ΕστιατόριαΑμμόχωστοςThe Chili Factor: Spicy πιάτα για τις κρύες μέρες και νύχτες του...

The Chili Factor: Spicy πιάτα για τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα

Αν στην διευκρίνιση του σερβιτόρου «αυτό το πιάτο είναι καυτερό» δεν αποθαρρύνεσαι αλλά χαμογελάς με ικανοποίηση, τότε σημείωσε αυτά τα εστιατόρια, που σου παραδίδουν στο σπίτι τα -πιο- spicy τους πιάτα, με βασικό συστατικό το τσίλι.  

Από την Νταϊάνα Αζά

Da Paolo
Με δυο δεκαετίες εμπειρίας στον γαστρονομικό χάρτη της Λευκωσίας, το Da Paolo αποτελεί ένα αυθεντικό ιταλικό εστιατόριο, με τις πίτσες του να φτιάχνονται στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο και τα ζυμαρικά του να φτιάχνονται επί τόπου μαζί με δημιουργικές σάλτσες και γαρνιτούρες. Μέχρι να μπορέσουμε να τα απολαύσουμε ξανά στον ζεστό του χώρου, παραγγέλνουμε διαδικτυακά το Spicy Shrimp Risotto του με γαρίδες και σκόρδο και τις Penne all’ Arabbiata με σπιτική σάλτσα ντομάτας και καυτερές πιπεριές, σκόρδο και μαϊντανό και φυσικά, την all time classic Piccante Pizza με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, τυρί μοτσαρέλα, πράσινη πιπεριά, ιταλικό πικάντικο σαλάμι, πικάντικο ιταλικό λουκάνικο, μανιτάρια και καυτερές πιπεριές. 
Διαθέσιμη υπηρεσία delivery μέσω Wolt. 

Καυτό Σκυλί 
Το καυτό σκυλί της εντός των τειχών Λευκωσίας έχει έναν ακόμη λόγο να θεωρείται καυτό. Δεν είναι άλλος από τα Chili, Ghost Pepper και Hot Mustard σος, που μπορείς να προσθέσεις σε όλα του τα σάντουιτς. Το Burger με 50% βοδινό και 50% χοιρινό, το Chicken Burger, το Black Angus Burger, το Vegan Burger, αλλά και τα Pork Hot Dog, Turkey Hot Dog με γαλοπούλα, το Vegan Hot Dog και τα Chicken Nuggets, μέσα σε ψωμάκι ή και χωρίς. 
Διαθέσιμη υπηρεσία delivery μέσω Foody. 

Punjabi Dhaba
Μέσα από ένα πλούσιο μενού που αποτελείται από σνακ, πιάτα με κοτόπουλο, γαρίδες και χορτοφαγικά πιάτα, το Punjabi Dhaba είναι ανοιχτό από το πρωί μέχρι το βράδυ, παραδίδοντας στο σπίτι τις δημιουργίες του. Το Chicken Jalfrezi με κοτόπουλο, σος από τσίλι, κρεμμύδια και πιπεριές, το χορτοφαγικό Chana Masala με ρεβίθια και μπαχαρικά, το Rajma με κόκκινα φασόλια και τα Momos Chicken Dumplings που είναι γεμιστά με κοτόπουλο και σερβίρονται με σάλτσα τσίλι. 
Διαθέσιμη υπηρεσία delivery μέσω Foody, Wolt και Bolt Food.

Pokéloha 
Το πρώτο εστιατόριο που έφερε το χαβανέζικο κόνσεπτ στην Κύπρο, ειδικεύεται στα Poké bowls και κάνει την υγιεινή διατροφή παιχνίδι. Ανάμεσα στις δεκάδες παραλλαγές τους το Miso Vegan με tofu, wasabi, αγγούρι, κόκκινο κρεμμύδι, καλαμπόκι, wakame, ταχίνι, καρύδα, αβοκάντο και jalapenos, το Tuna Affair με τόνο, σησάμι, λάχανο τουρσί, edamame και καυτερή ιαπωνική σάλτσα, το Hot Chilli Prawn Ramen που φτιάχνεται με egg noodles και περιέχει γαρίδες και sweet chili sauce και το Hot Chili Beef Ramen με φιλέτο βοδινό και τσίλι. 
Διαθέσιμη υπηρεσία delivery μέσω του Bolt Food.


Pitot
Το Pitot σερβίρει πιάτα εμπνευσμένα από τον ισραηλίτικη κουζίνα, χρησιμοποιώντας βότανα και μπαχαρικά της περιοχής, ολόφρεσκα υλικά και εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Κάθε Παρασκευή προσφέρεται το πιάτο Hraime που είναι μαροκινό ψάρι σε καυτερή σάλτσα ντομάτας και προσφέρεται σε πίτα ή σε πιάτο με ψωμί χάλα και κάθε Πέμπτη το Σνίτσελ κοτόπουλο σε κουλούρι, που σερβίρεται με χούμους, matbucha (καυτερή σάλτσα ντομάτας), ταχίνι και λεμόνι τουρσί. 
Διαθέσιμη υπηρεσία delivery μέσω Bolt Food.

Artisan’s Βurger Bar
Για τους λάτρεις των burger, το Artisan’s μοιάζει με επίγειο παράδεισο, αφού διαθέτει κάτι ιδανικό, για κάθε ώρα της ημέρας και για κάθε διάθεση. Τα burgers του φτιάχνονται με χειροποίητα ψωμάκια και θα τα βρεις σε τρεις εκδοχές: Με μπιφτέκι βοδινό, μπιφτέκι κοτόπουλο ή φιλέτο κοτόπουλο. Εμείς, αυτή την περίοδο του χρόνου, επιλέγουμε το No7, με διπλή δόση τυριού, καραμελωμένα κρεμμύδια, τραγανή πανσέτα και δυο στρώσεις μαγιονέζας με τσίλι, το πολύ καυτερό No13 που περιέχει φρέσκα μοτσαρέλα και σπιτικό  chimichurri sauce και το No14 με Chili Sauce και τυρί gruyere. 
Διαθέσιμη υπηρεσία delivery μέσω Foody και Wolt. 

Biergarten – Hofbräu München
Το στέκι με τις αυθεντικές γερμανικές μπύρες και τα burgers, μας τα ετοιμάζει σε πακέτο και τα παραδίδει στο χώρο μας, είτε αυτός βρίσκεται στη Λευκωσία είτε στη Λεμεσό. Στο μενού θα εντοπίσεις πολλά γερμανικά παραδοσιακά πιάτα, όπως το γερμανικό ψωμί Μπρέτσελ και το ξινολάχανο Sauerkraut, κυρίως πιάτα με κρεατικά και ψάρια και πιατέλες με λουκάνικα (μην παραβλέψεις το Oktoberfest Wurstplatte). Εμείς σου συστήσουμε ανεπιφύλακτα το Smoked Mackerel, που είναι καπνιστό σκουμπρί σερβιρισμένο σε καυτερό λάδι με πιπέρι από τσίλι και τα Sauerbraten Hot Wings, φτερούγες κοτόπουλου σε γερμανική σάλτσα Sauerbraten.
Διαθέσιμη υπηρεσία delivery μέσω Foody, Wolt και Bolt Food. 

FOL Gourmet Pop Corn
Το ευφυές ιταλικό franchise που άρχισε την πορεία του από το Τορίνο, συνεχίζει να προσφέρει τις γκουρμέ του γεύσεις στους Λεμεσιανούς, χρησιμοποιώντας ως βάση καλαμπόκι μη γενετικά τροποποιημένο, κρατώντας χαμηλές τις θερμίδες και πλούσια τα θρεπτικά συστατικά. Η ονομασία FOL προέρχεται από την τοπική διάλεκτο όπου «φολ» σημαίνει τρελός. Με πολλή τρέλα λοιπόν, ιταλική γαστρονομική φαντασία και τα καλύτερα υλικά, τα FOL ανακάλυψαν ξανά τα αγαπημένα μας ποπ-κορν και δημιούργησαν μοναδικές gourmet γεύσεις, γλυκές αλλά και αλμυρές. Μια από αυτές και το Chili, που επικαλύπτεται στο χέρι με άρωμα από καυτερή πιπεριά. 
Διαθέσιμη υπηρεσία delivery μέσω Foody και Bolt Food. 

Jamie’s Italian
Το 2016 ο Jamie Oliver άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο στην Κύπρο, και συγκεκριμένα στην Έγκωμη, σερβίροντας αυθεντικές ιταλικές γεύσεις, με πηγή έμπνευσης τη μεσογειακή κουζίνα, χρησιμοποιώντας ολόφρεσκες πρώτες ύλες και συνδυάζοντας κλασικές συνταγές με τη μοντέρνα γαστρονομία. Στο χειμερινό του μενού θα εντοπίσεις πολλά spicy πιάτα, ανάμεσά τους και τα δύο αγαπημένα μας: Τις πένες με γαρίδες, με ντοματίνια, άρωμα σκόρδου και φρέσκο τσίλι και το Gennaro’s Chicken Fillet Burger, με τηγανητό κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής, τυρί, ντομάτα και μαγιονέζα από τσίλι. 
Διαθέσιμη υπηρεσία delivery μέσω Foody και Bolt Food. 

Περιοδικό “Go”, τεύχος 147.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS