ΕστιατόριαΛάρνακαUrban Life - Τα καλύτερα μέρη για να φας, να πιεις, να...

Urban Life – Τα καλύτερα μέρη για να φας, να πιεις, να μείνεις

Από την Νταϊάνα Αζά

Για πρωινό: Jam
Το all day εστιατόριο-μπαρ Jam στην περιοχή του Μεσαιωνικού Κάστρου στη Λεμεσού, βρίσκεται εντός του μπουτίκ ξενοδοχείου Old Port και λειτουργεί από το πρωί μέχρι το βράδυ, με funky ατμόσφαιρα, γουστόζικη διακόσμηση και πολλά θετικά vibes. Η μέρα ξεκινά με το πρωινό, όπως το Avocado Smash, τα αβγά Benedict και τα βίγκαν buddha bowls και chia puddings, και συνεχίζει με επιλογές για sharing platters και κυρίως πιάτα, το Jam Burger με μαρμελάδα, το vegan burger, οι παπαρδέλες και πολλά άλλα. Μη φύγεις αν δεν δοκιμάσεις το signature κοκτέιλ Oh My Jam, με λικέρ, γιαούρτι, μαρμελάδα φράουλας και φρεσκοστυμμένο λεμόνι ή το Mooi Jungle, με τζιν, αγγούρι και lime. Old Port Hotel, Δημήτρη Μητρόπουλου 7-9, Λεμεσός, 25353209.

 

Για lunch: Ithaki Garden
Δύο χρόνια έχουν περάσει από τη μέρα που στο κέντρο της Λάρνακας, εμφανίστηκε ένας νέος χώρος, σε μια καταπράσινη αυλή, με ανθισμένα δέντρα που σερβίρει πιάτα από την ελληνική και την κυπριακή κουζίνα. Πέραν από τα κλασικά (σουβλάκι, σεφταλιές, μπιφτέκια, μπριζόλες, λουκάνικα) διαθέτει ένα εξαιρετικό σπετσοφάι, την παραδοσιακή σπεσιαλιτέ του Πηλίου που αποτελείται από χωριάτικο λουκάνικο και πολύχρωμες πιπεριές, μανιτάρια πλευρώτους αρωματισμένα με θυμάρι και ρίγανη, αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα, χταπόδι ξυδάτο και έναν ουζεμεζέ, που αποτελείται από μια ποικιλία με ορεκτικά, για δύο άτομα.  Ζήνωνος Κιτιέως 64, Στοά Κούππα, Λάρνακα, 96233690.

Για δείπνο: Bistrot 55
Κάτω από τους ευκαλύπτους στο Δασούδι, ακριβώς πίσω από το Park Beach Hotel, μεταφέρεται τα καλοκαίρια το Bistrot 55, το γουρμέ εστιατόριο της Λεμεσού. Βασισμένο στη φιλοσοφία του sophisticated dining, το μενού του για το δείπνο συμπεριλαμβάνει επιλογές από scallop tartare και μέχρι ceviche, χταπόδι στη σχάρα, φρέσκο ψάρι ημέρας, βοδινό φιλέτο άλλα. Όλα αυτά με τη συνοδεία του κρασιού που επιλέγουμε με τη βοήθεια του σομελιέ από την κάβα.
Λεωφ. Γεωργίου Α’ 12, Λεμεσός, 25212100.

Για κόκτειλ: Sedici Italian Bar
Μιλανέζικος αέρας φυσάει στο κέντρο της πρωτεύουσας. Το Sedici, με τη φινετσάτη διακόσμηση και την κοσμοπολίτικη αύρα, σερβίρει τσιμπήματα και ψαγμένα ποτά, τα οποία απολαμβάνουμε στο καθιστικό, από τις αναπαυτικές του πολυθρόνες ή τα stool. Στο μενού θα εντοπίσεις πιάτα που παραπέμπουν στο concept του ιταλικού aperitivo, από τα οποία ξεχωρίζουν η burrata, η carpesse και οι μπρουσκέτες με προσούτο. Η απογείωση, ωστόσο, έρχεται με τα ευρηματικά κοκτέιλ, ανάμεσά τους το Negroni και το Basilico, με τζίντζερ και μέλι.
Γρίβα Διγενή 6, Λευκωσία, 99161622.


Πού θα μείνεις: Χάνι της Παραμύθας
Το Χάνι της Παραμυθάς ξαναζωντανεύει και ανανεώνεται με στόχο να γίνει ένας φιλόξενος χώρος co-living (συν-διαβίωσης) και οικοδόμησης μιας κοινότητας. Αν και ως έννοια το co-living είναι καθιερωμένη διεθνώς, εντούτοις στο νησί αποτελεί μια καινοτομία. Η ιδέα στηρίζεται όχι μόνο στην απλή ενοικίαση δωματίου, αλλά κυρίως να βυθιστεί ο επισκέπτης σε ένα μοντέλο διαβίωσης εντός μιας κοινότητας. Το Χάνι προσφέρει μια ποικιλία κοινωνικών δραστηριοτήτων, ανοιχτές τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες, ενώ το πιο σημαντικό, παρέχει πρόσβαση σε μια πολυπολιτισμική ομάδα ανθρώπων που πιθανώς δεν θα συναντήσει κανείς υπό κανονικές συνθήκες: έτσι μπορείτε να ανταλλάξετε προσωπικές εμπειρίες, επαγγελματικές δεξιότητες και να μοιραστείτε τα ενδιαφέροντά σας. Το Χάνι αποτελείται από υπνοδωμάτια ensuite, κοινόχρηστους χώρους και μεγάλο υπαίθριο κήπο, και μπορεί εύκολα να φιλοξενήσει digital nomads, άτομα που εργάζονται εξ αποστάσεως και επαγγελματίες από όλο το κόσμο για μερικές εβδομάδες έως και μήνες.
Σμύρνης 1, Παραμύθα, επ. Λεμεσού, 96310384. Facebook /tohanicoliving και Instagram / tohani_coliving

Περιοδικό “Go”, τεύχος 168.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS