ΕστιατόριαΑμμόχωστοςΦαγητό πλάι στο κύμα σε 10 εστιατόρια του νησιού

Φαγητό πλάι στο κύμα σε 10 εστιατόρια του νησιού

Χωρίς χρονικούς περιορισμούς, μηνύματα ή άγχος, κατευθυνόμαστε προς τα παράλια του νησιού και απολαμβάνουμε το γεύμα μας με θέα το απέραντο γαλάζιο που απλώνεται μπροστά μας.

Από την Νταϊάνα Αζά

Koi Lounge Bar
Περιτριγυρισμένο από μικρές λιμνούλες στις οποίες κολυμπούν ψαράκια koi, σερβίρει μια μεγάλη ποικιλία από sushi, αλλά και άλλα ενδιαφέροντα πιάτα με ασιατικό χαρακτήρα. Ποντάροντας στην τελειότητα τόσο στην εμφάνιση όσο και στη γεύση, συνδυάζει σε πιατέλες τις καλύτερές του προτάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν η πιατέλα Koi Nigiri με σολομό, λαβράκι, ασιατική ομελέτα και γαρίδες, η πιατέλα deluxe με nigiri, sashimi, futomaki και uramaki και η πιατέλα θαλασσινών με μαριναρισμένο σολομό, ταϊλανδέζικα κέικ κάβουρα, γαρίδες τεμπούρα και καλαμάρι. Στα κυρίως πιάτα φιγουράρει ένας εξαιρετικός μαύρος μπακαλιάρος,  το πικάντικο φιλέτο λαβράκι, η πάπια Hoi Sin και τα ταϊλανδέζικα noodles, αρωματισμένα με tamarind, μοσχολέμονο, τσίλι και γαρνιρισμένο με cashew nuts, τα οποία μπορείς να παραγγείλεις με χοιρινό, κοτόπουλο, γαρίδες ή τοφού.
Capo Bay Hotel, Πρωταράς, 23831101.

Puesta Oyster Bar and Grill
Με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα και εξαιρετικό φαγητό, το εστιατόριο της Λεμεσού δεν μας έχει απογοητεύσει ποτέ κατά τη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων. Ανοιχτό από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, για καφέ, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο, βρίσκεται μακριά από την πολύβουη λεωφόρο της πόλης, αλλά ταυτόχρονα καταφέρνει να πιάνει τον παλμό της, μέσα από τα πρόσωπα των ανθρώπων που διασχίζουν τον παραλιακό της πεζόδρομο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το μενού δίνει έμφαση στα θαλασσινά, με μια μεγάλη ποικιλία από οστρακοειδή που ψήνονται με το σος της επιλογής σου. Αγαπημένο πιάτο τα φρέσκα μύδια με σος από λεμόνι και σκόρδο, που αρωματίζονται με κρεμμύδι και φρέσκο θυμάρι, καθώς και το καπνιστό χέλι, το περουβιανό σεβίτσε και τα χτένια που σερβίρονται με μαρμελάδα πορτοκάλι και κόκκους καφέ.
Λεωφόρος Αμαθούντος 42, Άγιος Τύχωνας, 25329040.

Columbia Beach
Ξεχώρισε απ’ την πρώτη μέρα που άνοιξε τις πόρτες του για τις υπηρεσίες πέντε αστέρων και το ονειρικό σκηνικό, μπροστά απ’ τη θάλασσα, γύρω απ’ την πισίνα. Στο μενού του, που αλλάζει συνεχώς, θα εντοπίσεις δροσιστικές σαλάτες, ορεκτικά με θαλασσινά, μια μεγάλη ποικιλία από sushi platters, burgers και κυρίως πιάτα με ψάρια και ποιοτικά κρέατα. Το δικό μας αγαπημένο είναι το Seafood Spaghetti, με φρέσκα μύδια, γαρίδες, χτένια, καλαμάρι, σκόρδο, τσίλι και σάλτσα ντομάτας, που συνδυάζεται άψογα με ροζέ κρασί ή με τα signature κοκτέιλ.
Προμαχών Ελευθερίας 6, Άγιος Αθανάσιος, Λεμεσός, 25321500.

ΝΟΑ Beach Seafood Restaurant
Ένας στιλάτος χώρος με μίνιμαλ διακόσμηση, αναπαυτικούς καναπέδες και εξαιρετικό φαγητό, λίγα μόνο μέτρα από το καταπράσινο Δασούδι και σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης. Δίνοντας έμφαση στα ψάρια και τα θαλασσινά, σερβίρει σπιτικά ντιπ που ξεφεύγουν από αυτά που θα έβρισκες σε μια ψαροταβέρνα, σαλάτες με superfoods και θαλασσινά, ολόφρεσκα οστρακοειδή στον πάγο, ταρτάρ με λαβράκι και τόνo, καρπάτσιο, σεβίτσε με γαρίδες και τσιπούρα, sashimi και tataki και ολόκληρα φρέσκα ψάρια. Αν θες να δοκιμάσεις λίγο απ’ όλα, παράγγειλε τον ψαρομεζέ ΝΟΑ, με ελληνική σαλάτα, διαφόρων ειδών σπιτικά ντιπ, χταπόδι καρπάτσιο, τηγανιτό καλαμάρι, τηγανιτό τοπικό ψάρι βάρκας, χταπόδι στη σχάρα, σουπιά στη σχάρα, γαρίδες και μύδια σαγανάκι, γεμιστό καλαμαράκι, τσιπούρα και τηγανιτές πατάτες ή τον Μεζέ Οστρακοειδών με σαλάτα με γαρίδες, στρείδια, μύδια, κυδώνια και γαρίδες στον πάγο, τσιγαρισμένα χτένια, βασιλικές γαρίδες στη σχάρα, μύδια στον ατμό και σπαγγέτι με οστρακοειδή.
Προμαχών Ελευθερίας 2, Άγιος Αθανάσιος, 25324056.

Plus Sea
Το 2008 υποδέχτηκε τους πρώτους επισκέπτες στις αναπαυτικές του πολυθρόνες, με τις κόκκινες πινελιές στη διακόσμηση και την τροπική αύρα να παραμένουν μέχρι και σήμερα αναλλοίωτες αξίες στο πέρασμα του χρόνου. Το δυνατό του σημείο είναι τόσο η τοποθεσία του, σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της παραλίας της Λεμεσού, όσο και η χαλαρότητα που αποπνέει, που σε βοηθά να αποβάλεις όλο σου το άγχος και να ζήσεις τη στιγμή, ταξιδεύοντας νοητά σε κάποιο εξωτικό σημείο του πλανήτη. Το μενού αποτελείται από δροσιστικές σαλάτες, κρύα και ζεστά ορεκτικά, μακαρονάδες, ριζότο, κρεατικά και ψαρικά, που εμπλουτίζονται με τον ξεχωριστό κατάλογο με τα sushi, τα στρείδια και τα μαλάκια. Μην προσπεράσεις το χταπόδι στη σχάρα που σερβίρεται με σάλτσα από κουρκουμά και κουνουπίδι, ψιλοκομμένες ντομάτες με κρεμμύδι και κόλιανδρο και ψητές φουντίτσες από κουνουπίδι.
Λεωφόρος Αμαθούντος 95, Άγιος Τύχωνας, 25634995.

Rebuke Lounge
Το νέο, ανανεωμένο Rebuke Lounge επέστρεψε, ως ένας από τους πιο προσεγμένους all day προορισμούς στην παραλία του Μακένζι, με νέο, ανανεωμένο design, ανακαινισμένους εξωτερικούς χώρους και νέο μενού που περιλαμβάνει πλέον και brunch. Ανάμεσα στα νέα πιάτα, τα Oeufs En Meurette, μια νέα πρόταση με ποσέ αυγά, μπέικον, μανιτάρια, γλυκό σκόρδο μέσα σε σάλτσα κόκκινου κρασιού, ομελέτες και φυσικά τα γνωστά και Eggs Benedict με τραγανό μπέικον ή καπνιστό σολομό. Τα γλυκά δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τις επιλογές, με τα pancakes με σοκολάτα και φράουλες ή με μέλι, μπανάνα και καραμελωμένα καρύδια να κλέβουν την παράσταση όπως και οι φρέσκιες βάφλες με Nutella. Όλα αυτά, συνδυάζονται φυσικά με τα κοκτέιλ – το Mimosa Φράουλα το Bloody Mary και το Morning Explosion, ένα ποτό με λικέρ σοκολάτας, κρέμα λευκής σοκολάτας, Frangelico και λικέρ Tentura.
Παραλία Μακένζι, Λάρνακα, 24626212.

Oniro By the Sea
Σε ένα ονειρικό τοπίο, με θέα το διάσημο ναυάγιο της Πέγειας, το Oniro By the Sea σκορπίζει ξανά τα θετικά του vibes, με τα ηλιοβασιλέματα αυτή την εποχή να είναι πιο μαγευτικά από ποτέ. Σε μια ρομαντική ατμόσφαιρα πλάι στο κύμα, απολαμβάνεις τα κοκτέιλ σου με ποιοτικά πιάτα από τη μεσογειακή κουζίνα.  Από τα signature dishes του, ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε το κριθαρότο θαλασσινών με φρέσκα μύδια, γυαλιστερές, γαρίδες, καλαμάρι, πέστο βασιλικού και νιφάδες παρμεζάνας, τα ζυμαρικά με μανιτάρια, τρούφα και θυμάρι, τον σολομό sous vide και το λαβράκι φρικασέ, κρατώντας ως συνοδευτικό τα dumplings γαρίδας και το πρωτότυπο ceviche, που συνδυάζει διάφορα θαλασσινά με passion fruits, μάνγκο, τσίλι και κόλιανδρο.
Γλυκού Νερού 5, Πέγεια, 70077272.

Isola Beach Bar
Το σημαντικότερό του ατού είναι η τοποθεσία του, στην περιοχή του Nissi Beach, δηλαδή μια από τις καλύτερες παραλίες της Κύπρου. Σε ένα τροπικής ομορφιάς σκηνικό, μπροστά από το πεντάστερο ξενοδοχείο, πάνω στη λευκή αμμουδιά και ανάμεσα σε ψηλούς φοίνικες, βρίσκονται τα gazebo με τις μαξιλάρες, τις κουρτίνες και τον υφασμάτινο ουρανό, όπου θα απολαύσεις τα κοκτέιλ  μαζί με το φαγητό σου. Η κουζίνα αντλεί έμπνευση από τη Μεσόγειο, με γκουρμέ πινελιές. Αυτή τη σεζόν θα δοκιμάσουμε το χταπόδι με φάβα, τις γαρίδες στη σχάρα, το τρίο βοδινών σλάιντερ, το τραγανό baby καλαμάρι και το μαριναρισμένο κοτόπουλο σουβλάκι, μαζί με χοντροκομμένες τηγανητές πατάτες, το χούμους με κύμινο και το ολόκληρο ψητό χαλούμι. Από τα αλκοολούχα ποτά, προτίμησε τη Sangria de Te, το Isola Brandy Sour, το What a Smash με κόκκινη ζιβανία ή ένα από τα gin and tonics, τα οποία θα δημιουργήσεις επιλέγοντας το brand του gin, το tonic και τις γαρνιτούρες.
Λεωφόρος Νησί 77, Αγία Νάπα, 23204197.

Kaliφi
Ένα από τα καλοκαιρινά στέκια του Πρωταρά στο οποίο επιστρέφουμε κάθε χρόνο για τα δροσιστικά του κοκτέιλ, το ποιοτικό του φαγητό και το κατάλευκο σκηνικό, που μας μεταφέρει νοητά σε κάποιο νησί των Κυκλάδων.  Στο μενού με τα φαγητά θα βρεις μερικά από τα πιο αγαπημένα σάντουιτς του φούρνου της Λευκωσίας, Wood and Fire, όπως το Vegan Pick me up σε πολύσπορο ψωμί, με μελιτζάνα, καρύδια, κρεμμύδι και πιπέρι, καθώς και μαγειρευτά, όπως ντολμάδες και παστίτσιο. Πολλά αστεράκια δίνουμε στον ουζομεζέ για δύο, με γαρίδες, μαριναρισμένες αντζούγιες, καπνιστές σαρδέλες και χταπόδι ξιδάτο. Απόλαυσέ τον με ούζο ή με ένα από τα κοκτέιλ, από τα οποία ξεχωρίζει το signature Coconut Margarita και το Kaliφi Dream με λικέρ μαστίχας.
Ποσειδώνος, Πρωταράς, 23833428.

Lush Beach Bar Resto
Στο chill out μπαρ-εστιατόριο της περιοχής του Μακένζυ αγναντεύεις τη θάλασσα σε ένα καλαίσθητο περιβάλλον, έχοντας στη διάθεσή μας έναν ευφάνταστο κατάλογο με δημιουργικά πιάτα, υγιεινά ροφήματα και κοκτέιλ. Από τα ορεκτικά, επιλέγουμε την Truffle Burrata, με μαριναρισμένη ντομάτα καρπάτσιο, τυρί burrata αρωματισμένο με τρούφα, πέστο βασιλικού και καρδιές αγκινάρας , τη φάβα με χταπόδι και σος από εσπεριδοειδή, το Beef Carpaccio και τη σαλάτα με καπνιστό στήθος πάπιας. Από τα ζυμαρικά, δώσε έμφαση στις παπαρδέλες με βοδινό ή πάπια και από τα κρεατικά, στο Tomahawk Steak. Πρόσφατα, προστέθηκε και το Brunch Menu, με ευφάνταστα πιάτα διαθέσιμα από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα.
Παραλία Μακένζι, Λάρνακα, 24658088.

 Περιοδικό “Go”, τεύχος 160.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS