ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

ΕστιατόριαΑμμόχωστοςClean Clean Monday: 5 εστιατόρια με ψάρια και θαλασσινά

Clean Clean Monday: 5 εστιατόρια με ψάρια και θαλασσινά

Ποιος είπε ότι η αποχή από το κρέας δεν μπορεί να γίνει συναρπαστική; 5 εστιατόρια με ψάρια και θαλασσινά μάς δείχνουν τον τρόπο.

Από την Νταϊάνα Αζά

 

Νέο Φάληρο
Το υψηλών προδιαγραφών εστιατόριο της Λεμεσού, απογειώνει την κυπριακή γαστρονομία με όχημα τις άριστες πρώτες ύλες. Απλά και ανεπιτήδευτα, τα πιάτα του δεν μας έχουν απογοητεύσει ποτέ, με τα ψάρια και τα θαλασσινά να κρατούν δικαίως τα σκήπτρα. Λαβράκι στη σχάρα, στον ατμό, τηγανητό ή σε γκουρμέ εκδοχή, μακαρονάδα με θαλασσινά, κεφτέδες με τόνο, χταπόδι, καλαμάρι, ceviche και tartar που πάνε πακέτο με τις αλοιφές, την ταχίνη, την ταραμοσαλάτα , το χούμους, τις ελιές και τις σαλάτες. Γλάδστωνος 135, Λεμεσός, 25365768.

Neo Phaliro

Παραγάδι
Απευθύνεται σε ψαροφαγάδες, που θέλουν το κάτι παραπάνω απ’ αυτό που προσφέρει μια απλή ταβέρνα. Σουπιές και χταποδάκι με κρασί, καλαμαράκια, γαρίδες, μύδια με σάλτσα από σκόρδο, λαχταριστό μπαρμπουνάκι, μπακαλιάρο με σκορδαλιά, ταχίνι, ταραμά, μελιτζανοσαλάτα, ελιές και σαλάτες. Από τις επιλογές δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι γκουρμεδιές, όπως το περουβιανό ceviche, το tartar σολομού και το carpaccio και το platter με στρείδια που σερβίρεται με ένα ποτήρι κρασί Prosecco. Νιόβης 3, Λευκωσία, 22491310.

Akteon Restaurant and Bar
Ένα εστιατόριο με ξύλο, γήινες αποχρώσεις και πέτρα στον εσωτερικό και εξωτερικό του χώρο, που προσφέρει στους πελάτες του μόνο φρέσκο ψάρι από τη βιτρίνα. Για τη μέρα της Καθαράς Δευτέρας φτιάχνει σαλάτες, ζυμαρικά και θαλασσινά στη σχάρα, ξεκινώντας από την παραδοσιακή χωριάτικη σαλάτα (χωρίς φέτα), συνεχίζοντας με τηγανητές πατάτες και ψητά λαχανικά και καταλήγοντας στο τραγανό καλαμάρι και το χταπόδι στη σχάρα. Όλα αυτά με τη συνοδεία κυπριακού κρασιού – λευκού, κόκκινου ή ροζέ. 28ης Οκτωβρίου, Λεμεσός, 25358105.

Akteon

Πυξίδα Fish Tavern
Στον χώρο με την κομψή αισθητική στο κέντρο της Λευκωσίας και στη Μαρίνα Λεμεσού, απολαμβάνουμε εκλεκτά ορεκτικά  από τη Γαλλία, την Ολλανδία ή την Αλάσκα, αλλά και ελληνικές γυαλιστερές και κυδώνια, καπνιστό carpaccio, ταρτάρ, μπλε τόνο, χέλι και πιατέλα καπνιστών, μαζί με αλοιφές και δημιουργικές σαλάτες. Εξαιρετική επιλογή η ψαρόσουπα, οι σουπιές με το μελάνι τους, μαγειρευτές με διάφορα μπαχαρικά και χωριάτικο κρασί, το μικρό χταπόδι μαγειρεμένο με σάλτσα ντομάτας, κόκκινο κρασί και διάφορα μπαχαρικά και το ρύζι με γαρίδες, καλαμάρι, μύδια, κρέμα λαχανικών, κρασί, κρεμμύδι και βασιλικό.
Μενάνδρου 5, Λευκωσία, 22445636. Μαρίνα, Λεμεσός, 25051200.

Αιγιαλός
Σε μια υπέροχη βεράντα με ξύλινα τραπέζια και καρέκλες σε λευκό χρώμα και έχοντας θέα τη θάλασσα της Μεσογείου, θα δοκιμάσεις ωραίο ψαρομεζέ και νόστιμα πιάτα φτιαγμένα με ντόπια θαλασσινά. Δοκίμασε το σαγανάκι με γαρίδες, τις καραβίδες, το χταπόδι και τα τηγανητά καλαμαράκια που σερβίρονται με λαχταριστές, τηγανητές πατάτες, ρύζι και σαλάτα. Μην ξεχάσεις να παραγγείλεις ένα gin & tonic που θα συνοδεύσει με τον καλύτερο τρόπο το φαγητό σου.
Βρυσούδων 79, Περνέρα, Πρωταράς. 99988600.

Ouzeri
Έχοντας καθιερωθεί ως ο απόλυτος προορισμός στην Πάφο, το εστιατόριο στρώνει κάθε μέρα τα τραπεζάκια του μπροστά στη θάλασσα και προσφέρει μια ξεχωριστή γαστριμαργική εμπειρία, πρωταγωνιστώντας στη γευστική σκηνή της πόλης. Το πλούσιο μενού του περιλαμβάνει ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, όπως χταποδάκι, καραβίδες, τηγανητό καλαμάρι, τα οποία σερβίρονται σε  μια όμορφη, ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα.
Ξενοδοχείο Almyra, Λεωφ. Ποσειδώνος 12, Πάφος, 26888700.

Νταϊάνα Αζά

Περιοδικό “Down Town”, τεύχος 786.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS