ΕστιατόριαΛεμεσόςOn the Road: 6 αγαπημένες μας καντίνες και food trucks

On the Road: 6 αγαπημένες μας καντίνες και food trucks

Η τάση με τις καντίνες και τα food trucks προσγειώθηκε και στην Κύπρο, ξεφυτρώνοντας στους δρόμους και στις γειτονιές των πόλεων και των χωριών και προσφέροντας μια μεγάλη γκάμα από street food, από κάθε γωνιά του πλανήτη. Αυτά είναι τα 6 αγαπημένα μας.

Από την Νταϊάνα Αζά

Jerry’s Foodtruck
Το 2016, οι drivers της καντίνας Τάσος και Γιάννης, αποφάσισαν να αναδημιουργήσουν με σύγχρονα στοιχεία το foodtruck του κοινού τους θείου Γεράσιμου (Jerry) , ο οποίος κατά τα 50’s γυρνούσε την Αμερική με το φορτηγάκι του, πουλώντας γλυκά. Αυτή η διάσημη καντίνα της Θεσσαλονίκης έχει προσγειωθεί πλέον και στην Κύπρο, με ολόφρεσκα και πρωτότυπα street food εδέσματα που φτιάχνονται εκείνη τη στιγμή, μπροστά στα μάτια σου, σε μια μεγάλη ποικιλία από κατηγορίες και γεύσεις. Γλυκά και αλμυρά donuts, hotdognut, που είναι ένα hotdog με ζύμη donut, το Hotdill, δηλαδή ένα λουκάνικο τυλιγμένο σε τορτίγια, ένα μικρό τσουρεκάκι που το λούζεις με ζεστή πραλίνα, τα Jerrys Sticks, κρουασίνια βουτύρου που τα βουτάς σε ζεστές πραλίνες, και πολλά άλλα. Στη διάθεσή σου έχεις δεκάδες γεμίσεις και επικαλύψεις που μπορείς να βουτήξεις μέσα ή να πασαλείψεις το φαγητό σου.
28ης Οκτωβρίου, Έγκωμη, Λευκωσία.

Jerrys

Fed By Nature
Ένα food truck αλλιώτικο απ’ τα άλλα εμφανίστηκε τελευταία στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στην περιοχή Αγίου Αθανασίου. Το Fed by Nature σερβίρει αποκλειστικά vegan γεύσεις, ποιοτικές και πεντανόστιμες, με φυτικής προέλευσης, ποιοτικές πρώτες ύλες. Ανάμεσα στα πιάτα που θα δοκιμάσεις το Wrap με Μαριναρισμένο Γύρο Jackfruit με μαρούλι, ντομάτα, αγγουράκι, κρεμμύδι, μαϊντανό και τζατζίκι, το Where’s The Beef, σε patty από παντζάρι και φακή με καραμελωμένα κρεμμύδια, μαρούλι, ντομάτα και ροζ σάλτσα, σε βιολογικό πολύσπορο ψωμάκι και το Meatier Than Meat, ένα Beyond Patty με τυρί, αγγουράκια τουρσί, καραμελωμένα κρεμμύδια, μαρούλι και vegan mayo σε πολύχρωμο ψωμάκι. Στο μενού, όμως, φιγουράρουν και τρία επιδόρπια: Το Bounty με νιφάδες καρύδας, γάλα καρύδας, σιρόπι αγαύης, σκόνη κακάο, βούτυρο κακάο και σιρόπι σφενδάμου, το Snickers με βρόμη, cashews, χουρμάδες medjool, φυστικοβούτυρο, φιστίκια, γάλα αμυγδάλου, κακάο, σιρόπι σφενδάμου και λάδι καρύδας και το Millionaires με βρόμη, cashews, χουρμάδες medjool, γάλα αμυγδάλου, κακάο, σιρόπι σφενδάμου και λάδι καρύδας.
Γρίβα Διγενή 136, Λεμεσός, 96020402.

Fed By Nature

Barrel Eat
Στην αυλή του οινοποιείου Παναγιώτη Καρσερά στον Δωρό (στον δρόμο Λεμεσού-Τροόδους), έκανε πρόσφατα την εμφάνισή της μια μικρή, γκουρμέ καντίνα με street food, το οποίο απολαμβάνουμε στον υπέροχο χώρο του, δίπλα από το γραφικό εκκλησάκι του Άγιου Επιφανίου. Το Barrel Eat σερβίρει burgers και σάντουιτς, που ξεχωρίζουν χάρη στη σάλτσα τους που φτιάχνεται με –τι άλλο;- Κουμανταρία, στην οποία εξειδικεύεται το συγκεκριμένο οινοποιείο.
Δωρός, επ. Λεμεσού, 99319646.

 

Bodega Cantina Mexicana
Μια καντίνα με γεύσεις που μας ταξιδεύουν στους δρόμους του Μεξικού έκανε πρόσφατα την εμφάνισή της στη Λεμεσό και αποτελεί ήδη έναν δημοφιλή προορισμό για τους foodies της πόλης. Στο μενού, που είναι διαθέσιμο και για delivery παραγγελίες μέσω Wolt, θα βρεις ορεκτικά όπως nachos και chips τορτίγια, κροκέτες πατάτας, σαλάτες, tacos, quesadilla, burritos και burrito bowls με κοτόπουλο, pulled pork, καυτερές γαρίδες και μανιτάρια.
Δωδεκανήσου 16Α, Λεμεσός, 25260550.

Bodega

Bodegaxx

Grill n Roll
Θα το έχεις ήδη συναντήσεις σε πολλά μπαρ του νησιού, όπου κάνει την εμφάνισή του για να φτιάξει μπροστά σου τα ακαταμάχητά και αφράτα του μπιφτέκια, με βοδινό κιμά, κοτόπουλο ή και χορτοφαγικά. Εκτός όμως από burgers, η ομάδα του Grill n Roll φτιάχνει και τα περίφημα fish taco rolls του, που γίνονται ανάρπαστα σε κάθε event, προσαρμόζοντας το μενού του ανάλογα με τις προτιμήσεις σου, σε περίπτωση εκδήλωσης. Εμείς παραμένουμε πιστοί στο κλασικό Grill n Roll Burger με 150 γραμμάρια βοδινό μπιφτέκι, το signature σος τους, τσένταρ, μαρμελάδα μπέικον και ξιδάτα.
Για πληροφορίες στο 77773535.

Grill

Gril1

One 8 Food Truck
Λένε πως φτιάχνει το καλύτερο μπέργκερ στην Κύπρο, με τον ιδιοκτήτη να αναρωτιέται κάθε φορά: «γιατί όχι και του κόσμου;». Στο μενού θα βρεις μόνο τρία είδη, το BG, το 69 και το Cheezy Steak, τρία συνοδευτικά και επιπλέον σάλτσες για να προσθέσεις στο burger ή για τις πατάτες σου. Αγαπημένη επιλογή το εύγεστο BG, με το ψωμάκι να είναι κομμένο στα τρία (με μια φέτα στο ενδιάμεσο των δύο burgers) και να περιλαμβάνει ξιδάτα, τσένταρ και BG sauce.
Σπύρου Κυπριανού 48, Λεμεσός, 96860002.

One8

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS