ΕστιατόριαΑμμόχωστοςΤα καλύτερα γλυκά στην πόλη για τη γιορτή του Άγιου Βαλεντίνου

Τα καλύτερα γλυκά στην πόλη για τη γιορτή του Άγιου Βαλεντίνου

Η μέρα του Άγιου Βαλεντίνου αποτελεί η καλύτερη αφορμή για να απολαύσουμε ιδιαίτερα γλυκά από ζαχαροπλαστεία και φούρνους και να προσθέσουμε μια ροζ πινελιά στη ζωή μας. Είτε είμαστε μόνοι, είτε με παρέα.

Από την Νταϊάνα Αζά

Choco King
Με το μότο «Art Meets Flavor», το εργαστήρι στην επαρχία Αμμοχώστου, παρουσίασε με αφορμή την ημέρα του Άγιου Βαλεντίνου τα χειροποίητα, μικροσκοπικά και χρωματιστά chocolate bonbons, φτιαγμένα από αυθεντική σοκολάτα, ιδανικά για να τα κάνετε δώρο στα αγαπημένα σας πρόσωπα. To limited edition love box, περιέχει μοναδικές γεύσεις, με επικάλυψη και γέμιση σοκολάτας γάλακτος, κουβερτούρας, λευκής σοκολάτας ή πραλίνας φουντουκιού και συνοδεύεται με μηνύματα αγάπης.
Δημοκρατίας 90, Δερύνεια, επ. Αμμοχώστου, 23820840. Διαθέσιμη υπηρεσία delivery σε όλη την Κύπρο.

 

Seed of Happiness
Το Seed of Happiness έχει ως βασική φιλοσοφία τα υγιεινά και θρεπτικά σνακ, κεραστικά και επιδόρπια, τα οποία δεν περιέχουν επεξεργασμένη ζάχαρη ή γλουτένη, είναι κατάλληλα για διαβητικούς και πολλά από αυτά για vegans. Αν, λοιπόν, η αγαπημένη ή ο αγαπημένος σου, είναι ταγμένος στην υγιεινή διατροφή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να τον ευχαριστήσεις. Με τις μικρές τάρτες λεμονιού baobab, το τριπλό κέικ σοκολάτας με κρέμα καρύδας και μούρα, τα Blueberry και Banana muffins και το Blueberry and Lemon κέικ, που είναι και ένα από τα πιο δημοφιλή εδέσματα.
Λεωφ. Κυρηνείας 53Γ, Αγλαντζιά, 99411937, @SeedofhappinessCY, [email protected], www.seedofhappiness.co. Διαθέσιμη υπηρεσία delivery σε όλη την Κύπρο.

 

Τενκερλής
Για χρόνια αποτελούσε σημείο αναφοράς για όσους επισκέπτονταν τη Θεσσαλονίκη, ενώ σχεδόν κανένας δεν επέστρεφε στη χώρα του, χωρίς ένα ή και περισσότερα τσουρέκια στις αποσκευές του. Η χάρη του έχει εξαπλωθεί τα τελευταία χρόνια και στο εξωτερικό, με το άνοιγμα νέων καταστημάτων σε διάφορες περιοχές, πρόσφατα και στην Κύπρο. Εδώ και μερικές μέρες φιγουράρουν στη βιτρίνα του σοκολατίνες, μπισκότα και σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς και με ευφάνταστο περιτύλιγμα, ενώ τα σκήπτρα στις πωλήσεις εξακολουθούν να κρατούν τα τσουρέκια με γέμιση κρέμας κάστανου και επικάλυψη λευκής σοκολάτας, τα σιροπιαστά και τα αυθεντικά τρίγωνα Πανοράματος. Εμείς, εναλλακτικά, σου προτείνουμε τις υπέροχες Φωλιές Κανταΐφι με κρέμα και γαρνιτούρα μαρμελάδας, αλλά και τη σοκολατίνα Χρυσό Στεφάνι με σος σοκολάτας.
28ης Οκτωβρίου 20-22, Έγκωμη Λευκωσία, 77777797. Διαθέσιμη υπηρεσία delivery μέσω Foody και Wolt.

 

Yolanda’s Chocolatiers
Η Αίγλη και η Άννα Ισαβέλλα Σταματίου, βραβευμένες στα International Chocolate Awards 2020, παρασκευάζουν στο εργαστήρι τους στη Λευκωσία μικρά σοκολατάκια που είναι τόσο όμορφα όσο και γευστικά. Όποια κι αν είναι η περίσταση, τα artisanal bonbons τους, θα αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Πραγματοποιώντας την παραγγελία σου διαδικτυακά, έχεις τη δυνατότητα να πληκτρολογήσεις το δικό σου, προσωπικό μήνυμα στο αγαπημένο σου πρόσωπο, το οποίο θα συνοδεύσει το δώρο.
Παραγγελίες στο yolandaschocolatiers.com, [email protected]. Διαθέσιμη υπηρεσία delivery σε όλη την Κύπρο.

 

Kalopesas
Εδώ, η παράδοση έχει πάντα ένα twist, για αυτό και ο Kalopesas έχει καταφέρει μέσα σε αυτά τα χρόνια να ξεχωρίσει και να παραμείνει στην κορυφή των προτιμήσεών μας. Γνωστοί για τις ιδιαίτερες δημιουργίες τους, οι δαιμόνιοι pastry chefs δημιουργούν καθημερινά ιδιαίτερα γλυκά, σε όμορφες συσκευασίες. Ένα ιδανικό δώρο και επιδόρπιο για τη μέρα των ερωτευμένων, η Caramelized puff pastry με κρέμα βανίλιας και μια τραγανή στρώση από feuilletine layer στην κορυφή, η τάρτα λεμονιού και τα προφιτερόλ, που είναι πάντα ολόφρεσκα.
Λεωφόρος Λυκαβηττού 2, Λευκωσία, 22819555.Διαθέσιμη υπηρεσία delivery μέσω Foody και Wolt.

 

Λιοτατής Lotier
Με την πολύχρονη τους πείρα, τα γνωστά ζαχαροπλαστεία έχουν συνηθίσει να μας προσφέρουν μεγάλη ποικιλία από εύγεστα γλυκά αλλά και το ιδιαίτερο λουκούμι και μαμούλι. Εκεί θα βρεις σοκολατένια κεράσματα, παραδοσιακά σιροπιαστά γλυκά, παγωτά σε διάφορες γεύσεις, αλμυρά, μπισκότα και τις εξειδικευμένες τούρτες γενέθλιων, γάμου και βαπτίσεων. Τις μέρες του Άγιου Βαλεντίνου, θα το επισκεφθείς για τα σοκολατάκια και τα μπισκότα σε σχήμα καρδιάς, τις σοκολατίνες, αλλά και τα άλλα ατομικά γλυκά, που έχουν προσαρμοστεί κατάλληλα ώστε να παραπέμπουν στη γιορτή των ερωτευμένων.
1ης Απριλίου 77, Παραλίμνι, 77777705. Διαθέσιμη υπηρεσία delivery.

 

Boutique Patisserie
Η pastry chef του Boutique Patisserie, Μαριέλλα Χρίστου, έχει πάντα κάτι ιδιαίτερο να μας προσφέρει, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου! Μπήκε στο εργαστήριό της και δημιούργησε το λατρεμένο της Red Velvet σε σχήμα καρδιάς, αλλά και μια θεϊκή πάβλοβα σε ροζ χρώμα, με γέμιση από κρέμα και φράουλες. Εκεί θα βρεις, επίσης, τα all time classic cake pops, ολόφρεσκα μακαρόν σε κάθε λογής χρώμα και γεύση, το διάσημο carrot cake, τάρτες και cupcakes σε διάφορες εκδοχές.
Λεωφόρος Νίκης 7Δ και 7Ε, Λευκωσία, 22100333.

 

Παραδοσιακό
Η ιστορία του ξεκινάει το 1957 στο Πανόραμα, όπου η γιαγιά Ελευθερία, αναμειγνύοντας αγνά υλικά και ακολουθώντας παραδοσιακές συνταγές, δημιουργούσε χωριάτικες πίτες και άλλα προϊόντα που έμελλαν να γίνουν ξακουστά σε όλη την πόλη. Σήμερα, υπάρχουν 8 συνολικά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, τα οποία προσφέρουν καθημερινά παραδοσιακές μπουγάτσες, πίτες με χωριάτικο φύλλο, φρέσκο γιαούρτι, παραδοσιακά γλυκά, λαχταριστές scrocchiarella και άλλα. Το πρώτο του κατάστημα στην Κύπρο, άνοιξε πριν από μερικούς μήνες στην Έγκωμη, με τις μπουγάτσες και τα υπόλοιπα εδέσματα που προσφέρει να γίνονται ανάρπαστα. Αγαπημένες επιλογές για τη μέρα των ερωτευμένων, το cheesecake φούρνου με βατόμουρο,  το brownie με σος σοκολάτας, το muffin βανίλιας με μαρμελάδα ρόδι, το vegan muffin με cranberries και σοκολάτα και τα donutscake, με salty caramel, poppy lemon ή ταχίνι-σοκολάτα.
28ης Οκτωβρίου 11Δ, Έγκωμη. Διαθέσιμη υπηρεσία delivery μέσω Foody και Wolt.

 

Ariston
Αποτελεί ένα από τα παλαιότερα ζαχαροπλαστεία της Λευκωσίας, με παράδοση στο γαμήλιο λουκούμι.  Η γκάμα των προϊόντων του εμπλουτίστηκε μέσα στα χρόνια με τούρτες  σε μοναδικά πρωτότυπο σχέδια ακόμη και σε 3d, rum babas και άλλες εκλεκτές νόστιμες επιλογές. Όπως κάθε χρονιά, έτσι και σε αυτό τον Άγιο Βαλεντίνο, έχουν προσαρμόσει το μενού τους, προσθέτοντας μπισκότα σε σχήμα καρδιάς και ατομικά και μεγάλα κέικ, όπως το  Chocolate Heart και το Red Velvet Heart.
Γρίβα Διγενή 49, Λευκωσία, 22671067. Διαθέσιμη υπηρεσία delivery μέσω Foody.

 

La Galerie by Galactica Patisserie
Τα γλυκά του κάνουν θραύση εδώ και 10 χρόνια στη Λεμεσό, όπως και τα παγωτά του, ενώ το αδερφάκι του στο Nicosia Mall κατάφερε να κρατήσει τον πήχη ψηλά, προσφέροντας δημιουργίες που μοιάζουν με έργα τέχνης. Αυτές τις μέρες εκεί θα βρεις τα Love Boxes, σε διάφορα μεγέθη (Love box, Rose Box, Velvet Love Box) που περιέχουν ανάμεσα σε άλλα raspberry chocolate truffles, chocolate bars, μια μπουκάλα κρασιού, καρδιές σοκολατένιες και σοκολατένια lollipops.
Μαδρίτης 2, Λευκωσία (Nicosia Mall), 22570581. Παλιό Λιμάνι, Λεμεσός, 25750666. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ με Σπύρου Κυπριανού, Μέσα Γειτονιά, 25750665.

 

Nocciola Sweets + More
Μπήκε στη ζωή μας πριν δύο χρόνια με την υπόσχεση να μας εθίσει στις γλυκές αμαρτίες, αφού οι προτάσεις του, είναι άκρως δελεαστικές και δύσκολα μπορείς να τους αντισταθείς. Υπέροχες τάρτες με φρούτα, σοκολατίνες, τούρτες, brownies, American cookies, μπισκότα με γέμιση από φιστικοβούτυρο ή σοκολάτα. Για το άλλο μας μισό, μας προτείνουν οκτώ ξεχωριστά γλυκά: Το velvet cake σε σχήμα καρδιάς, την πάβλοβα, το σοκολατένιο cupcake, το cupcake βανίλιας, το διπλό μπισκότο σε σχήμα καρδιάς με γέμιση πραλίνας και φιστικοβούτυρου ή με γέμιση λευκής σοκολάτας και raspberries, το κουτί που περιέχει 10 μακαρόν και το Valentine’s Gift Box με διάφορες επιλογές από τα πιο πάνω.
Οδός Δημοφώντος 1, Λευκωσία. 22775588. Διαθέσιμη υπηρεσία delivery μέσω Foody και Bolt Food.

 

Γιαγιά Βικτωρία
Οι συνταγές της Θεσσαλονικιάς Γιαγιάς Βικτωρίας ταξίδεψαν στην Κύπρο μέσω του εγγονού της, Θεόδωρου, ο οποίος με τη σειρά του φρόντισε να τις αξιοποιήσει ανοίγοντας ένα μαγαζάκι με σπιτικές συνταγές Θεσσαλονίκης στην Προδρόμου, που αργότερα απέκτησε και παράρτημα στην παλιά πόλη. Δεν περιορίστηκε όμως στα προφιτερόλ και στα εκλέρ, αλλά πρόσθεσε στο μενού μιλφέιγ, πορτοκαλόπιτες, λεμονόπιτες, σοκολατόπιτες και πάστες, που δεν μπορούν παρά να αποτελέσουν την πιο γλυκιά έκπληξη, στις 14 του Φλεβάρη.
Λιπέρτη 80-82, Λευκωσία. Προδρόμου 131Γ, Λευκωσία, 22666076, Διαθέσιμη υπηρεσία delivery μέσω Foody και Wolt.

 

Olives & Burgers
Είναι η απτή απόδειξη πως ό,τι έχει χαμηλές θερμίδες, δεν είναι απαραίτητα άνοστο, άχρωμο και άγευστο. Το Olives & Burgers έχει προσθέσει στο μενού διάφορα είδη αντιοξειδωτικής σοκολάτας που δεν περιέχουν γαλακτοκομικά προϊόντα, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. Αντιθέτως, έχουν ψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, ακατέργαστη σοκολάτα και πολλά θρεπτικά συστατικά. Είναι τα Chocolate Bites, η Antioxidant Dark Chocolate Mousse, με γάλα καρύδας και τα brownies με τυρί, που δεν περιέχουν καθόλου επεξεργασμένη ζάχαρη.
Προδρόμου 37Δ, Λευκωσία,77777447. Διαθέσιμη υπηρεσία delivery μέσω Foody και Wolt.

Περιοδικό “Go”, τεύχος 149.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS