Λάρνακα, 24819819.

French Depot
Στην κάβα French Depot βρίσκουμε κρασιά από μεγάλα και boutique οινοποιεία σε Bordeaux, Βουργουνδία, Προβηγκία, Cote du Rhone, Τοσκάνη, Σικελία, Πιεμόντε, Rioja και άλλες περιοχές – κόκκινα, λευκά, ροζέ, dessert wines σαμπάνιες και άλλα αφρώδη.  Στο τμήμα ντελικατέσεν εντοπίζουμε μια μεγάλη ποικιλία από πατέ, όπως το καπνιστό πατέ πάπιας, αλλαντικά όπως το Buchette – Chorizo, αυθεντικό γαλλικό φουά γκρα πάπιας και τυριά από τα οποία ξεχωρίζουμε τα Saint Marcelin, Brillat Savarin, Papillon Roquefort Premium και Mont D’ Or.
Προδρόμου 49Γ, Λευκωσία, 22730138. Σπύρου Κυπριανού 17, Λεμεσός, 25732007, Αγίου Ανδρέου 278, Λεμεσός, 25582360. Νεόφυτου Νικολαΐδη 53, Πάφος, 26100555.

 Περιοδικό “Go”, τεύχος 162.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS