Deli and the city

Αgno zero waste grocery
Το agno zero waste grocery είναι το πρώτο κατάστημα μηδενικών απορριμμάτων στη Λεμεσό, όπου θα βρεις ανάμεσα σε άλλα, μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων, όπως παστά φρούτα, όσπρια, ρύζι, ζυμαρικά, ξηροί καρποί, βότανα, ποικιλίες τσαγιών και μπαχαρικά και όλα σε προσιτές τιμές, ακριβώς επειδή δεν είναι συσκευασμένα. Οι καταναλωτές μπορούν να φέρουν τα δικά τους δοχεία ή να προμηθευτούν τις ανακυκλώσιμες χάρτινες σακούλες που προσφέρονται στο κατάστημα. Με αυτόν τον τρόπο, παράγονται λιγότερα απορρίμματααλλά εξοικονομούνται και χρήματα. Από τις βασικότερες αρχές των ιδρυτών του agno grocery, είναι η στήριξη ηθικών εφοδιαστικών αλυσίδων. Πολλά από τα τρόφιμα, βιολογικά και μη, που πωλούνται στο agno grocery προέρχονται από ντόπιους παραγωγούς και προμηθευτές, ενώ κανένα από τα προϊόντα του καταστήματος δεν είναι γενετικά τροποποιημένο.
Γλάδστωνος 59, Λεμεσός, 25255048.

Zero Waste2

Vinylio ΠικΑπ Wine & Deli
Το πρώτο αδερφάκι του Vinylio Wine etc στην παλιά πόλη της Λεμεσού αποτελεί την ολοκαίνουρια άφιξη της πόλης και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το wine bar, που ξεχώρισε χάρη τόσο στο cosy περιβάλλον όσο και στο πλούσιο πρόγραμμά του, με ζωντανές μουσικές βραδιές. Στο Vinylio ΠικΑπ Wine & Deli, θα εντοπίσεις μια επιλεγμένη συλλογή από εγχώρια και διεθνή κρασιά, ουίσκι κορυφαίας ποιότητας και άλλα ποτά, τυριά και αλλαντικά, γλυκές και αλμυρές πίτες δικής τους παραγωγής, σοκολάτες, φρέσκα χειροποίητα ψωμιά, φρέσκια τρούφα και άλλες γαστρονομικές προτάσεις που ανανεώνονται κάθε βδομάδα. Από εκεί, επίσης, μπορείς να προμηθευτείς κρασιά, τα οποία θα απολαύσεις στον χώρο παρέα με τους φίλους ή συνεργάτες σου.
Αγκύρης 33, Λεμεσός, 99300430.

Vinylio3

Vinylio

Prima Materia Deli
«Η ζωή είναι νόστιμη», δηλώνουν μέσω του μότο τους σε αυτό το ντέλι της Λεμεσού, που αναδεικνύεται σε ισχυρό γαστρονομικό παίχτη, με τις νέες (και ποιοτικές) αφίξεις να διαδέχονται η μια την άλλη. Το Prima Materia άνοιξε τις πόρτες του την άνοιξη του 2021, με ξεκάθαρο ιταλικό προσανατολισμό που μαρτυρούν τα ψυγεία και τα ράφια του, με προϊόντα που προέρχονται κυρίως από την κεντρική και βόρεια Ιταλία, χωρίς όμως να λείπουν τα ελληνικά, γαλλικά ή ισπανικά προϊόντα. Επέλεξε ανάμεσα σε τυριά όπως Mozzarella Auricchio, Arrigoni Taleggio, Burrata Pugliese ή παλαιωμένη παρμεζάνα, παράγγειλε το premium platter με αλλαντικά, τυριά, wine jellies και truffle chocolates, ψώνισε βιολογικό φυστικοβούτυρο, εξειδικευμένα καρυκεύματα, αλάτια κάθε λογής, τρούφες και άλλα μανιτάρια σε συσκευασίες ή κάνε μια γρήγορη στάση για το γεύμα σου, επιλέγοντας ανάμεσα σε δημιουργικές επιλογές από σαλάτες, σάντουιτς, wraps και γλυκά.
Αγίας Φυλάξεως 138, Λεμεσός, 97730101.

Prima Materia1

Yolanda’s Chocolateries
Μεγάλωσαν με μια μητέρα που έκανε την κουζίνα ανάστατη προκειμένου να τελειοποιήσει τις συνταγές της και σε ένα σπίτι από το οποίο δεν έλειπε ποτέ η ποιοτική σοκολάτα. Η Άννα-Ισαμπέλλα και η Αίγλη Σταματίου είναι οι δύο αδελφές πίσω από το Yolanda’s Chocolatiers. Στο εργαστήρι τους παρασκευάζουν μικρά σοκολατένια θαύματα για τα οποία μιλά όλη η Κύπρος και τα οποία μοιάζουν με πραγματικά έργα τέχνης. Εκτός όμως από όμορφα είναι και γευστικά, με υλικά που είναι όσο πιο φυσικά και αγνά γίνεται, χωρίς συντηρητικά και υπερβολική ζάχαρη. Τα πιο διάσημα (και viral στα social media) σοκολατάκια τους είναι τα bonbons, που διατίθενται σε συσκευασίες των 6, 12, 24 και 54 κομματιών, ενώ εξαιρετική ιδέα για δώρο είναι τα Custom Gifts, στα οποία μπορείς να προσθέσεις ως σημείωση το μήνυμα τις επιλογής σου για τα αγαπημένα σου πρόσωπα.
Παραγγελίες στο yolandaschocolatiers.com, [email protected]. Διαθέσιμη υπηρεσία delivery σε όλη την Κύπρο.

Yiolanda

The Shopkeeper & Co
Με έντονες αναφορές από την τέχνη, τη μουσική, το σινεμά και τη λογοτεχνία, το The Shopkeeper & Co, κατάφερε να γίνει ένα απ’ τα πιο cool concept stores του νησιού, λειτουργώντας πλέον και ως χώρος εστίασης, σερβίροντας ζεστά και κρύα ροφήματα, όπως καφέδες, χυμούς και αλκοολούχα ποτά, μαζί με ενδιαφέρουσες επιλογές για φαγητό. Στο shop in the shop τους, θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας αλμυρά και γλυκά μπισκότα, χειροποίητα ζυμαρικά, πατατάκια, chutneys σε περίτεχνα μπουκαλάκια και άλλα πολλά για εκείνους που θέλουν ένα πραγματικά ξεχωριστό δώρο αλλά και για εκείνους που εκτιμούν τις ιδιαίτερες συσκευασίες. Ανάμεσά τους τα διάσημα προϊόντα Cipriani, όπως τα ζυμαρικά, σάλτσες, ροφήματα, κρασιά, fugassa και panettone, βελγικές σοκολάτες, shortbread rounds, sea salted toffees και πολλά άλλα.
Γλάδστωνος 92, Λεμεσός, 25811146. theshopkeeperandco.com

Bavarian Delicatessen  
Τόσο η ποιότητα, όσο και η εξυπηρέτηση, κάνουν το Bavarian να διαφέρει από ένα κοινό ντελικατέσεν. Ο πελάτης μπορεί να επισκεφτεί το κατάστημα, να δοκιμάσει τυριά και αλλαντικά και να αποφασίσει ποια από αυτά θα συμπεριληφθούν στο platter του. Στις πιατέλες των τυριών έχεις μια επιλογή από γαλλικά, ιταλικά, αυστριακά και ελβετικά τυριά, μαλακά, σκληρά και ημίσκληρα, αγελαδινά, κατσικίσια και προβατίσια και από αλλαντικών έχεις σαλάμια, λουκάνικα, προσιούτο και άλλα από Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία.
Ταγματάρχη Πουλίου, Λευκωσία, τηλ.22773139. Αγίας Ζώνης 38, Λεμεσός, τηλ.25747441.

Dino Bistro – Café
Οι προτάσεις σε τυριά και αλλαντικά στα platters του bistro-café του λατρεμένου μας Dino είναι πολλές και ενδιαφέρουσες. Επιλέγοντας ανάμεσα σε αυτά με τα τυριά, τα αλλαντικά και τους συνδυασμούς με τυριά και αλλαντικά, που θα δημιουργηθούν για εσένα (είτε είσαι μόνος, είτε με μεγάλη παρέα), θα προσγειωθούν στο τραπέζι εκλεκτά είδη, που δεν θα γευτείς πουθενά αλλού στην πόλη. Από τυριά, περιλαμβάνονται ανάμεσα σε άλλα τα ισπανικό μαντσέγκο, τα ιταλικά pecorino με τρούφα, παλαιωμένο chevre , τυρί με cranberries, παρμεζάνα, blue cheese, emental, μοτσαρέλα, cheddar και γραβιέρα και από αλλαντικά τα προσούτο, παστουρμάς καμήλας, roast beef, παστράμι, Crudo ham και διάφορα είδη από σαλάμι, όπως Spianata και Milano. Οι πιατέλες συνοδεύονται από ντοματίνια, chashew nuts, φράουλες, σταφύλι, κριτσίνια και σπιτικά γλυκά.
Γλάδστωνος 137Γ, Λεμεσός, 25762030.

Deliyard
Το νέο ντελικατέσεν της πρωτεύουσας αποτελεί το στέκι όσων ζουν ή δουλεύουν στο κέντρο της πόλης. Σε έναν ζεστό και καλαίσθητο χώρο, με τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, διακοσμημένο με φυτά και λουλούδια, αποτελεί το ιδανικό spot για να πιείς τον πρωινό καφέ σου, να φας το πρωινό σου, να δουλέψεις, να διαβάσεις ή να απολαύσεις το lunch break σου μόνος και με την παρέα σου. Εκτός όμως από αυτά, εκεί θα βρεις εκλεκτά τρόφιμα, όπως τα αλλαντικά Villani μορταδέλα με pistachio, ένα πικάντικο Chorizo Vela Extra, το Villani Cooked Ham Grangourmet και τα τυριά Provolone Auricchio, Manchego, Brie Montsalvy και πολλά άλλα.
Εσπερίδων 17, Λευκωσία, 22525017.

Cito Gourmet Express
Στο Food Hall του ψαγμένου καφέ-εστιατορίου στο κέντρο της πρωτεύουσας, θα βρεις ό,τι τραβά η ψυχή σου. Από ποιοτικό ελαιόλαδο, σε limited edition μπουκάλια που αποτελούν έργα τέχνης, μέχρι κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά, αβγά, φρούτα, λαχανικά, τυριά και αλλαντικά, τρούφες, foie gras, ζυμαρικά και γλυκά, από κάθε γωνιά του πλανήτη. Τα gourmet προϊόντα που καταφέρνουν να μας φτιάξουν κάθε φορά τη διάθεση είναι τα σαλάμια με τρούφα ή με διάφορα μπαχαρικά, η αρωματισμένη, ώριμη πανσέτα, το cotechino, το μέλι με αυθεντική μαστίχα Χίου και τα σπιτικά του dips, το χούμους, το πέστο, ο ταραμάς και φυσικά τα τυριά. Η πικάντικη ή η γλυκιά gorgonzola, το pecorino και το potted blue stilton σε ένα πανέμορφο ασπρόμαυρο βάζο.
Θεμιστοκλή Δέρβη 48, Λευκωσία, 22591159. cito.express

Kantina
To ντιλικατέσεν στην οδό Σοφούλη καταφέρνει να αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο gourmet προϊόντα από όλο τον κόσμο: από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία μέχρι την Ισπανία και την Ελλάδα. Στα περιποιημένα ράφια του θα εντοπίσεις εκλεκτό λάδι από αβοκάντο, pistachio, ινδοκάρυδο και σουσάμι, μέλι με μούρα, λεβάντα, θυμάρι ή κάστανο, κρακεράκια, μαρέγκα, μπισκότα. Όλα αυτά μπορείς να βρεις και σε συσκευασίες για δώρο, να τα συνδυάσεις και να τα κάνεις πακέτο, χαρίζοντάς τα στους αγαπημένους σου.
Σοφούλη 48, Λευκωσία, 22680040.

Bakali
Βότανα, σπιτικές μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, αγνό μέλι, φρέσκοι χυμοί, λουκούμια, λάδια, ελιές, βιολογικά καλλυντικά, αιθέρια έλαια και άλλα παραδοσιακά μας προϊόντα, που συσκευάζονται αποκλειστικά για το κατάστημα. Το Bakali παραμένει προσηλωμένο στο στόχο του που δεν είναι άλλος από την προώθηση των κυπριακών προϊόντων στην Κύπρο αλλά και το εξωτερικό. Εκτός όπως από τοπικά προϊόντα, από εκεί μπορείς να προμηθευτείς και μια μεγάλη ποικιλία από μπαχαρικά και τσάγια, superfoods, αρωματικούς καφέδες φίλτρου και αλεσμένους καφέδες για espresso.
Μπουμπουλίνας 14Α, Λευκωσία, 22665503. bakali.com.cy

PhialE Wines & Foods
Η αγάπη της Μυρτώς Τοφαρίδου για το κρασί ξεκίνησε από μικρή ηλικία, λόγω του πατέρα της ο οποίος λατρεύει το κρασί και ιδιαίτερα τα κρασιά της Βουργουνδίας. Σε ένα οικογενειακό ταξίδι στη Γαλλία, επισκέφθηκαν ένα φίλο του πατέρα της στο χωριό Clessé, στην περιοχή της Βουργουνδίας, ο οποίος είναι παραγωγός. Όταν τους σέρβιρε το πρώτο ποτήρι, τότε αντιλήφθηκε ότι αυτό πρέπει να κάνει στη ζωή της. Την 1η Ιουνίου του 2017 το Phiale Wines άνοιξε τις πόρτες του, αντιπροσωπεύοντας σε αποκλειστικότητα περισσότερα από 50 οικογενειακά οινοποιεία. Σήμερα, πέρα από τα ποιοτικά κρασιά, εισάγει και εκλεκτά τρόφιμα, όπως τυριά, αλλαντικά, ελαιόλαδο, ξύδι, μακαρόνια, ρύζι, μπισκότα, σοκολάτες, μπαχαρικά μέχρι και ζωμούς. Τα τυριά, τα αλλαντικά και τα φρούτα μπορείτε να τα παντρέψετε σε platters, τα οποία θα τα παραλάβετε έτοιμα και περιποιημένα, στην ποσότητα που επιθυμείτε.
Αθανάσιου Διάκου 57, Λεμεσός, τηλ. 25250600.

PRINOS farm & deli
Στα PRINOS farm & deli βρίσκουμε φρέσκα και λαχανικά και κάνουμε πάντα στάση στο τμήμα delicatessen, για τις πλούσιες πιατέλες που ετοιμάζει για εμάς (Charcuterie, Cheese ή Deli), με τα καλύτερα τυριά και αλλαντικά, αλλά και τις χορτοφαγικές πιατέλες με επιλογή από κομμένα ωμά λαχανικά συνοδευόμενα από vinaigrette βαλσάμικου, χούμους και ταχινοσαλάτα. Τα μεγέθη είναι τρία: το μικρό (κατάλληλο για 4 με 6 άτομα), το μεσαίο (για 6 με 8 άτομα) και το μεγάλο, για τις μέρες που θα ‘ρθουν για θα τις απολαμβάνουμε με τη (μεγάλη) παρέα μας στο σπίτι. Στην κάβα θα βρεις και μια μεγάλη γκάμα από κυπριακά και εισαγόμενα κρασιά, με ετικέτες από Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα και Κύπρο και ποικιλίες όπως Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Saunignon Blanc, Chardonnay, Moscato, καθώς και αφρώδη κρασιά, dessert wines και Κουμανταρία.
Προδρόμου 83, Λευκωσία,22456500. Βαλδασερίδη 40, Λάρνακα, 24819819.

Wine and More by French Depot
Στην κάβα French Depot βρίσκουμε κρασιά από μεγάλα και boutique οινοποιεία σε Bordeaux, Βουργουνδία, Προβηγκία, Cote du Rhone, Τοσκάνη, Σικελία, Πιεμόντε, Rioja και άλλες περιοχές – κόκκινα, λευκά, ροζέ, dessert wines σαμπάνιες και άλλα αφρώδη.  Στο τμήμα ντελικατέσεν εντοπίζουμε μια μεγάλη ποικιλία από πατέ, όπως το καπνιστό πατέ πάπιας, αλλαντικά όπως το Buchette – Chorizo, αυθεντικό γαλλικό φουά γκρα πάπιας και τυριά από τα οποία ξεχωρίζουμε τα Saint Marcelin, Brillat Savarin, Papillon Roquefort Premium και Mont D’ Or.
Προδρόμου 49Γ, Λευκωσία, 22730138. Σπύρου Κυπριανού 17, Λεμεσός, 25732007, Αγίου Ανδρέου 278, Λεμεσός, 25582360.

Gourmet Groceries
Τα προϊόντα υψηλής ποιότητας της Gourmet Groceries περιλαμβάνουν από εκλεκτό βιολογικό ελαιόλαδο και αρωματισμένο μέλι με μπαχάρια, βότανα ή κακάο, μέχρι παλαιωμένη Ζιβανία, τσίπουρο και Κουμανταρία. Το ίδιο προσεγμένα και τα κρασιά του, όπως είναι το HU-HA από τον Chimo Bayo και το ισπανικό οινοποιείο Antonio Arraez, το Cava Sutra Sparkling Wine by Toni Arraez, το παιχνιδιάρικο Miss Tela Wine, το Sparkling White Wine ONE Gold με βρώσιμα φύλλα χρυσού, αλλά και το κυπριακό Anama Vintage του 2013. Θα τα βρεις όλα στην ιστοσελίδα gourmetgroceries.com, που διαθέτει και online store. Γιάννου Κρανιδιώτη 173, Λατσιά, 22480712.

Gourmetxx

Nuts Nuts Etc
Από τη μέρα που έκανε την εμφάνισή του στην πολυσύχναστη λεωφόρο Νίκης στην Ακρόπολη, κατάφερε να ξεχωρίσει για την ποιότητα των προϊόντων που προσφέρει – από τους ξηρούς καρπούς, τα αποξηραμένα φρούτα και τις σοκολάτες, μέχρι τα κρασιά, τα μπαχαρικά και τα γλυκά του. Το ίδιο και για τον εκλεκτό, μυρωδάτο και φρεσκοαλεσμένο καφέ του αλλά και κάψουλες. Στο μενού που είναι διαθέσιμο και διαδικτυακά, θα βρεις platters με σάντουιτς και τυριά, αλλά και αλλαντικά, όπως κοτόπουλο πατέ, χοιρομέρι κρασάτο καπνιστό, μπέικον, λούντζα, λαπά κρασάτο καπνιστό, αρμένικο παστουρμά, χωριάτικα λουκάνικα και ζαλατίνα. Εκεί θα εντοπίσεις τσάι και εκλεκτά βότανα, όπως είναι το γιασεμί με μπαχαρικά, το βιολογικό ρόφημα αγιουβέρδα, το μελισσόχορτο και πολλά άλλα.
Λεωφόρος Νίκης Α-Δ, Λευκωσία, 70008030. Διαθέσιμη υπηρεσία delivery μέσω Foody.

Nuts2  Nuts4 Nuts5

ERGON Deli + Café
Με 13 καταστήματα σε Ελλάδα, Αγγλία, Βρυξέλλες και Κύπρο, αλλά και 700 συνολικά προϊόντα με την επωνυμία του, το Ergon κατάφερε μέσα σε 14 χρόνια να γίνει συνώνυμο του ποιοτικού, γρήγορου φαγητού σε συσκευασίες take-away. Η επιτυχία του, ωστόσο, βασίζεται στο μεράκι με το οποίο οι δημιουργοί του ταξίδεψαν σε βουνά, κοιλάδες, λίμνες και νησιά της Ελλάδας με σκοπό να ανακαλύψουν τους ανθρώπους, που θα έκαναν στη συνέχεια μέρος του δικτύου τους. Τα προσεκτικά επιλεγμένα είδη που φιγουράρουν στις βιτρίνες του αναδεικνύουν την ελληνική γαστρονομία, με ποιοτικά παραδοσιακά προϊόντα από μικρούς, ανεξάρτητους παραγωγούς που παραμένουν πιστοί σε αυτό που γνωρίζουν καλύτερα. Ανάμεσά τους ποιοτικές σοκολάτες, καφέδες, μέλι, τρούφα, μαρμελάδες, αβγά, γαλακτοκομικά, αλλαντικά και κρασιά.
The Mall of Cyprus, Λευκωσία. www.ergonfoods.com

Barrique Wine & Deli
Το Barrique έχει καθιερωθεί στην πρωτεύουσα ως ένα γουστόζικο εστιατόριο με (πάντα) δημιουργικό μενού, με ευφάνταστα πιάτα και γκουρμέ διάθεση. Στον ίδιο χώρο, όμως λειτουργεί και η κάβα και το ντελικατέσεν του, με περισσότερες από 300 ετικέτες κρασιών, εκλεκτά ουίσκι, αποστάγματα και λικέρ, τυριά και αλλαντικά από κάθε γωνιά του κόσμου, ξεχωριστά ζυμαρικά, σάλτσες και artisan σοκολάτες. Δοκίμασε το γαλλικό τυρί Brie Mon Sire, το ιταλικό Asiago Pressato Dop, το πεκορίνο από την Τοσκάνη, το ισπανικό Manchego και το ελβετικό Gruyère και το ιταλικό τους σαλάμι με τρούφα, τα οποία μπορείτε να συνδυάσετε και να παραλάβετε σε platters.
Μενάνδρου 4, Λευκωσία, 22263777.

Barrique

Oliver’s Delicatessen
Από το 2005 που έκανε την εμφάνισή του στην Τάλα της Πάφου, έχει γίνει σημείο αναφοράς για τους ντόπιους που αναζητούν εκλεκτά τρόφιμα, πολλά από τα οποία δεν βρίσκεις πουθενά αλλού στην πόλη. Στο χώρο, που αποπνέει την αίσθηση οικειότητας του παντοπωλείου γειτονιάς, φιγουράρουν αλλαντικά και τυριά εισαγωγής, πατέ σε διάφορες εκδοχές, σπιτικά κις, πίτες και αρτοσκευάσματα (ανάμεσά τους τα φημισμένα Sausage Rolls), φρέσκο ψωμί και κρασιά, είναι μόνο μερικά από αυτά, τα οποία συμπληρώνουν τα ποιοτικά frozen meals, όπως η γαλλική πάπια με πορτοκάλι, το ουγγρικό Goulash, το χοιρινό φιλέτο με μήλα και brandy, η αγγλική Cottage Pie και το Beef bourguignon.
Λεωφ. Μιλτιάδη Στυλιανού 34, Τάλα, 99750073.

Olivers2

Le Frenchie/ Le Petit Marché
Ένα ζευγάρι μετακομίζει από το Παρίσι στη Λεμεσό και μαζί με τις αποσκευές του, κουβαλά μαζί και όλη του την αγάπη και αφοσίωση για τη γαλλική γαστρονομία. Με όχημα τις πολύτιμες εμπειρίες που απέκτησαν στο εστιατόριο που διατηρούσαν στο Montparnasse Boulevard, άνοιξαν στην καρδιά της παλιάς πόλης της Λεμεσού, κοντά στο Ενετικό Κάστρο, την κάβα και ντελικατέσεν Le Petit Marché, που εισάγει από τη Γαλλία τόσο κρασιά, ανάμεσά τους και πολλά βιολογικά, όσο και ιδιαίτερα προϊόντα, όπως σοκολάτες, χαβιάρι, βιολογικό καπνιστό σολομό, τρούφες και ελαιόλαδα σε μπουκάλια που θυμίζουν αρώματα. Από το 2015, σερβίρουν με την ίδια προσήλωση στη γαλλική κουλτούρα γκουρμέ πιάτα στο εστιατόριό Le Frenchie, ένα αυθεντικό παριζιάνικο μπιστρό, που στο μενού του περιλαμβάνει πιάτα από γαλλική κρεμμυδόσουπα, μέχρι γαλλικό ταρτάρ, μαύρο χαβιάρι και artisanal φουά γκρα.
Ειρήνης 7, Λεμεσός, 25212333

Le Frenchie

Butcher Boy
Ο Νεόφυτος Χατζηαλεξάνδρου αποτελεί την τρίτη γενιά κρεοπωλών στην οικογένεια, έχοντας εμπλοκή από πολύ νεαρή ηλικία στο επάγγελμα, αποτελώντας το δεξί χέρι τον πατέρα του στο κατάστημα που διατηρούσε, τότε, στη Δημοτική Αγορά της Πάφου. Οι σπουδές του στην Αμερική, τον βοήθησαν επιστρέφοντας να εξελίξει την επιχείρηση, εισάγοντας νέες μεθόδους και ιδέες που την έφεραν πιο κοντά στη σύγχρονη εποχή. Το κατάστημα πλέον βρίσκεται κοντά στη Λεωφόρο Τάφοι των Βασιλέων και εκτός από εξαιρετικές κοπές κρεάτων, διαθέτει ντέλι προϊόντα, κυπριακά αλλά και εισαγωγής, καθώς και artisanal ψωμιά, μαρινάδες και κρασιά.
Αδαμάντιου Κοραή, Πάφος, 26944206. butcherboy.eu

The Butcher Boy

Gourmet
Με δύο καταστήματα σε Λεμεσό και Λάρνακα, το Gourmet κατάφερε μέσα σε στα 7 χρόνια λειτουργίας του να αποτελέσει ένα κομβικό σημείο στις δύο πόλεις, για τις αγορές εκλεκτών κρασιών και οινοπνευματωδών, τυριών και αλλαντικών και πολυτελών τροφίμων. Στα ράφια του θα βρεις από γεμιστά σαλιγκάρια με βότανα και σκόρδο, μέχρι πατατάκια και ξηρούς καρπούς με άρωμα τρούφας, καθώς και σπάνιες σοκολάτες, μαρμελάδες, premium μαύρο χαβιάρι, προϊόντα με βάση την τρούφα, διάφορα βιολογικά και ρωσικής προέλευσης είδη – όλα με gourmet προσανατολισμό και ιδιαίτερες συσκευασίες.
Αμαθούντος 42, Αγ. Τύχωνας, Λεμεσός, 25313112. Μεδούσης 14, Λάρνακα, 24103293. gourmetcy.com

Gourmet Grocery1

Marathasa Valley Nuts
Mια οικογενειακή επιχείρηση με παράδοση περίπου 100 χρόνων που ξεκίνησε γύρω στα 1920 όταν ο παππούς Χρυσόστομος και η γιαγιά Ανδρονίκη, κάτοικοι του χωριού Οίκος της κοιλάδας Μαραθάσας ξεκίνησαν να παράγουν σουτζιούκο, ζιβανία και κρασί και να τα πωλούν αρχικά σε πανηγύρια και στα γύρω χωριά. Σήμερα, η εγγονή τους Χρύσω μαζί με το σύζυγο, τις δύο κόρες και το γιο τους συνεχίζουν την παράδοση, προσφέροντας από το κατάστημά τους στη λεωφόρο Τσερίου κυπριακά προϊόντα, όπως ξηρούς καρπούς σε μεγάλη ποικιλία, αποξηραμένα φρούτα, μπαχαρικά, βότανα, σοκολάτες και άλλα εποχιακά και τοπικά είδη, τα οποία μπορείς να συνδυάσεις στις ειδικές συσκευασίες για δώρο ή σε platters για το σπίτι.
Λεωφ. Τσερίου 93, Λευκωσία, 70002020.

Marathasa Valey Nuts

Περιοδικό “Taste” Gourmet, τεύχος 129.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS