ΕστιατόριαΑμμόχωστοςIce, Ice Baby: Στάση για παγωτό σε 10+1 γνωστά spots του νησιού

Ice, Ice Baby: Στάση για παγωτό σε 10+1 γνωστά spots του νησιού

Τα μέτρα χαλαρώνουν, η θερμοκρασία ανεβαίνει κι εμείς κάνουμε σύντομες στάσεις σε φούρνους, ζαχαροπλαστεία και παγωταρίες , που μας γεμίζουν ελπίδα για το καλοκαίρι που πλησιάζει.

Από την Νταϊάνα Αζά

Gelato Mio
Η παγωταρία της Λεμεσού ξεχώρισε από την πρώτη μέρα λειτουργίας της γι’ αυτό το κάτι διαφορετικό που κατάφερε να προσφέρει στους πελάτες της: τις παραδοσιακές κυπριακές γεύσεις που συμπυκνώνονται σε ένα χωνάκι μαζί με όλες τις παιδικές μας αναμνήσεις. Ανάμεσά τους η δημοφιλής γεύση Φαρίν Λακτέ, το Παστελάκι, η Παττίχα με Χαλούμι, το Μαχαλεπί και το Γαλακτομπούρεκο. Στο μενού, που εμπλουτίζεται συνεχώς ανάλογα με την εποχικότητα των προϊόντων, θα εντοπίσεις επίσης και τις γεύσεις Γάλα βλάχας, Λιβανέζικο κανταΐφι, Marshmallow, Προφιτερόλ, Bueno White, Morning Coffee, παγωτό με φρέσκο χυμό ροδιού, καθώς και άλλες πολλές γεύσεις sorbet.
Ανοικοδομήσεως 26, Άγιος Αθανάσιος, Λεμεσός. Σπύρου Αραούζου 21Α, Παλιό Λιμάνι, 25001365.

Τερκενλής
Το ελληνικό ζαχαροπλαστείο, που φημίζεται για τα γεμιστά θεσσαλονικιώτικα τσουρέκια του, σερβίρει και απολαυστικά παγωτά που παρασκευάζονται στο εργαστήριό του. Βανίλια, σοκολάτα, φράουλα, κρέμα, παγωτό λουκούμι, μαστίχα με γιαούρτι μέλι και καρύδια είναι μερικές από τις γεύσεις, που συνδυάζονται περίφημα με τη μηλόπιτα, τη σοκολατόπιτα, το σουφλέ σοκολάτας, την τάρτα καραμέλα, καθώς και με τα τσουρέκια του που πάνε με όλα.
28ης Οκτωβρίου 20-22, Έγκωμη Λευκωσία, 77777797.

Uluwatu
Τα παγωτά του θαρρείς πως έχουν φτιαχτεί για να γίνουν viral στα social media. Η εμφάνισή τους κλέβει απ’ την πρώτη ματιά τις εντυπώσεις: Στολισμένα με βρώσιμα λουλούδια, όπως βιολέτες και μπιγκόνιες, φύλλα χρυσού ή και ολόκληρα φρούτα, σε ξυλάκι ή χωνάκι, είναι τόσο ευφάνταστα όσο και νόστιμα, φτιαγμένα και με πολλή αγάπη, αγνά υλικά και οργανικής ποιότητας γάλα, με πολλές vegan προτάσεις. Αγαπημένες γεύσεις είναι το cheesecake espresso, η nutella, η καραμέλα και σοκολάτα, αλλά και το mango and strawberry sorbet.
Ανεξαρτησίας 10, Λεμεσός, 25222191.

New York Sweets
Εκεί θα βρεις τα καλύτερα παγωτίνια στο νησί, με γεύσεις όπως κεράσι, μπισκοτίνο με επικάλυψη μαύρης σοκολάτας, cheesecake με φράουλα, αμύγδαλο ή φυστίκι και γιαούρτι με ρόδι. Πέρα όμως από τις μικροσκοπικές δημιουργίες, μπορείς να συνδυάσεις και τις υπόλοιπες γεύσεις σε κύπελλο ή σε χωνάκι, με τη δική μας αγαπημένη να παραμένει εδώ και χρόνια η μαύρη σοκολάτα με πορτοκάλι.
Νίκης 3Γ, Λευκωσία, 22493737. Μακαρίου 116Α, Λεμεσός 25368506, 25311716, Γρίβα Διγενή 47, Λάρνακα, 24627770, Ελευθέριου Βενιζέλου 56, Πάφος, 26944855.

Regis Ice Cream
Ποιος δεν θυμάται το παγωτό πλάκα, το χωνάκι αγρινό και τη γρανίτα πορτοκάλι σε ξυλάκι; Τα παγωτά Regis, που έχουν «μεγαλώσει» γενιές και γενιές, επιμένουν στα αγνά και ποιοτικά υλικά, προσθέτοντας στις επιλογές και νέες γεύσεις όπως το Orange Ripple με σιρόπι σοκολάτας, τα mini-bites και το μαστίχα και βατόμουρο χωρίς ζάχαρη, που συνάδουν με τις τάσεις της εποχής. Εκτός από τα ψυγεία, όπου θα εντοπίσεις τις κλασικές και τις νέες επιλογές, θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία από παγωτό που προσφέρεται χύμα για να βάλεις στο δικό σου χωνάκι ή κυπελάκι, στην παγωταρία τους στην παλιά Λευκωσία.
Λήδρας 73, Λευκωσία, 22877930.

Ηρακλής
Η ιστορική παγωταρία συνεχίσει την ίδια γλυκιά παράδοση, δημιουργώντας με τα πιο αγνά υλικά τις κλασικές γεύσεις που τα καθιέρωσαν. Πλέον, παράγουν περισσότερες από 30 γεύσεις παγωτού, καθώς και γιαουρτοπαγωτό, παγωτά για διαβητικούς και γρανίτες. Η δική μας εμμονή, αυτή την άνοιξη, είναι το δροσιστικό Green Apple που παρασκευάζεται με φρέσκα φρούτα, χωρίς γάλα, χωρίς λιπαρά και ελάχιστες θερμίδες, αλλά και το παγωτό με ρόδι.
Λήδρας 110, Λευκωσία, 22664198. Γρηγόρη Αυξεντίου 165Α, Άγιος Δομέτιος, 22664523.

Pahit Ice
Η ιστορία του Pahit Ice ξεκινά από μυστική συνταγή αυθεντικού, ιταλικού παγωτού, που μια φλωρεντιανή παγωταρία δώρισε σε έναν νεαρό Κύπριο. Ο παραλήπτης, Χρίστος Παχίτας, με την επιστροφή του στο νησί στα τέλη της δεκαετίας του ’70, ίδρυσε το Pahit Ice, συστήνοντας τα παγωτά του στην κυπριακή αγορά. Ο κόσμος τα λάτρεψε τόσο για την ποιότητα όσο και για τη μοναδική γκάμα γεύσεων, δίνοντάς τους μια πρωταγωνιστική θέση στην αγορά. Ανάμεσα στις διαχρονικά αγαπημένες μας γεύσεις, το Ανθόγαλα (Fior Di Latte), το Pistachio, το Salted Caramel, το Sorbet Blackcurrant και το Sorbet Cherry, τα οποία πλέον προσφέρονται  σε κυπελάκια και χωνάκια, από τα οποία ξεχωρίζουν τα Sugar και τα Ferrero Cones.
Σε όλες τις πόλεις.  pahit-ice.com

PAPAFILIPOU Ice Cream
Ολόφρεσκο γάλα, κρέμα, αβγά, φρούτα και καθόλου συντηρητικά. Τα υλικά του Papafilipou Ice Cream είναι μόνο ένας από τους δεκάδες λόγους που παραμένει σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις μας, εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, με εξέπληξε ευχάριστα με τις gourmet πινελιές που πρόσθεσε στις κλασικές του γεύσεις και τους πρωτότυπους συνδυασμούς υλικών. Αν προσέχεις τη διατροφή σου, δώσε έμφαση στις τέσσερις γεύσεις χωρίς λιπαρά, χωρίς ζάχαρη, με στέβια και χαμηλές θερμίδες: Μαστίχα Χίου, Βανίλια Μαδαγασκάρης, Σοκολάτα και Καφές.
28ης Οκτωβρίου, Μακεδονίτισσα, Λευκωσία, 22351554.

Gelamo
Οι Παφίτες τη χαρακτηρίζουν ως την καλύτερη παγωταρία της πόλης. Κι αυτό γιατί το υψηλής ποιότητας σπιτικό παγωτό της, που προσφέρεται σε δεκάδες εμπνευσμένες εκδοχές, δροσίζει εδώ και χρόνια τόσο τους ντόπιους όσο και τους τουρίστες που βρίσκονται στην περιοχή του λιμανιού. Μη φύγεις από την πόλη αν δεν δοκιμάσεις τις θεϊκές βάφλες και τις κρέπες με φρέσκα φρούτα, κρέμα σαντιγί και σιρόπι, όπως είναι το Strawberry Cheesecake Heaven, με τυρί-κρέμα, μπισκότα digestive biscuits, μαρμελάδα φράουλας, ζάχαρη άχνη και φράουλες, το Duo Chocolate με πραλίνα φουντουκιού, μαύρη σοκολάτα και φράουλες και το Apple Cinnamon, με κανέλα, καστανή ζάχαρη, μήλα, σος καραμέλας και ζάχαρη, τα οποία θα συνδυάσεις με το παγωτό της επιλογής σου.
Αποστόλου Παύλου 114, Λιμάνι, Κάτω Πάφος, 26933769.

La Galerie By Galactica Patisserie
Το sorbet μαύρης σοκολάτας τους κάνει θραύση εδώ και μια δεκαετία, όπως και τα gelato Maltesers, Ferrero Rocher, Kinder, Tiramisu, Unicorn, Nescafe, Dolce Latte Caramel και Pistachio. Επέλεξε τις γεύσεις που επιθυμείς, στην ποσότητα που χρειάζεσαι, και συνδύασέ τα με ατομικά γλυκά – Creme Brule, Mille Feuille, δούκισσα, τιραμισού και άλλα.
Μαδρίτης 2, Λευκωσία (Nicosia Mall), 22570581. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ με Σπύρου Κυπριανού, Μέσα Γειτονιά, 25750665.

Περιοδικό “Go”, τεύχος 159.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS