ΕστιατόριαΛάρνακαΈξοδος: Όπως παλιά

Έξοδος: Όπως παλιά

Η ατμόσφαιρα, τα vintage έπιπλα, οι πίνακες, τα ρετρό αντικείμενα και τα παραδοσιακά προϊόντα. Σε αυτά τα 9 καφέ, εστιατόρια και μπαρ αφήνουμε τον αέρα μιας άλλης εποχής να μας παρασύρει σε ένα νοσταλγικό ταξίδι στον χρόνο.

Από την Νταϊάνα Αζά

Υφαντουργείο TheWorkplace
Με νέο όνομα, ολοκαίνουρια φιλοσοφία και διάθεση για διάβασμα μας επανασυστήθηκε πριν από ένα χρόνο το γνωστό σε όλους μας Υφαντουργείο στην περιοχή της Φανερωμένης. Σε ένα ζεστό περιβάλλον με χαρακτήρα που καθορίζεται από τα χιλιάδες βιβλία που είναι τοποθετημένα στις βιβλιοθήκες που το περιτριγυρίζουν, ο εναλλακτικός χώρος μάς προσκαλεί να το επισκεφτούμε για διάβασμα ή δουλειά, στα old school τραπέζια, τα γραφεία ή την ιδιωτική του αίθουσα. Όλα αυτά, σερβίροντάς μας από νωρίς το πρωί μυρωδάτο καφέ και σνακ. Εκεί εξακολουθεί να στεγάζεται και η Λέσχη Φίλων Βιβλίου Παλαιάς Λευκωσίας, προσφέροντας μια εναλλακτική πρόταση ψυχαγωγίας, επικοινωνίας και επιμόρφωσης σε όσους αγαπούν τα βιβλία.
Λεύκωνος 67-71, Φανερωμένη, Λευκωσία, 99409900.

Ηλεκτρικά Είδη
Βρίσκεται στην περιοχή της Σαριπόλου, ακροβατώντας ανάμεσα στην παράδοση και τη σύγχρονη εποχή, με την προσεγμένη διακόσμηση και τις ιδιαίτερες vintage λεπτομέρειες στον εσωτερικό χώρο να παραπέμπουν στο παρελθόν του κτιρίου, που κάποτε πουλούσε -τι άλλο;- ηλεκτρικά είδη! Στο μενού του θα βρεις χορταστικές σαλάτες (αγαπημένη η vegan σαλάτα με κόκκινα φασόλια, κινόα και αβοκάντο), γκουρμέ σάντουιτς (δοκίμασε αυτήν με το χοιρομέρι και το κατσικίσιο τυρί), πιατέλες με αλλαντικά, τυριά, φρούτα και ντιπ με τορτίγια και κέικ που σερβίρονται σε βαζάκια.
Χατζηλοϊζή Μιχαηλίδη 3-25, Λεμεσός, 25763503.

Ilektrika Eidi

Σουβενίρ
Το εναλλακτικό καφενείο-μπαρ, που άνοιξε πρόσφατα σε μια στοά της Λεμεσού, αποκομμένο από τη φασαρία του δρόμου και του κόσμου, μοιάζει με ένα κρυμμένο στέκι που βρίσκεις όταν χάνεσαι σε άγνωστους δρόμους σε ταξίδι στο εξωτερικό. Εκεί η ποιότητα συναντά την καλή μουσική σε έναν χώρο ταξιδιάρικο, ανοιχτό, παρεΐστικο, αλλά και ό,τι πρέπει για τους μοναχικούς/ές, θυμίζοντας κάτι από τα παλιά, σαν Σουβενίρ. Κάποια από τα είδη μουσικής που θα ακούσεις εδώ είναι παλιό ελληνικό, αγγλικό, ροκ, λαϊκό, ρεμπέτικο, μουσικές του κόσμου, τζαζ, low bap, μπλουζ, rock n’ rill, νέο κύμα, χορωδιακά και άλλα, ενώ πολύ συχνά φιλοξενούνται τραγουδιστές και συγκροτήματα, καθώς και παζαράκια και προβολές με στόχο να προσφέρονται διαφορετικές εμπειρίες σε άτομα και ομάδες ατόμων με καλλιτεχνικές τάσεις και κοινωνικές ανησυχίες.
Αθηνών 72, Λεμεσός.

 

Μάλλον Γλυκύς
Ένα παραδοσιακό καφενείο στην καρδιά της Σαριπόλου, που σφύζει από ζωή, νεαρόκοσμο και πολλά θετικά vibes. Ανοιχτό από τις 9 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, σερβίρει κυπριακό πρόγευμα, καφέδες, γλυκά του κουταλιού, ούζα, μπίρες και πιατέλες με ντόπια προϊόντα , όπως κάππαρη, ελιές, ντομάτες και φρεσκοζυμωμένο ψωμί. Ό,τι κι αν επιλέξεις, να είσαι βέβαιος πως θα το απολαύσεις χωρίς να κοιτάς το ρολόι – παίζοντας τάβλι, κουβεντιάζοντας με την παρέα ή χαζεύοντας τους περαστικούς της πλατείας.
Σαριπόλου, Λεμεσός, 99210318.

Καφενείο 11
Σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της πρωτεύουσας, στην περιοχή του Χαμάμ Ομεριέ, κρύβεται μια αυλή με αναρριχητικά φυτά και βουκεμβίλιες,  που τη συναντάς με το που διασχίζεις τον εσωτερικό χώρο. Η μέρα ξεκινά με καφέ και λεμονάδες και καταλήγει αργά το βράδυ με ούζα, κρασί και ζιβανία, που συνδυάζονται με τα γνωστά τους τσιμπηματάκια. Δοκίμασε τη φάβα, τον μαρινάτο γαύρο, το χταπόδι ξυδάτο, τη σαλάτα ντάκος, τους γίγαντες, τα χορτοφαγικά ντολμαδάκια και το Μπουρλότο με μπούκοβο, φέτα και ντομάτα ψημένα στο φούρνο, που είναι και η πιο πρόσφατη προσθήκη στο μενού.
Πειραιώς 27, Λευκωσία, 99030985,99030985.

Λαζαρής Bakery Bar
Μια ομάδα από νέα παιδιά, ανέλαβαν να μας ταξιδέψουν στο παρελθόν και να μας θυμίσουν την αυθεντική, παραδοσιακή κυπριακή φιλοξενία.  Επιλέγοντας για αυτό το σκοπό ένα αναπαλαιωμένο αρχοντικό σε μια από τις πιο όμορφες πλατείες του κέντρου της Λάρνακας, σερβίρουν παραδοσιακό κυπριακό πρόγευμα, με αβγά τηγανιτά, λούντζα, λουκάνικο, ντομάτες κι ελιές, ψωμιά που φτιάχνουν οι ίδιοι και παραδοσιακές πίτσες, scrabble eggs με ντομάτα και φέτα, σάντουιτς και ομελέτες. Η μέρα συνεχίζει με διαφόρων ειδών τσιμπήματα, τα οποία προσφέρονται μέχρι αργά το βράδυ, που ο καφές δίνει τη θέση του σε μπύρες και ποτά, με το ρακόμελο να αποτελεί την πιο δημοφιλή επιλογή των θαμώνων, που απολαμβάνουν την παρεΐστικη ατμόσφαιρα στην όμορφη αυλή του.
Άγιου Λαζάρου 37-39, Λάρνακα, 24655700.

Pieto
Διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από καφέδες, σπιτικές λεμονάδες και άλλα ροφήματα, τα οποία σερβίρει είτε στη στοά και στον πεζόδρομο της Λήδρας, είτε στον ατμοσφαιρικό εσωτερικό του χώρο. Με τα μαξιλάρια σε γήινα χρώματα, τα χαλιά, τα ξύλινα έπιπλα και τις ατμοσφαιρικές vintage πολυθρόνες, στις οποίες μπορείς να περάσεις ώρες ατέλειωτες, μόνος ή με την παρέα, για χαλαρή κουβέντα ή απλά με τη συντροφιά ενός βιβλίου.
Στοά Κλόκκαρη, Λήδρας, παλιά Λευκωσία, 22664020.

Pieto

Poe Bar
Ανοιχτό από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, το Poe στην παλιά Λεμεσό στρώνει τα τραπεζάκια του στο πεζοδρόμιο και φιλοξενεί κόσμο κάθε ηλικίας, με φόντο τη μορφή του Edgar Allan Poe. Ο εσωτερικός χώρος είναι εξίσου ατμοσφαιρικός, ενώ στο μενού φιγουράρουν ευφάνταστα κοκτέιλ και γευστικά πιάτα, ανάμεσά τους και πολλά που μπορείς να μοιραστείς με την παρέα. Δοκίμασε τις Israfel’s Crispy Shrimps, τα Halloumi Balls, το Veggie Platter ή μια από τις επιλογές με nachos.
Νικόλα Ξιούτα 4, Λεμεσός, 96265737.

Poe Bar

Π Cafe Restaurant
Αποτελεί ένα διαχρονικό, ζεστό, όμορφο καφέ-εστιατόριο στην καρδιά της παλιάς πόλης της Λεμεσού, που από τα εφηβικά μας χρόνια αποτελούσε ένα καταφύγιο χαλάρωσης, σε ένα ρετρό περιβάλλον. Όσος καιρός κι αν περάσει, δεν πρόκειται να ξεχάσουμε τα γευστικά του σάντουιτς που σερβίρονται με δημιουργικά ντιπ, όπως αυτό με το χοιρομέρι και το κατσικίσιο τυρί ή με τη φέτα, τις λιαστές ντομάτες, τις μελιτζάνες και τον πολτό ελιές. Πλέον, στο μενού φιγουράρουν και νέες επιλογές, ανάμεσά τους σαλάτες, platters, μακαρονάδες, burgers και πολλά άλλα.
Κιτίου Κυπριανού 27, Λεμεσός, 25341944.

Pi Cafe1

Περιοδικό “Go”, τεύχος 181.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS