ΕστιατόριαΛάρνακαΠέντε εστιατόρια ετοιμάζουν μια χριστουγεννιάτικη γαστρονομική εμπειρία

Πέντε εστιατόρια ετοιμάζουν μια χριστουγεννιάτικη γαστρονομική εμπειρία

Πέντε εστιατόρια σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο ετοιμάζουν εορταστικά μενού για την παραμονή των Χριστουγέννων και μια μαγική γαστρονομική εμπειρία, που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.

Από την Νταϊάνα Αζά

RISTORANTE LOCATELLI
Μετά το βραβευμένο με Michelin star Locanda Locatelli στο Λονδίνο και το Ronda Locatelli στο Ντουμπάι, ο παγκοσμίου φήμης σεφ Giorgio Locatelli επέλεξε το 5 αστέρων ξενοδοχείο AMARA, ως τη νέα στέγη του Ristorante Locatelli. Για την παραμονή των Χριστουγέννων έχουν ετοιμάσει ένα Festive Set Menu που ξεκινά από το Flash fried bread and Culatello και συνεχίζει με τη σαλάτα με σπανάκι και ρικότα, τα ζυμαρικά και το κυρίως πιάτο, επιλέγοντας ανάμεσα στα βοδινά μάγουλα ή στη τσιπούρα που σερβίρεται με ραβιόλι πατάτας. Η νύχτα ολοκληρώνεται με τα επιδόρπια, δηλαδή το Panettone και την Bread and butter pudding.
MARA Hotel, Λεωφόρος Αμαθούντος 95, Άγιος Τύχωνας, 25442222.

Locatelli

RISTORANTE BACCO
Το ιταλικό εστιατόριο του ξενοδοχείου Elysium, έχει ετοιμάζει ένα εκλεκτό fine dining set menu για την παραμονή Χριστουγέννων, με πέντε πιάτα. Ξεκινάμε με το Amuse Bouche, που είναι το Foie gras brûlée με berries, το Wild game terrine, με πανσέτα και κρουτόν πράσινης ελιάς, το κανελόνι με κοτόπουλο και μαύρη τρούφα και φτάνουμε στο κυρίως πιάτο, με δύο εναλλακτικές. Οι επιλογές είναι είτε ο αστακός με πορτοκάλι ή το ψητό στήθος πάπιας με μήλα, κολοκύθα και κυπριακό μέλι. Για επιδόρπιο, θα απολαύσουμε ένα Bitter chocolate μους με φύλλα σοκολάταςμ αχλάδι, σορμπέ και αμύγδαλα.
Elysium Hotel, Βασιλίσσης Βερενίκης, Πάφος, 26844444.

Bacco2

 

THINK 30
Το all-day εστιατόριο της Στασικράτους συνδυάζει τη χαλάρωση με την υψηλή γαστρονομία, σε ένα φιλόξενο και ευχάριστο περιβάλλον. Ανοιχτό από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, σερβίρει brunch, μεσημεριανό και δείπνο, με τα μενού (διαφορετικά για την κάθε ώρα της ημέρας) να έχει αναλάβει ειδικά για τον χώρο ο Έλληνας σεφ Δήμος Σαμουράκης, με εμπειρία στο εστιατόριο Gastrologik το οποίο κατέχει 2 Michelin Stars. Για την παραμονή των Χριστουγέννων, διοργανώνουν ένα λαμπερό Gala Dinner, με DJ, χορευτές, πυροτεχνήματα και ένα μενού που έχει δημιουργήσει ειδικά για την περίσταση ο σεφ. Ξεκινάμε με ένα Welcome Drink (Sparkling Lychee, Kir Royale, Bellini) για να περάσουμε στην σούπα καρότου και το Beef Tartare. Ως κυρίως πιάτα θα απολαύσουμε τραγανές γαρίδες με σπαράγγια, αφρό από σπαράγγια, λάιμ και πιπέρι sansho και ένα βοδινό φιλέτο, που σερβίρεται με πατάτα παβέ και σος βοδινού. Το επιδόρπιο, θα είναι τα σοκολατένια μελομακάρονα, που σερβίρονται με ένα έξυπνο τουίστ – το παγωτό μελομακάρονου!
Στασικράτους 30, Λευκωσία, 22333808.

Think30 2

MA
Στα ιαπωνικά, η λέξη «ma» συμβολίζει την απόσταση που χωρίζει δύο κόσμους. Δεν δεν μπορούσε κανείς να περιγράψει πιο εύστοχα το πάντρεμα της περουβιανής με την ιαπωνική κουζίνα, που το αποτέλεσμα είναι τα εξαιρετικά πιάτα που σερβίρονται στο ξενοδοχείο Radisson Blu Hotel στη Λάρνακα. Ακολουθώντας αυτό το κόνσεπτ (που ονομάζεται Nikkei), τα πιάτα σέβονται τον μινιμαλισμό της Ιαπωνίας, τον οποίο διανθίζουν με τις έντονες γεύσεις και τα χρώματα του Περού. Το μενού για την παραμονή των Χριστουγέννων ξεκινά με το Περουβιανό Ceviche με χταπόδι, τα ρολάκια τόνου με καυτερή σάλτσα, τη σούπα με θαλασσινό φύκι και τους καβουροκροκέτες και συνεχίζει με το βοδινό φιλέτο με πράσινη κρούστα και σάλτσα τρούφας ή με ένα φιλέτο τόνου με πράσινη σάλτσα και πατάτες Aji Amarillo. Και ποιος ο καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσεις το δείπνο σου, αν δεν το κάνεις με ένα χριστουγεννιάτικο σοκολατένιο brownie με vanilla ice;
Q Blu Plaza, Ατλαντίδων 2, Λάρνακα, 24505800.

Bacco2

MY VIEW BY RODDY DAMALIS
Μετά από μια επιτυχημένη πορεία δεκαετιών με το εστιατόριο «Πιατάκια» της Λεμεσού, ο λατρεμένος όλων Roddy έκλεισε έναν κύκλο και άνοιξε έναν νέο, συστήνοντάς μας το νέο του project, το οποίο βρίσκεται στο σπίτι του, στο χωριό Μοναγρούλι της επαρχίας Λεμεσού. Πρόκειται για ένα πολυτελή χώρο, ο οποίος φιλοξενεί ιδιωτικές εκδηλώσεις, γεύματα ή δείπνα με πριβέ χαρακτήρα και μενού που υπογράφει, φυσικά, ο ίδιος. Οι καλεσμένοι απολαμβάνουν μια μαγευτική θέα από ψηλά, αγναντεύοντας το τοπίο και τη θάλασσα, από την εσωτερική ή και την εξωτερική τραπεζαρία, με τα δεκάδες φυτά, τα έργα τέχνης, τους πολυελαίους, τους αναπαυτικούς καναπέδες και τις πολυθρόνες. Ειδικά για αυτές τις γιορτινές μέρες, έχει ετοιμάσει δύο ιδιαίτερα μενού για τις εκδηλώσεις σας, έχοντας τη δυνατότητα να τα προσαρμόσετε ανάλογα με τις διατροφικές σας ιδιαιτερότητες και προτιμήσεις. Τα 8 course μενού περιλαμβάνουν Prosecco κοκτέιλ και καναπεδάκια, Amuse Bouche, σούπα, ορεκτικό, σαλάτα, ένα κυρίως πιάτο με κοτόπουλο ή γαρίδες ή με κόκκινο κρέας και, φυσικά, το απολαυστικό επιδόρπιο.
Πληροφορίες και κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας www.roddydamalis.com

Roddy4

Περιοδικό “Down Town”, τεύχος 774.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS