Bar/CafeΛεμεσόςUrban vibes: Γευστικές προτάσεις για όλες τις ώρες της ημέρας

Urban vibes: Γευστικές προτάσεις για όλες τις ώρες της ημέρας

Από την Νταϊάνα Αζά

ΓΙΑ ΨΑΡΙ – Fat Fish
Απευθύνεται σε ψαροφαγάδες, που θέλουν το κάτι παραπάνω απ’ αυτό που προσφέρει μια απλή ψαροταβέρνα. Σερβίρει τα φρεσκότερα ψάρια, διαθέσιμα ανάλογα με την εποχή, τις καιρικές συνθήκες και την… τύχη των ψαράδων του. Παράγγειλε για ορεκτικά φρέσκα στρείδια και μύδια, τόνο με σουσάμι, χταπόδι σχάρας και γαρίδες σαγανάκι. Για κυρίως, μακαρονάδες, φρέσκα ψάρια που σερβίρονται ολόκληρα (φαγκρί, βλάχος, τσιπούρα κ.λπ.), σολομό, σουπιά και καλαμάρι. Το βράδυ έχεις την επιλογή να κάνεις τους δικούς σου συνδυασμούς για μεζέ.
Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού, Λεωφ. Γεωργίου Α’, Ποταμός Γερμασόγειας, Λεμεσός,  25828181.

ΓΙΑ ΙΤΑΛΙΚΟ – Da Paolo
Το ζητούμενο ήταν το ίδιο από την πρώτη μέρα λειτουργίας – μια ταβέρνα ιταλική, μια τρατορία, με ποιότητα στις γεύσεις, σε μια περιοχή, που παραπέμπει σε εποχές παλιές, με κλασικό στιλ και παραδοσιακή αύρα. Η πίτσα εδώ είναι αυθεντικά ιταλική: Λεπτή ζύμη, ιταλική mozzarella, λίγα και καλά toppings, που έρχονται κατευθείαν από την Ιταλία και ψημένη σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο. Η δική μας αγαπημένη είναι η Piccante, που είναι τόσο spicy όσο πρέπει και περιέχει mozzarella, ιταλικό λουκάνικο, σαλάμι, σκόρδο, μανιτάρια, πικάντικο λάδι, κρεμμύδια και πράσινες πιπεριές.
Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 52, Λευκωσία, 22438538.

ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ – New York Sweets
Μικρές μπουκιές που σε στέλνουν κατευθείαν στον παράδεισο. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περιγράψεις τα παγωτίνια του New York Sweets, με γεύσεις όπως snickers, μπισκοτίνο, cheesecake, σοκολάτα με κεράσι, αμύγλαδο ή φυστίκι και γιαούρτι με ρόδι. Εκεί θα βρεις, επίσης, και το καλύτερο ίσως παγωτό μόκα στο νησί, καθώς και μαύρη σοκολάτα με πορτοκάλι.
Λευκωσία 22493737, Λεμεσός 25368506, 25311716, Λάρνακα 24627770, Πάφος 26944855.

ΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ  – Aplostra
Είναι το beach bar που έδωσε –επιτέλους- ένα φρέσκο αέρα στο Lady’s Mile. To Αplostra Restaurant-Beach Bar πήρε το όνομά του από την πραγματική ονομασία της παραλίας, δίνοντάς μας κάτι διαφορετικό απ’ αυτά που είχαμε συνηθίσει στην περιοχή. Ένα καλαίσθητος χώρος με έθνικ χαρακτήρα, αναπαυτικές καρέκλες, καναπέδες και ευρύχωρα στρώματα  που σερβίρει καλό φαγητό, εξωτικά κοκτέιλ και ναργιλέδες. Δοκίμασε το Cucumber Shaker, με τζιν και Elderflower, το Exotic Sunrise με Malibu, ρούμι και Midori και το Berries Shaker με τζιν, Τriple Sec, raspberries και Angostura. Παραλία Lady’s Mile, Λεμεσός, 77776999.

Περιοδικό “Go”, τεύχος 167.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS