ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

Δείπνο για δύο

Η μέρα του Άγιου Βαλεντίνου αποτελεί την καλύτερη αφορμή για να προσθέσουμε ροζ πινελιά στην καθημερινότητά μας. Αγαπημένα εστιατόρια έπιασαν το νόημα, έφτιαξαν σκηνικό, δημιούργησαν ειδικά μενού και ετοιμάζονται να μας στρώσουν το τραπέζι για ρομαντικά τετ-α-τετ.  

Από την Νταϊάνα Αζά

Mouson Bar Restaurant
Στα κόκκινα πρόκειται να ντυθεί το all day εστιατόριο στην περιοχή της Πινδάρου, για να μας παρασύρει σε ρομαντικά μονοπάτια. Το γαστρονομικό κομμάτι ανέλαβαν ο σεφ Κυριάκος Κερλέγκου και ο mixologist Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου, που έχουν ετοιμάσει ένα special 5-course menu με γεύσεις που θα μας ταξιδεύσουν  σε όλο τον κόσμο. Τα πιάτα σας μπορείτε να συνοδεύσετε με κρασιά που έχουν επιλέξει ειδικά για την περίσταση, καθώς και με τα signature cocktails και perfect serve classic cocktails του Mouson. Τη μουσική επένδυση θα αναλάβει ο Μάριος Μελέκκης με τη συνοδεία του πιάνου του. Μπουμπουλίνας 15, Λευκωσία, 22664444.

Mouson

Samo
Αντλώντας έμπνευση από τον γεννημένο στο Μπρούκλιν graffiti artist Jean Michel Basquiat, το SAMO είναι ένας πολυχώρος που σπάει τα στερεότυπα και συνδυάζει το φαγητό με τα ψώνια, αφού βρίσκεται στον ίδιο χώρο με την μπουτίκ Splash by the beach. Για την ημέρα των ερωτευμένων, ετοίμασαν ένα αφροδισιακό μενού με τρία πιάτα to-share, δύο κυρίως και ένα επιδόρπιο – χτένια, ραβιόλι με κάβουρα και σαλάτα με κινόα και καλαμάρι, συνεχίζει με cod fish, φιλέτο rib-eye και lava cake, με μια καρδούλα φτιαγμένη με λευκή σοκολάτα! Λεωφ. Γεωργίου Α’ 129, Λεμεσός, 25733998.

Think 30
Το νέο εστιατόριο της Στασικράτους, συνδυάζει το πολυτελές περιβάλλον με την υψηλή γαστρονομία, με μοναδικούς γευστικούς συνδυασμούς και μια εκτενή λίστα κρασιών και ποτών. Στο ίδιο πλαίσιο θα κινηθεί και την ημέρα των ερωτευμένων, με  jazz μουσική και γλυκά τα οποία θα ετοιμάσει ειδικά για την περίσταση ο Περικλής Ρουσουνίδης. Το μενού υπογράφει, όπως πάντα, ο σεφ Δημήτρης Σαμουράκης. Με εμπειρία στο εστιατόριο Gastrologik το οποίο κατέχει 2 Michelin Stars, συνδυάζει τεχνικές, γνώσεις αλλά και όλα τα εχέγγυα που έχει αποκομίσει καθόλη τη διάρκεια της γαστρονομικής του πορείας και προσφέρει άφθονες επιλογές με υψηλής ποιότητας πιάτα.
Στασικράτους 30, Λευκωσία, 22333808.

Jasmine GastroBar
Βρίσκεται στη Λακατάμια και κατάφερε, αν και μακριά απ΄ το πολυσύχναστο κέντρο, να κάνει αισθητή την παρουσία του στο γαστρονομικό σκηνικό της πρωτεύουσας. Αυτό οφείλεται κυρίως στο μενού, αλλά και στην αισθητική  του, το εκλεπτυσμένο design και το νεανικό crowd. Για την ημέρα των ερωτευμένων, έχουν σχεδιάσει ένα ξεχωριστό δείπνο για δύο, που θα αποτελείται από ξεχωριστές προτάσεις, αντάξιες των πιάτων του καθημερινού του μενού, που υπηρετεί τη σύγχρονη γαστρονομία.  Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 315Α, Λακατάμια, 96616161.

Bastet Artisan
Κομψό εβένινο ντεκόρ, με χρυσές πινελιές και μικρές παιχνιδιάρικες νύξεις στην αρχαία Αίγυπτο, ιδανικό για ένα ατμοσφαιρικό δείπνο για ερωτευμένος. Το μενού του αποτελείται από προσεγμένα και ευφάνταστα πιάτα και ωραία κοκτέιλ, όλα φτιαγμένα με πολλή φαντασία. Σε αυτό θα εντοπίσεις μια μεγάλη ποικιλία από maki και hosomaki rolls, sashimi, nigiri και gunkan, ορεκτικά με asian fusion χαρακτήρα, αλλά και κυρίως που ξεκινούν από τα ψάρια και τα θαλασσινά και καταλήγουν σε ποιοτικά κρέατα, βοδινού, πάπιας, κοτόπουλου ή χοιρινού. Q-City Centre, Λάρνακα, 70003513.

Bastet

Puesta Oyster Bar and Grill
Ακόμα και τους μήνες του χειμώνα, η θάλασσα παραμένει το ιδανικό, ειδυλλιακό σκηνικό για ένα ρομαντικό γεύμα για δύο. Αυτή τη χρονιά, το εστιατόριο στον παραλιακό πεζόδρομο της Λεμεσού, μας καλεί να περάσουμε τη βραδιά μας by the sea, με ένα αφροδισιακό set menu που αποτελείται από πέντε πιάτα: Σούπα με παντζάρι, γεμιστή αχιβάδα με Scallop Gratin σος και παρμεζάνα, Hamachi Carpaccio ή fois gras και για κυρίως πιάτο Κοκκινόψαρο ή χοιρινή μπριζόλα και ένα απολαυστικό επιδόρπιο. Λεωφ. Αμαθούντας 42, Λεμεσός, 25329040

Puesta

Umami – Sushi and Pan Asian
Στο ασιατικό εστιατόριο του Hotel Napa Suites, με αδερφάκια σχεδόν σε ολόκληρο το νησί, έχει ετοιμάσει ένα Valentine’s Set Dinner μενού με 7 πιάτα, που συνοδεύεται με ένα ποτήρι σαμπάνιας για κάθε πελάτη. Το δείπνο ξεκινά με Spring rolls, συνεχίζει με Fried salmon roll, πάπια, κίτρινα noodles με λαχανικά, τραγανό κοτόπουλο με cashews, Beef teriaki και καταλήγει, φυσικά, με ένα επιδόρπιο-έκπληξη. Δημοκρατίας 29-31, Αγία Νάπα, 70002027.

Umami

Umami1

MA
Στα ιαπωνικά, η λέξη «ma» συμβολίζει την απόσταση που χωρίζει δύο κόσμους. Δεν δεν μπορούσε κανείς να περιγράψει πιο εύστοχα το πάντρεμα της περουβιανής με την ιαπωνική κουζίνα, που το αποτέλεσμα είναι τα εξαιρετικά πιάτα που σερβίρονται στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου Radisson Blu Hotel στη Λάρνακα. Ακολουθώντας αυτό το κόνσεπτ (που ονομάζεται Nikkei), τα πιάτα σέβονται τον μινιμαλισμό της Ιαπωνίας, τον οποίο διανθίζουν με τις έντονες γεύσεις και τα χρώματα του Περού. Στις 14 Φεβρουαρίου, απολαμβάνουμε το δείπνο μας με τις μουσικές που επιλέγει για εμάς ο guest DJ P.S. Q Blu Plaza, Ατλαντίδων 2, Λάρνακα, 24505800.

Ma

Περιοδικό “Down Town”, τεύχος 783.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS