ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

ΕστιατόριαΠάφοςΖήστε τη μαγεία των Χριστουγέννων στο επιβλητικό Elysium στην Πάφο

Ζήστε τη μαγεία των Χριστουγέννων στο επιβλητικό Elysium στην Πάφο

It’s tea time. Afternoon Tea for two
Αυτές τις γιορτές, το 5άστερο Ξενοδοχείο Elysium σας προσκαλεί να μυηθείτε σε μια πολυτελή γαστρονομική ιεροτελεστία ‘Afternoon Tea’ που αποτελεί μια μοναδική εμπειρία. Το εκλεκτό μενού αποτελείται από αλμυρές λιχουδιές, λαχταριστά επιδόρπια και συνοδευτικά κέικ που θα θα συνεπάρουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Από την εξέχουσα αυτή ιεροτελεστία δεν θα μπορούσε να λείπει – όπως είναι φυσικό – η αγαπημένη clotted cream, σε συνδυασμό με τα φρεσκοψημένα scones με σταφίδες, που δεν λείπoυν από κανένα Afternoon Tea που σέβεται την παράδοση.

Η ταλαντούχα ομάδα των Chefs και Pastry Chefs με επικεφαλής τον καταξιωμένο στον χώρο, Executive Chef Michael Lipscombe, έχει επιμεληθεί μια σοφιστικέ ‘high tea’ εκδοχή του Αγγλικού ‘Afternoon Tea’ που περιλαμβάνει τσάγια από τους ειδικούς του είδους ‘Mariage Frères’ και όχι μόνο, σε συνδυασμό με ποικιλία εδεσμάτων που θα συνοδεύσουν το τσάι σας, μέσα σε μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα που σας βάζει στην τελική ευθεία για τις γορτές.

Elysium

ΕΜΠΕΙΡΙΑ Afternoon Tea
ΠΟΥ Ξενοδοχείο Elysium, Οδός Βασιλίσσης Βερενίκης 6, Κάτω Πάφος
ΠΟΤΕ Από την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου μέχρι και την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022, καθημερινά από τις 12:00 μέχρι τις 18:30.
ΤΙΜΗ €38.00 για δύο άτομα. Σερβίρεται σαμπάνια και Prosecco (με επιπλέον χρέωση)
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 2684 4444,
www.elysium-hotel.com

ΤΑ ΕΚΛΕΚΤΑ ΤΣΑΓΙΑ
Επιλέξτε το τσάι της αρεσκείας σας μέσα από μια επιλογή από 21 υπέροχα και διαλεκτά τσάγια – από ελαφριά μέχρι πολύ δυνατά, καθώς και αφεψήματα. Δοκιμάστε το Marco Polo, ένα μείγμα Κινέζικων και Θιβετιανών λουλουδιών, ή το Fuji-Yama, ένα πράσινο τσάι που καλλιεργείται κοντά στο όρος Φίτζι και χαρακτηρίζεται ως η ευλογία του ‘connoisseur’. Αν επιθυμείτε κάτι πιο ελαφρύ σε γεύση και άρωμα, τότε το λευκό τσάι Pai Mu Tan θα σας γοητεύσει. Μια γεύση όμως που σίγουρα θα σας συναρπάσει είναι το Casablanca, ένα πράσινο τσάι με Μαροκινή μέντα και αρωματισμένο με περγαμόντο.

Elysium2

ΑΛΜΥΡΕΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ & ΕΚΛΕΚΤΑ ΣΑΝΤΟΥΪΤΣ
Οι εντυπωσιακές αλμυρές λιχουδιές, καθώς και η ποικιλία από εκλεκτά σαντουϊτσάκια, θα σας εντυπωσιάσουν:
• Ψητό στήθος γαλοπούλας με φασκόμηλο, κρεμμύδι και βούτυρο αρωματισμένο με χρυσόμηλο
• Σπιτικός καπνιστός σολομός με αγγουράκι τουρσί
• Χειροποίητη μαγιονέζα, μουστάρδα με σπόρους και σχοινόπρασο
• Αλμυρές λιχουδιές με λουκάνικο από κυπριακό χοιρινό, γλυκά κρεμμυδάκια και ρίγανη
• Μπουκιές από κρέμα γλυκού καλαμποκιού με καβούρι και αγγουράκι

Elysium6

ΓΛΥΚΙΑ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ
‘Afternoon Tea’ και γλυκά πάνε μαζί. Όλα ασυναγώνιστα σε γεύση και εμφάνιση, διατηρώντας την παράδοση αλλά με ένα γευστικό twist.
• Ρολό από κάστανο, βύσσινο και σμέουρα
• Ατομικό γλυκό με λεμόνι και καραμέλα φουντουκιού
• Κολοκυθόπιτα και μηλόπιτα με ζελέ μανταρινιού
• Γκανάς από σοκολάτα dulcey, ‘mincemeat’ και σου κανέλας
• Παραδοσιακό Αγγλικό κέικ με αποξηραμένα φρούτα
• Ζεστά scones με παραδοσιακή ‘Devonshire Clotted’ κρέμα

Elysium4

WAFFLE CART
Τα Σάββατα και τις Κυριακές, από τις 11.12.2021 μέχρι και τις 02.01.2022, οι Pastry Chefs του Café Occidental ετοιμάζουν κρέπες και βάφλες με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και διάφορες επιλογές από γέμιση και toppings. H τέλεια εμπειρία για μικρά και μεγάλα παιδιά

CHRISTMAS SHOP
Ποιος είπε ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε λίγη από τη γευστική εμπειρία του Elysium από την άνεση του σπιτιού σας. Το Christmas Shop του Elysium ανοίγει σύντομα τις πύλες του. Εκεί θα ανακαλύψετε μια μεγάλη ποικιλία Χριστουγεννιάτικων λιχουδιών που φέρουν την ετικέτα του πολυτελούς Ξενοδοχείου για το σπίτι σας ή για να κάνετε εκλεκτά δώρα στους φίλους σας, επιλέγοντας γκουρμέ μπισκότα, κέικς και σοκολάτες. Θα βρείτε επίσης τα παραδοσιακά μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Πιο κάτω η συλλογή:

Elysium5

ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΚΕΪΚΣ
Μια σειρά από μοναδικά κέικ με ευφάνταστα ονόματα, γεμίσεις και υλικά:
• Autumn leaf: Κορμός από μους κάστανου και brandy, πορτοκάλι και γέμιση από κουμ κουάτ
• After eight: Κορμός με μους από μαύρη σοκολάτα, μέντα, φράουλα και κρεμ μπρουλέ μέντας
• Winter spices: Κέικ με πραλίνα με τζίντζερ καλυμμένο με γκανάς σοκολάτας gianduja με πορτοκάλι και κανέλα
• Elysium Christmas cake: Παραδοσιακό Αγγλικό Christmas Cake, με άσπρο γλάσο και διακοσμήσεις
• Stolen: Η χειροποίητη αυθεντική συνταγή του Γερμανικού Χριστουγεννιάτικου Stolen, με γέμιση από αμυγδαλωτό marzipan και ζαχαρωμένα φρούτα

Elysiumxxx

ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ & ΜΠΙΣΚΟΤΑ
Συλλογή από σοκολάτες εκλεκτής ποιότητας και μπισκότα εμπνευσμένα από τα Χριστούγεννα, όπως διάφορα μαλακά μπισκότα με αυθεντική σοκολάτα Valrhona και κανέλα, μαύρη σοκολάτα με γλυκάνισο, μαλακά μπισκότα με καρύδια και καραμέλα toffee, μπισκότα Amaretti με γέμιση από φουντούκι και μπράντυ, βουτυράτα σαμπλέ με σμέουρα και μαρμελάδα yuzu, μπισκότα με ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά, νουγκάτ άσπρης σοκολάτας, με pistachio και cranberry, αλλά και το παραδοσιακό Ginger bread house, ένα υπέροχο χειροποίητο σπιτάκι από μπισκότο με τζίντζερ, δημιουργημένο με αγάπη από την ταλαντούχα ομάδα των Pastry Chefs του Elysium.

Περιοδικό “Taste” Gourmet, τεύχος 139.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS