ΕστιατόριαΛεμεσόςUrban vibes: Ξεχωριστά μέρη για να φας, να πιεις, να μείνεις

Urban vibes: Ξεχωριστά μέρη για να φας, να πιεις, να μείνεις

Από την Νταϊάνα Αζά

ΓΙΑ BRUNCH

Pull-A-Mango
Βρίσκεται στην ανανεωμένη Στασικράτους και είναι ένα μοντέρνο μαγαζί με λουλούδια να κρέμονται απ’ το ταβάνι, καθρέφτες, υπέροχα wallpapers και ακόμα πιο ωραίο φαγητό. Απ’ την κουζίνα βγαίνουν πιάτα με μεσογειακό προσανατολισμό – burgers, σαλάτες και platters (με φρούτα, τυριά και αλλαντικά- ενώ τα πρωινά του Σαββατοκύριακου βρίσκει κανείς ένα πλούσιο brunch. Ανάμεσά τους αβγά σε διάφορες εκδοχές και με κάθε λογής γαρνιτούρα, pancakes, βάφλες, σάντουιτς και πολλά άλλα. Στασικράτους 40, Λευκωσία, 70088770.

Pull A Mango

Pull A Mangoxx

ΓΙΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Το Ελληνικό
Με νέες επιλογές, γεύσεις για όλους τους καλοφαγάδες και all-time classic πιάτα που επιστρέφουν θριαμβευτικά στη μέση του τραπεζιού, το Ελληνικό ανανεώνει τη γαστρονομική εμπειρία που απολαμβάνουν οι επισκέπτες του. Το νέο concept, Greek Tapas by Elliniko, δίνει την ευκαιρία στην παρέα να γεμίσει το τραπέζι της με ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών σε μεζεδάκια και λαχταριστά πιάτα, ιδανικά για το μεσημεριανό μας γεύμα. Δοκίμασε το παστουρμαλί, τους μυρωδάτους κολοκυθοκεφτέδες, αλλά και το αυθεντικό κεμπάμπ γιαουρτλού, μια ανατολίτικη συνταγή, ραφιναρισμένη με παραδοσιακές μυρωδιές της Ελλάδας. Hilton Nicosia, Αχαιών 1, Έγκωμη, Λευκωσία, 77778300, toellinikocy.com

Elliniko 079

Elliniko 078 

ΓΙΑ ΔΕΙΠΝΟ

Lithos Concept Bar
Τοποθετημένο σε ένα ιστορικό κτίριο στη γραφική περιοχή του Μεσαιωνικού Κάστρου, το Lithos αποτελεί μια από τις πολυσυζητημένες αφίξεις της Λεμεσού. Με διακόσμηση του αγκαλιάζει αρμονικά την αρχιτεκτονική του χώρου, με γήινες αποχρώσεις και πολυτελή υφάσματα σε πολυθρόνες, stools και φωτιστικά, χωρίζεται σε δύο ορόφους οι οποίοι στεγάζουν το εστιατόριο και το μπαρ. Το κυρίως μενού αντλεί έμπνευση από τη μεσογειακή κουζίνα, προτείνοντας ορεκτικά όπως ταρτάρ τόνου και κανταΐφι με γαρίδες, σαλάτες και κυρίως πιάτα με ποιοτικό κρέας και ψάρια, ενώ στο bar menu εντοπίζουμε πιάτα με μια street food και to share φιλοσοφία, με bao buns, πίτσες, burger sliders και sushi rolls. Εξίσου δημιουργικό και το cocktail menu, με signature, κλασικές και premium επιλογές,  καθώς και ε προσεγμένη λίστα κρασιών από Κύπρο, Ελλάδα, Ευρώπη και Νέο Κόσμο. Βασ. Καρλόττας 4, Κάστρου, Λεμεσός, 25762761.

Lithos2

Lithos3

ΓΙΑ ΚΟΚΤΕΪΛ

Μαντάμ
Είναι το urban μπαράκι που μεταμόρφωσε την Πλατεία Ηρώων σε ένα μέρος που σφύζει από ζωή, με ενδιαφέρον crowd, ξένη μουσική και εντυπωσιακό μπαρ με industrial στοιχεία, πίσω απ’ το οποίο οι bartenders μεγαλουργούν. Δοκίμασε ένα από δεκάδες signature cocktails του, από τα οποία ξεχωρίζουν τα διαχρονικά κι αγαπημένα Sabrina, Mexican Garden, Papua Paradis και Mandarin Daquiri. Ανδρέα Δρουσιώτη 24, Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός.

Madamexxxx

Mdamme

ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Mish Mish
Συστήνοντας στο κοινό της πόλης άγνωστα πιάτα από την παλαιστινιακή κουζίνα, το MishMish διαθέτει ένα ψαγμένο μενού, με διαφορετικές επιλογές για κάθε μέρα της εβδομάδας – ανάμεσά τους και πολλά χορτοφαγικά και vegan. Στα ορεκτικά φιγουράρουν το Baba Ghanouj (ψητές μελιτζάνες, φρέσκο ρόδι και σάλτσα ντομάτας) και οι πατατες Batata Harra, στις σαλάτες η Mama’s Palestinian, που είναι η κλασική παλαιστινιακή σαλάτα με ντομάτες, αγγούρι, πιπεριές, μαϊντανός και dressing λεμονιού και στα κυρίως το Msalwaa, ένα χαρακτηριστικό πιάτο της Ναμπλούς, με κόκκινες φακές, ρύζι και αραβικά μπαχαρικά που γαρνίρεται με τηγανητά κρεμμύδια. Μπουμπουλίνας 12B, Λευκωσία, 96005679. Διαθέσιμη υπηρεσία delivery μέσω Foody και Wolt.

Mishmish

Mishmish1

 Περιοδικό “Down Town”, τεύχος 794.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS