Pasta la Vista

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Ζυμαρικών στις 25 Οκτωβρίου, απολαμβάνουμε μακαρονάδες σε 10 εστιατόρια που αξίζουν την προσοχή (και την αγάπη) μας.

Από την Νταϊάνα Αζά

 

Mint to Be Pasta Bar
Βρίσκεται στην Αγορά Λεμεσού και προσφέρει σπιτικές μακαρονάδες. Σπαγγέτι, πέννες, ταλιατέλες και διάφορα άλλα είδη που φτιάχνονται καθημερινά, επιτόπου και συνδυάζονται με αγνά και φρέσκα υλικά. Δοκίμασε τα The Truffle με μανιτάρια Porcini, κρέμα παρμεζάνας και λάδι τρούφας, τα Creamy Salmon με κρέμα από μπρόκολο, σολομό και ντοματίνια, που γαρνίρεται με κολοκυθόσπορους και το Chicky Chicky Shroom με κοτόπουλο, μανιτάρια, κρέμα παρμεζάνας και μαϊντανό. Εναλλακτικά, φτιάξε τη δική σου μακαρονάδα, επιλέγοντας ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία από υλικά, σάλτσες και γαρνιτούρες. Αγορά Λεμεσού, Κωνσταντίνου Κανάρη 47-49  (είσοδος από πλατεία Σαριπόλου), Λεμεσός,70070070, 25899545, www.limassolagora.com

Mint To Be Pasta

Mailo’s – Τhe Pasta Project
Οι λάτρεις των ζυμαρικών βρήκαν τον επίγειο παράδεισό τους στο ανανεωμένο Mall of Engomi που πριν από μερικούς μήνες υποδέχθηκε το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας franchise Mailo’s – Τhe Pasta Project στην Κύπρο. Εδώ θα βρεις αχνιστές μακαρονάδες με φρέσκα ζυμαρικά και χειροποίητες σάλτσες που παντρεύουν τη μαγεία της ιταλικής γαστρονομίας με την street food κουλτούρα. Οι μακαρονάδες ετοιμάζονται μπροστά στα μάτια των πελατών, που επιλέγουν έναν από τους τρεις διαφορετικούς τύπους ζυμαρικών και προσθέτουν μια από τις εννέα signature σάλτσες. Το Parmesan Chicken μάς κέρδισε με τη βελούδινη κρέμα παρμεζάνας και εστραγκόν, ενώ το «μυστηριώδες» Truffle Mushrooms με τα άγρια μανιτάρια και το λάδι τρούφας. Mall of Engomi, 28ης Οκτωβρίου, Έγκωμη, Λευκωσία.

Ristorante Locatelli
Μετά το βραβευμένο με Michelin star Locanda Locatelli στο Λονδίνο και το Ronda Locatelli στο Ντουμπάι, ο παγκοσμίου φήμης σεφ Giorgio Locatelli επέλεξε το πέντε αστέρων ξενοδοχείο Amara, ως τη νέα στέγη τού Ristorante Locatelli. Τα ζυμαρικά είναι χειροποίητα ενώ όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται είναι εποχιακά και προέρχονται κατευθείαν από παραγωγούς και προμηθευτές στην Ιταλία, όπως το ειδικό λάδι από τη Σικελία με την επωνυμία του σεφ στην ετικέτα. Στο μενού θα εντοπίσεις το Linguine all’astice με αστακό, σκόρδο, γλυκό τσίλι και σάλτσα ντομάτας, τα σπιτικά Gnocchi με μαύρο λάχανο, κολοκύθα και καρύδια και τις παπαρδέλες με συκώτι κοτόπουλου και φασκόμηλο. Ξενοδοχείο Amara, Λεωφ. Αμαθούντος 95, Λεμεσός, 25442222.

Bottega Amaro
Το δημοφιλές εστιατόριο στην Πινδάρου σερβίρει στο κέντρο της πρωτεύουσας πιάτα υψηλής γαστρονομίας, προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες κρασιών και δημιουργικά κοκτέιλ. Στο περιεκτικό του μενού, θα εντοπίσεις τρεις μακαρονάδες που είναι όλες εξαιρετικές: Τα Λιγκουίνι με βασιλικές γαρίδες και κολοκύθια, τα Rigatoni με ραγού και ιταλικό πεκορίνο και τα Malfadine με πεκορίνο, παλαιωμένη παρμεζάνα και πιπέρι Μαδαγασκάρης. Πινδάρου 14, Λευκωσία, 22777270.

Bottega Amaro

Artima
Βρίσκεται στον Χαρουπόμυλο Λανίτη δίπλα από το Μεσαιωνικό Κάστρο στη Λεμεσό και προσφέρει μεσογειακά πιάτα εμπνευσμένα από την ιταλική κουζίνα. Το δημιουργικό μενού αποτελείται από ορεκτικά, σαλάτες, sushi, θαλασσινά, κρεατικά, μια μεγάλη ποικιλία από ριζότο και, φυσικά μακαρονάδες. Μην προσπεράσεις τα ραβιόλια με αστακό, τα σπαγγέτι με γαρίδες, το σπαγγέτι Τοσκάνης με τέσσερα είδη μανιταριών, κοτόπουλο και σάλτσα από λευκό κρασί και το The Golden Pan με ιταλική πανσέτα, σάλτσα άσπρου κρασιού, αβγά και μαϊντανό, φλαμπέ σε ώριμο τυρί Grana Padano. Βασιλίσσης 24, Λεμεσός, 25820466

Jamie’s Italian
Εάν αγαπάς τα ζυμαρικά και την ιταλική κουζίνα, αποκλείεται να μην έχεις επισκεφθεί το εστιατόριο που φέρει το όνομα του διάσημου Βρετανού σεφ. Το πλούσιο μενού αποτελείται από πιάτα που στηρίζονται στα φρέσκα και ποιοτικά υλικά, με έμφαση και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Η δική μας αγαπημένη μακαρονάδα είναι το Casarecce Genovese, με ένα αρωματικό πέστο με αμύγδαλα, το Meatball Spaghetti με χοιρινά κεφτεδάκια, τα λιγκουίνι με γαρίδες, σαφράν, φρέσκο τσίλι και ρόκα, αλλά και τα λαζάνια με αργοψημένο βοδινό και χοιρινό, που ψήνονται στον φούρνο σε λευκό σος με ντομάτες, μοτσαρέλα και παρμεζάνα. Ανδρέα Αβρααμίδη 5, Έγκωμη, Λευκωσία, 22028939

Jamie Italian

Da Paolo
Με 15 χρόνια εμπειρίας στο γαστρονομικό χάρτη της Λευκωσίας, το Da Paolo αποτελεί ένα αυθεντικό ιταλικό εστιατόριο στην πόλη. Ζεστό και φιλόξενο, με πέτρα στον τοίχο, καρό τραπεζομάντιλα αλλά και μια ατμοσφαιρική αυλή, έχει καθιερωθεί ως ένα ιδανικό spot για έξοδο με φίλους. Δοκίμασε τις πένες all’ Arrabbiata, ένα καυτερό πιάτο με σπιτική σάλτσα ντομάτας, καυτές πιπεριές, σκόρδο και μαϊντανό, τις πένες με ποικιλία μανιταριών, λευκό κρασί, και σάλτσα από κρέμα γάλακτος, τις πένες alla Matriciana με ψητά μάγουλα χοιρινού, σε σάλτσα ντομάτας και μαϊντανό και τα λινγκουίνι με κρέμα γάλακτος, σπανάκι, αβγό και σκόρδο. Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 52, Λευκωσία, 22438538.

Il Forno
Το ιταλικό εστιατόριο στον πεζόδρομο της οδού Λήδρας αποτελεί μια διαχρονική αξία για όσους αναζητούν μια γρήγορη και οικονομική λύση για το γεύμα ή το δείπνο τους στην παλιά πόλη. Και η αλήθεια είναι πως δεν μας έχει απογοητεύσει ποτέ, ούτε με την εξυπηρέτηση, ούτε με την ποιότητα των φαγητών που σερβίρει. Εμείς δηλώνουμε προσηλωμένοι εδώ και χρόνια στη L’ inventiva με κρέμα γάλακτος, σπανάκι, σκόρδο, κουκουνάρια και φέτα, την οποία μπορείς να απολαύσεις με τα ζυμαρικά της επιλογής σου – σπαγέτι, πένες, ραβιόλια, ταλιατέλες, gnocchi  κ.α..
Λήδρας 160, Λευκωσία, 22456454.

Il Fornoxxx

Il Forno

La Boca
Ανάμεσα στα στενά δρομάκια της Αγίου Ανδρέου και στο περίφημο Columbia Plaza, συναντάει κανείς ένα από τα στέκια των Λεμεσιανών που δηλώνουν αμετανόητοι λάτρεις των ζυμαρικών. Φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα και ένα μενού που σε βάζει σε μεγάλα διλλήματα για το τι θα επιλέξεις. Τα Gnocchi Alla Gorgonzola αποτελούνται από κρεμώδη σάλτσα και τυρί γκοργκοντζόλα, το Salmone Affumicato από καπνιστό σολομό, κρέμα γάλακτος, άνηθο και σάλτσα αστακού και τα Cannelloni Ricotta E Spinaci από τυρί ρικότα, σπανάκι και παρμεζάνα. Αγίου Ανδρέου 223, Λεμεσός, 25278000.

La Bocca 1

Aldente Cucina Italiana
Εδώ θα έρθεις, θα δεις το μενού και θα εντυπωσιαστείς από την απίστευτη ποικιλία ζυμαρικών, όπως την παραδοσιακή μακαρονάδα με κεφτεδάκια και σάλτσα ντομάτας, τα Conchiglie con Frutti di Mare, μια μακαρονάδα που ψήνεται στο φούρνο με καλαμάρι, γαρίδες, μύδια, σπανάκι, ούζο και μίγμα τεσσάρων τυριών, τις πένες Tartufo Bianco με μίγμα εκλεκτών μανιταριών και άσπρης τρούφας. Από τον κατάλογο δεν λείπουν και οι χορτοφαγικές επιλογές όπως οι Tagliatelle alla Vegetariana μαγειρεμένες με ελαιόλαδο, σκόρδο, μανιτάρια, κολοκύθι, καρότο, μαϊντανό και λευκό κρασί.
Αθηνών 77, Λάρνακα, 24664540.

Al Dente

Περιοδικό “Go”, τεύχος 182.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS