ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

ΕστιατόριαΑμμόχωστοςΠρωταράς-Αγία Νάπα: Ξέρω πού θα πας αυτό το καλοκαίρι

Πρωταράς-Αγία Νάπα: Ξέρω πού θα πας αυτό το καλοκαίρι

Νέες αφίξεις και διαχρονικά spot που θα επισκεφθείς αυτό το καλοκαίρι στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Από την Άρτεμις Ευαγόρου

Siko Seaside
Siko, horepse sirtaki από τη χαρά σου γιατί έχουμε νέα σέξυ άφιξη στον Πρωταρά. Βίωσε χαλαρά και γουστόζικα το island life με πολύχρωμα κοκτέιλς, δροσερά smoothies, αρωματικούς ναργιλέδες και νόστιμο, Instagrammable φαγητό. Όλα αυτά σε έναν όμορφο χώρο, που η κάθε του γωνιά προσφέρεται για selfies ενώ λίγο πιο κάτω, απλώνεται το απόλυτο γαλάζιο της θρυλικής παραλίας Fig Tree που έχει βαπτιστεί πολλάκις ως μια από τις πιο όμορφες παραλίες του κόσμου. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερο συνδυασμό για τα καλοκαιρινά βράδια (Και μεσημέρια. Και πρωινά).
Δημήτρη Λάγιου 7, Πρωταράς, 96370610, Δευτέρα-Κυριακή 09:00-02:00.

Kalifi
Ονειρεμένη πανοραμική θέα της θάλασσας, πανέμορφο chill out σκηνικό με ανάλογη μουσική, ευγενικό προσωπικό, πολύ καλά κοκτέιλ και νόστιμο φαγητό. Θα βρεις και υγιεινά τσιμπηματάκια, όπως κομμένα φρούτα ή το νέο «φρούτο» της περιοχής, την φρέσκα καρύδα, που μπορείς πρώτα να πιείς τον χυμό της και μετά να φας το εσωτερικό της. Δεν θες και τίποτα άλλο από ένα καλοκαιρινό μπαράκι. Το Kalifi τα ‘χει όλα και για αυτό άλλωστε μέσα σε τρία χρόνια λειτουργίας έχει γίνει hot spot για τους κουλάτους, τους χαλαρούς, τους τρέντι, τις οικογένειες και γενικώς για όποιον καταφέρει να βρει τραπεζάκι. Στα συν το ότι η θάλασσα είναι λίγα μέτρα παρακάτω και εκτός από τη θέα, προσφέρει και δροσιά ανάμεσα στα κοκτέιλ και τις καρύδες.
Ποσειδώνος, Παραλίμνι, 23833428, Δευτέρα-Κυριακή 09:00-01:00.

Paradisos Beach Venue
Κλείσε ένα gazebo για μια μικρή δόση πολυτέλειας και μοιράσου με την παρέα σου μια πιατέλα με δροσερά φρούτα ή ολόφρεσκο sushi από το ανακαινισμένο sushi bar του Paradisos. Συμπλήρωσε το σκηνικό με ναργιλέ και κοκτέιλ και τερμάτισέ το με μια επιλογή από επιδόρπια που σου τα φέρνουν να τα φας ξαπλωτός σαν Ρωμαίος αυτοκράτορας. Μην ανησυχείς, θα το «κάψεις» το γλυκάκι, είτε κολυμπώντας λίγο πιο κάτω στην παραλία, είτε χορεύοντας με τις ανεβαστικές επιλογές των DJs. Εγγυημένα θα βρεις έναν μικρό παράδεισο στο Paradisos Beach Venue.
Σκλάβου 8, Αγία Νάπα, 99913561, Κυριακή-Πέμπτη 09:00-21:00, Παρασκευή-Σάββατο 09:00-22:00.

Isola Beach Bar
Η κομψή γήινη διακόσμηση του Isola θυμίζει λίγο στούντιο yoga πολυτελείας, αλλά αντί για διαλογισμό κάνεις κοκτειλισμό. Τα τιρκουάζ νερά της ξακουστής παραλίας Nissi ολοκληρώνουν τη νιρβάνα σου και από την πολλή χαλάρωση θα χρειαστεί να παραγγείλεις ένα δυνατό καφεδάκι, για να τον πιεις αραχτός στην ξαπλώστρα του μαγαζιού φυσικά. Ένας όμορφος και χαλαρωτικός all day προορισμός, με ένα ολοκληρωμένο μενού, από σνακ και καφέ μέχρι κυρίως πιάτα και κοκτέιλ.
Λεωφόρος Νησί 77, Αγία Νάπα 99273056, Δευτέρα-Κυριακή 10:00-23:00.

Sirena Bay Beach Bar & Restaurant
Ο απόλυτος παράδεισος για τους funky, young and bohemians! Αν δεν γουστάρεις ονειρική θέα, αν δεν σου αρέσουν τα δροσερά κοκτέιλ, οι πολύχρωμες τόνενες καρεκλίτσες, τα ριχτάρια, τα τατουάζ, τα μαξιλαράκια, τα φαναράκια, να περπατάς ξυπόλητος παντού και πάντοτε και να ταΐζεις λαθραία τα χαριτωμένα γατάκια, τότε καλύτερα να μείνεις μακριά από ‘δώ. Κάθε χρόνο ακούμε και ανταποκρινόμαστε στο καλοκαιρινό κάλεσμα του Sirena Bay, από τα πρώτα μαγαζιά που με την αισθητική τους μας υπενθύμισαν ότι ζούμε σε νησί. 
Βρυσουδιών 115, Περνέρα, Πρωταράς, 97 776922, Δευτέρα-Κυριακή 09:00-00:00.

Kalamies Beach Restaurant
Το πρώτο πράγμα που σε κερδίζει στις Καλαμιές είναι η υπέροχη σύνθεση του χώρου: Το κατάλευκό τους ντεκόρ, το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας που βρίσκεται κυριολεκτικά λίγο πιο πέρα, και το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο φόντο. Μιλάμε για ένα σκηνικό σαν βγαλμένο από ταινία, που κερδίζει τις καρδιές μας από το 1976. Το δεύτερο πράγμα που θα σε κερδίσει είναι το σταθερά ποιοτικό τους μενού, το οποίο προσφέρει τα κλασικά και αγαπημένα πιάτα μιας παραδοσιακής ψαροταβέρνας, αλλά φροντίζει ταυτόχρονα να προσθέτει και καινούριες, διεθνείς και παιχνιδιάρικες γεύσεις που κρατούν το ενδιαφέρον μας αμείωτο.
Ελλήνων 40, Περνέρα, Πρωταράς, 23831145, Δευτέρα-Κυριακή 09:00-23:00.

Κωσταρής
Αν γουστάρεις κλέφτικο, τότε χωρίς καμία μα καμία αμφιβολία οφείλεις να πας στον Κωσταρή για το πιο εξαιρετικό-να γλείφεις τα δάκτυλά σου-κλέφτικο της περιοχής. Στην δροσερή και ευρύχωρη αυλή του θα απολαύσεις επίσης και μια μεγάλη ποικιλία από πιάτα σχάρας, όλα ανεξαρτήτως πεντανόστιμα (η μπριζόλα του είναι κι αυτή ένας θρύλος από μόνη της). Ό,τι πρέπει για οικογένειες – έχει και ένα (καλυμμένο) συντριβανάκι που αποτελεί μαγνητικό πεδίο για οποιοδήποτε παιδί έχει πατήσει το πόδι του στο συγκεκριμένο εστιατόριο.
Αρχ. Μακαρίου Γ’, Δερύνεια, 23822046, Δευτέρα-Κυριακή 12:00-16:00, 18:00-23:00.

Ψαροταβέρνα Ποταμός
Μια λιτή αλλά ταυτόχρονα γουστόζικη και περιποιημένη ψαροταβέρνα με φόντο τον Ποταμό του Λιοπετρίου θα σε ταξιδέψει στην Κύπρο του χθες, συνδυάζοντας την ανόθευτη φυσική ομορφιά του τριγύρω περιβάλλοντος με τις κλασικές κυπριακές γεύσεις που μοσχοβολάνε θάλασσα. Η ταβέρνα αποτελεί σταθερό λιμάνι για τους ψαροφαγάδες από το 1963, αφού γνωρίζουν ότι εδώ θα φάνε ολόφρεσκα και καλομαγειρεμένα θαλασσινά και θα τύχουν ζεστής και σβέλτας εξυπηρέτησης από την οικογένεια του κύριου Νικόλα, ψαρά και πρώτου ιδιοκτήτη της ταβέρνας.
Ποταμός Λιοπετρίου, 99388844, Δευτέρα-Κυριακή 12:00-22:00.

Knight’s Pub & Restaurant
Η βασίλισσα των κυπριακών μπυραριών, δεν χρειάζεται συστάσεις μιας και αποτελεί την πρώτη και πιο δημοφιλή Gastropub της Κύπρου. Αν σου αρέσει να συνδυάζεις τη χαλαρή ατμόσφαιρα με εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης ευφάνταστα πιάτα, τότε αυτός είναι ο τόπος για σένα. Εδώ και σχεδόν 25 χρόνια γίνεται το αδιαχώρητο σε αυτήν την μπιραρία για την κλασική και ζεστή τους ατμόσφαιρα, την πάντοτε φιλόξενη εξυπηρέτηση, την απίστευτη και αστείρευτη ποικιλία από μπίρες, την νοσταλγική ροκ μουσική, τα ζουμερά μπέργκερς τους, τα κλασικά  steaks τους, τα δημιουργικά και πειραγμένα μαγειρευτά τους ή τα σπιτικά σορμπέ τους. Είναι σίγουρα η επιτομή της σταθερής αξίας!
Λεωφόρος Περνέρα 56, Πρωταράς, 23831497, Δευτέρα-Κυριακή 12:00-01:00.

Roof Burger Bar
Στον 5ο όροφο του ξενοδοχείου Grecian Sands θα σε συνεπάρει η εντυπωσιακή θέα, αφού πρόκειται για ένα από τα ψηλότερα και πιο όμορφα σημεία της κυπριακής ακτογραμμής. Όσο συναρπάζεσαι, μπορείς ταυτόχρονα να «κτυπήσεις» αλύπητα και ένα ζουμερό και λαχταριστό μπεργκεράκι, αφού τα μπέργκερς, βλέπεις, είναι η σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, παρόλο που προσφέρονται και πολύ νόστιμες σαλάτες για όσους προτιμούν να συναρπάζονται πιο ελαφρά.  Το υπέρκομψο θαλασσινό ντεκόρ σίγουρα προσθέτει πόντους στην ιδιαίτερη εμπειρία.
Κρυού Νερού 44, Αγία Νάπα (Grecian Sands Hotel), 99751490, Δευτέρα-Κυριακή 18:30-23:30.

Tequila Mexican Garden
Απολαύστε αυθεντικά μεξικάνικα πιάτα καθώς και λαχταριστές fusion Tex-Mex επιλογές σε ένα διασκεδαστικό εστιατόριο που σου προτείνει τι να πιείς πριν καν μπεις μέσα (θα εντοπίσεις δύο γιγαντοτεράστια ποτήρια με Strawberry Margarita στην οροφή του εστιατορίου). Το φαγητό είναι πραγματικά εύγευστο, με κομψή παρουσίαση, το προσωπικό είναι κεφάτο και ο χώρος πολύ ευχάριστος. Προσφέρεται και μεξικάνικος μεζές για όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν λίγο απ’ όλα!
Γωνία Λεοφώρου Νησσί & Αγίας Μαύρης, Αγία Νάπα 23723620, Δευτέρα-Κυριακή 15:00-01:00.

Μουσικός
Μια μικρή συμβουλή θα σας δώσω, όσο αφορά αυτή την ταβέρνα: Κράτηση να κάνετε. Και δεν μιλάμε για μια μέρα πριν, αλλά τρεις εβδομάδες, ώστε να μπορέσετε να βρείτε κάποια γωνίτσα να καθίσετε. Γιατί τόσο δραστικά μέτρα; Η απάντηση πρωτίστως βρίσκεται στο χαλλούμι. Γιατί την ώρα που εσύ παραγγέλνεις τον μεζέ σου, το χαλλουμάκι σου ψήνεται φρέσκο, φρέσκο μέσα στο καζάνι. Σου το φέρνουν στο τραπέζι αφράτο, αχνιστό και μοσχοβολιστό, πασπαλισμένο με χοντρό θαλασσινό αλάτι έτοιμο να σκορπίσει απανταχού τη χαρά. Μια χαρά που δεν θα σβήσει από το πρόσωπό σου ούτε λεπτό, αφού θα απολαύσεις στο έπακρο και όλα τα υπόλοιπα πιάτα του πεντανόστιμου μεζέ (εξαιρετικό και το κλέφτικο), τη φιλική εξυπηρέτηση και τη γραφική ατμόσφαιρα της πανέμορφης αυλής με τις χαρακτηριστικές καμάρες και τον παλιό ανεμόμυλο.
Κυριάκου Μάτση 6, Αμμόχωστος, 23828833, Δευτέρα-Σάββατο 18:00-23:00.

Περιοδικό “Go”, τεύχος 124.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS