ΕστιατόριαΛάρνακαStreet Food Fever: Η κουζίνα του δρόμου έγινε gourmet

Street Food Fever: Η κουζίνα του δρόμου έγινε gourmet

To street food έγινε τάση, απέκτησε γκουρμέ πινελιές και από γρήγορο φαγητό βρήκε μια θέση στο μενού των πιο γνωστών εστιατορίων του πλανήτη. Αυτά είναι τα αγαπημένα μας μέρη στο νησί, που μας παραδίδουν τις λιχουδιές τους στο σπίτι.

Από την Νταϊάνα Αζά 

The Potbelly
Γνωστό εδώ και καιρό στη Λάρνακα για τα ιδιαίτερά του σάντουιτς, πριν από μερικούς μήνες έκανε τη δυναμική του είσοδο και στη Λευκωσία. Πλέον, το εστιατόριο παραδίδει και στις δύο πόλεις τα pulled pork και pulled chicken burgers του, τα hot dog και τα υπόλοιπα κυρίως πιάτα του, με ονόματα εμπνευσμένα από τραγούδια, αλλά και τις πατάτες τηγανητές, τις οποίες θα βρεις με σπιτικές σάλτσες, όπως τις peri peri sauce, το sweet chili, την πικάντικη μαγιονέζα και την cheddar cheese sauce. Διαθέσιμη υπηρεσία delivery μέσω Foody και Wolt.

Street Sins
Οι δημιουργίες του Street Sins περιλαμβάνουν από ασιατικά bao buns και αμερικάνικα burger, μέχρι ισπανικά churros. Το πιο instagrammable μέχρι στιγμής φαγητό του αποδείχτηκε το Black Temptation, με τραγανές γαρίδες σε μαύρα bao buns από μελάνι σουπιάς, αβοκάντο, γαρνιτούρα από φρέσκα μυρωδικά και καυτερή σάλτσα μαγιονέζας, καθώς και το Oh My Cod, μια κλασική αγγλική κροκέτα μπακαλιάρου με διάφορα γευστικά ελληνικά γεμίσματα, όπως σπιτικό λευκό ταραμά, κρέμα παντζάρι και μαγιονέζα βασιλικού. Για το τέλος αφήνουμε πάντα τα churros, ένα επιδόρπιο κατευθείαν από τις λαϊκές αγορές τις Ισπανίας – και ίσως το πιο νόστιμο street food γλυκό στο κόσμο. Το Street Sins λειτουργεί από τις 12:00 έως τις 23:00, 7 μέρες την εβδομάδα και μπορείς να παραγγείλεις online μέσω της Wolt. Facebook: @STREETSINSCY, Instagram: @_streetsins

BΑΟ
Η Κατερίνα και ο Αντρέας, γνωστοί από τη διοργάνωση του Fork Food Market, κατάφεραν να μεταδώσουν ακόμη μια φορά το πάθος τους για το καλό φαγητό στο κοινό της Λευκωσίας, μέσω του Bao, ενός πρωτότυπου κόνσεπτ delivery food.  Επιλέγοντας μια από τις τέσσερις διαφορετικές εκδοχές που θα βρεις στο μενού (Bao Chic, Bao Porky και τα Bao Mush και Bao Auba), θα προσγειωθούν στην είσοδό σου τα bao bun kits, που περιέχουν ό,τι χρειάζεσαι για να τα ετοιμάσεις και να τα απολαύσεις ολόφρεσκα στο σπίτι. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αφήσεις για 10 λεπτά στον ατμό τα αφράτα ψωμάκια, να ζεστάνεις για λίγο τη βάση (είτε είναι τα μανιτάρια, οι μελιτζάνες, είτε το χοιρινό ή το κοτόπουλο) και στη συνέχεια να τα συναρμολογήσεις χρησιμοποιώντας όλα τα toppings και τα σος, ακολουθώντας βήμα προς βήμα τις οδηγίες που συμπεριλαμβάνονται στη συσκευασία. Διαθέσιμη υπηρεσία delivery τηλεφωνικώς, στο 96395261, Τετάρτη-Κυριακή, από τις 09:00 μέχρι και τις 18:00 για παραδόσεις από τις 18:00 μέχρι και τις 20:30.

 

Hangry Ghost
Τα «οργισμένα φαντάσματα», επέστρεψαν με πέντε προτάσεις σε rolls και burgers και τρία συνοδευτικά, με την υπογραφή του Κύπριου σεφ, Αντρέα Αντρέου. Όλες οι πρώτες ύλες είναι άριστης ποιότητας και αυτό ήταν το κύριό του χαρακτηριστικό, που το έκανε να ξεχωρίσει από την πρώτη μέρα – το ψωμί παρασκευάζεται από το μηδέν καθημερινά και τα πάντα φτιάχνονται αποκλειστικά από ίδιους. Μερικές από τις πιο αγαπημένες μας επιλογές του μενού το Chicken Katsu Burger, με τραγανό κοτόπουλο, καπνιστό αβοκάντο, τσένταρ και coleslaw, το HG Pulled Pork με χοιρινό που σιγοψήνεται για 8 ώρες, σάλτσα μπάρμπεκιου, τριμμένο ψωμί και ξιδάτα και το Asian Prawn Roll, με γαρίδες, ασιατική σάλτσα, μαγιονέζα με τρούφα και τζίντζερ, μαύρο σησάμι, lime, κόλιανδρο και coleslaw. Διαθέσιμη υπηρεσία delivery μέσω Deliveryman και Bolt Food.

 

Holy Cow Neocanteen/ Street Cow Urban Eats
Το μοντέρνο καφέ-εστιατόριο της Λάρνακας, με τη σκανδιναβική αισθητική, μας φέρνει στο σπίτι τα γκουρμέ burgers, τα wraps και τα σάντουιτς του, τις μακαρονάδες και τα επιδόρπιά του. Μια από τις πιο δημοφιλείς προτάσεις το Old School Burger, με βοδινό μπιφτέκι, τσένταρ, ξιδάτο κόκκινο κρεμμύδι, μαγιονέζα και ντομάτα τουρσί και το Black Cow Burger με Black Angus, πιπεριές, τσένταρ, καραμελωμένα κρεμμύδια σε μαύρο μπριος, με σπιτική μαγιονέζα με άρωμα σκόρδου.  Εξαιρετικό συνοδευτικό είναι ο πουρές γλυκοπατάτας και το ρύζι Basmati με τζίντζερ και λεμονόχορτο.  Παράλληλα, έχει δημιουργήσει και ένα νέο εστιατόριο, βασισμένο στο ghost kitchen κόνσεπτ, με χαρακτήρα street food και πιο προσιτό στον καταναλωτή που βρίσκεται στο σπίτι. Από το Street Cow Urban Eats θα παραγγείλεις το Chili Con Cow σε μπριος, με black angus, σπιτική chili con carne και μαγιονέζα chimichurry και το Smokey Cow Burger με Black Angus, καπνιστό μπέικον και σπιτική σάλτσα, τα οποία θα συνδυάσεις με φρεσκοκομμένες τηγανιτές πατάτες με τέσσερα τυριά αι λάδι τρούφας, με φέτα ή chili con carne. Μην ξεχάσεις να προσθέσεις στην παραγγελία σου ένα από τα δύο επιδόρπια, που είναι γλυκά tacos γεμιστά με σοκολάτα.
Διαθέσιμη υπηρεσία delivery μέσω Foody και Wolt.

 

Street Food Hooligans
Έκανε την εμφάνισή του το καλοκαίρι στον πεζόδρομο της Σαριπόλου της Λεμεσού και από τότε αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά spots για γρήγορο, αλλά παράλληλα και ποιοτικό, φαγητό στην πόλη. Εκεί θα βρεις burgers, σάντουιτς και κυρίως πιάτα με ονόματα που παραπέμπουν στο ποδόσφαιρο. Ένα από αυτά το Champions League Burger, με ψωμάκι μπριος, δύο μπιφτέκια από 100% βοδινό κιμά, τυρί τσένταρ, καπνιστό μπέικον, ντομάτα, κρεμμύδι, αγγουράκι τουρσί και σπιτικό σος από μαγιονέζα που σερβίρεται με τηγανητές πατάτες και το Maradona and Cheese που είναι σπιτικό σνίτσελ κοτόπουλο, αρωματισμένο με μυρωδικά, και σουφλέ τυριών mac & cheese. Εμείς, πάντως, την επόμενη φορά δεν θα παραλείψουμε ούτε το επιδόρπιο A.C.A.B. All Colors Are Beautiful, ένα τσουρέκι γεμιστό με μπισκότο καραμέλας, γλάσο λευκής σοκολάτας, πραλίνα φουντουκιού και καραμέλες M&M. Διαθέσιμη υπηρεσία delivery μέσω Foody και Bolt Food.

 

Bistrot 55 Street Edition
Το καλοκαίρι το επισκεπτόμαστε στο Δασούδι, για τη θέα στη θάλασσα, τα signature cocktails και την εκλεπτυσμένη του κουζίνα. Το καλοκαίρι το Bistrot 55 μεταφέρεται στην παλιά πόλη και αλλάζει χαρακτήρα, σερβίροντας πιάτα με urban και σύγχρονο ύφος, που σε ταξιδεύει στις καντίνες ολόκληρου του πλανήτη. Στο delivery menu θα βρεις τα Seoul Shiitake Mushrooms Bao Buns, με μανιτάρια Shiitake, αγγούρι, iceberg, καρότο, γλάσο σόγιας, χορτοφαγική μαγιονέζα και τζίντζερ, το , Mexico City Pulled Pork Burrito και το New Orleans Shrimps Po Boy Wrap, με γαρίδες, wakame και avocado, σε τορτίγια. Διαθέσιμη υπηρεσία delivery μέσω Foody.

Street Food to go
Με 6 επιλογές ορεκτικών, 7 κυρίως πιάτων, 9 συνοδευτικά και 3 επιδόρπια, η street εκδοχή του TO GO, φιλοδοξεί να κατακτήσει το συγκεκριμένο πεδίο και φαίνεται πως κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι προσωπικές μας επιλογές είναι τα Mac N’ Cheese Balls του, που προσφέρεται σε 7 διαφορετικές εκδοχές (δοκίμασέ τα με Jack Daniels ή με Plum Sauce), το Prawns Burger, το Steak Sandwich, με βοδινό, πιπεριές, τυρί έμενταλ και αγγλική μουστάρδα και τα Churros με σάλτσα καραμέλας. Διαθέσιμη υπηρεσία delivery μέσω Foody και Deliveryman.

 

Περιοδικό “Go”, τεύχος 146.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS