ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

ΕστιατόριαΛευκωσίαCome together! Ταιριάζουμε εκλεκτά κρασιά με πιάτα υψηλής γαστρονομίας

Come together! Ταιριάζουμε εκλεκτά κρασιά με πιάτα υψηλής γαστρονομίας

Επισκεφτήκαμε το THINK 30 στην ανανεωμένη και γιορτινή Στασικράτους, επιλέξαμε μερικά από τα πιο αγαπημένα μας κρασιά του Οινοποιείου Μπουτάρη και τα παντρέψαμε με πιάτα υψηλής γαστρονομίας από τον διεθνούς φήμης σεφ του εστιατορίου, δημιουργώντας αρμονικούς γευστικούς συνδυασμούς.

Από την Νταϊάνα Αζά
Φωτογραφίες: Δημήτρης Βαττής

Το all-day εστιατόριο της Στασικράτους συνδυάζει τη χαλάρωση µε την υψηλή γαστρονοµία, σε ένα φιλόξενο και ευχάριστο περιβάλλον. Ανοιχτό από νωρίς το πρωί µέχρι αργά το βράδυ, σερβίρει brunch, µεσηµεριανό και δείπνο, µε τα µενού (διαφορετικά για την κάθε ώρα της ηµέρας) να έχει αναλάβει ειδικά για τον χώρο ο Έλληνας σεφ Δήµος Σαµουράκης. Με εµπειρία στο εστιατόριο Gastrologik το οποίο κατέχει 2 Michelin Stars, συνδυάζει τεχνικές, γνώσεις αλλά και όλα τα εχέγγυα που έχει αποκοµίσει καθόλη τη διάρκεια της γαστρονοµικής του πορείας και προσφέρει άφθονες επιλογές µε υψηλής ποιότητας πιάτα. Σύµµαχός του εξαιρετικές πρώτες ύλες, όπως η κυπριακή µαύρη τρούφα, το σπιτικό βούτυρο και γαλακτοκοµικά που παρασκευάζουν οι ίδιοι στον χώρο. Εκτός, όµως, από το φαγητό, δεν αφήνουν στην τύχη ούτε τα κρασιά που θα συνοδεύσουν τα πιάτα σας, φιλοξενώντας τον δικό του wine specialist, ούτως ώστε να µπορούν να δοθούν οι καταλληλότερες συµβουλές στους πελάτες για τον τέλειο συνδυασµό µε το φαγητό τους. Εµείς επιλέξαµε τρία από τα πιο δηµοφιλή πιάτα του µενού, τα οποία συνδυάσαµε µε τρεις ετικέτες από το οινοποιείο Μπουτάρη.

  • Στασικράτους 30, Λευκωσία, 22333808.

The Food: Wagyu Beef

Βοδινό Wagyu µε πουρέ καρότου, µικρά καρότα, κριτσανιστό κρεµµύδι και βοδινή σάλτσα συνοδευόµενο µε τσιπς παρµεζάνας και λάδι τρούφας.

The Wine: 1879 BOUTARI LEGACY

Με όχηµα τα 142 χρόνια εµπειρίας, πειραµατισµού και γνώσης της περιοχής και της ποικιλίας του Ξινόµαυρου, επιλέχθηκε ένα εξαιρετικό αµπελοτόπι στον Τρίλοφο Νάουσσας και γεννήθηκε το «1879», που παλαιώνεται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 24 µήνες. Με βαθύ ερυθρό χρώµα, έχει έντονη πολυπλοκότητα µε πρωτογενή αρώµατα κόκκινων µούρων, ξηρού σύκου, ντοµατοχυµού. Δευτερογενή αρώµατα παλαίωσης όπως βανίλιας, δαµάσκηνου, καβουρδισµένου αµύγδαλου και ελαφριές νότες από κουτί µε πούρα. Γεµάτο σώµα µε ευχάριστη οξύτητα. Απαλές, βελούδινες τανίνες που προκαλούν µία γεµάτη αίσθηση στο στόµα, πλούσιο σε πυκνότητα, µε ζεστή επίγευση διάρκειας που πλαισιώνεται από δευτερογενή αρώµατα κακάο και κόκκινων φρούτων.

The Pairing: Κόκκινο κρέας, κυνήγι, ζυµαρικά, πιατέλες τυριών, σουφλέ σοκολάτας.

Krasi Vattisxx

The Food: Fresh Sea Bass Fillet
Λαυράκι συνοδευόµενο µε πουρέ και νιφάδες κουνουπιδιού, µε ντρέσινγκ από µοσχολέµονο και κάρι.

The Wine: ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Ένα κρασί που ανέδειξε όχι µόνο τον σαντορινιό αµπελώνα παγκοσµίως αλλά και µία από τις ευγενέστερες λευκές ποικιλίες οιναµπέλου της Μεσογείου, το Ασύρτικο. Η ιδιαίτερη µεταλλικότητά του εκφράζει στο έπακρο το χαρακτήρα της ποικιλίας. Λευκοκίτρινο χρώµα µε αρώµατα εξωτικών φρούτων και εσπεριδοειδών, πράσινο µήλο, ροδάκινο και grapefruit. Φινετσάτο κρασί, ζωηρό, µε έντονο το στοιχείο της µεταλλικότητας, πλούσιο σώµα, θαυµάσια γευστική ισορροπία, µακριά και έντονα αρωµατική επίγευση.

The Pairing: Τέλειος συνδυασµός µε θαλασσινά και ψάρια. Ταιριάζει επίσης µε κοτόπουλο και λευκά κρέατα.

The Food: Cherry Tomato Salad
Σαλάτα µε ντοµατίνια, τραγανές πίκλες κρεµµυδιού, γαλοτύρι, χώµα µαύρης ελιάς και οξυµέλι.

Krasi Vattis1

The Wine: DIANTHOS
Ροζέ ξηρό κρασί από Ξινόµαυρο, που είναι ελαφρύ και ζωντανό, µε έντονη φρεσκάδα. Χαρακτηρίζεται από απόλυτη φρεσκάδα, νεύρο χωρίς µεγάλο βάρος από τανίνες (χάρη στην επιλεκτική minimum εκχύλιση) ενώ στο τελείωµα του αφήνει και µία φυτικότητα την οποία προδιαθέτει άριστα και το χρώµα του στην όψη. Πλαισιώνεται από φρέσκα αρώµατα φρούτων κυρίως ώριµης φράουλας, µικρών κόκκινων φρούτων και εξωτικά φρούτα όπως lychee. Ζωηρό στην οξύτητα αλλά µε απόλυτη αρµονία στο τέλος που αφήνει µια φρουτώδη επίγευση που διαρκεί.

The Pairing: Ιδανικό για σαλάτες, λαχανικά αλλά και για πιάτα της ασιατικής κουζίνας, γαρίδες, όστρακα, ζυµαρικά και πίτσες.

Krasi Vattis

Περιοδικό “Taste Wine”, τεύχος 140.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS