ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

ΕστιατόριαΒουνόΕξερευνήστε το Τρόοδος με ποδήλατο

Εξερευνήστε το Τρόοδος με ποδήλατο

Διαδρομή Τρόοδος – Ψηλό Δέντρο – Καληδόνια

Ξεκινώντας τη βόλτα σας από την Πλατεία Τροόδους, θα βρεθείτε αμέσως σε ήσυχους χωματόδρομους με υπέροχη θέα στα οινοχώρια της Λεμεσού και στην περιοχή κρασιού Κουμανταρία. Όχι πολύ μακριά από την αρχή της διαδρομής (στα 3 χιλιόμετρα), σας προτείνουμε να κάνετε μια μικρή παράκαμψη για να ανεβείτε στη θέα του μονοπατιού της Περσεφόνης, τη «Μακριά Κοντάρκα», που προσφέρει εκπληκτική θέα στην εξάπλωση των αμπελώνων και κρασοχώρια μέχρι το λιμάνι της Λεμεσού στα Νότια.

Troodosxxx

Όταν επιστρέψετε και συνεχίσετε τη διαδρομή, θα δείτε στα αριστερά σας μια ουλή στην πλαγιά του βουνού που άφησε το εδώ και καιρό κλειστό ορυχείο αμιάντου στον Πάνω Αμίαντο. Το Κέντρο Επισκεπτών του Γεωπάρκου Τροόδους βρίσκεται στο παλιό ορυχείο αμιάντου, μια περιοχή με τεράστια ιστορική αξία που τώρα φιλοξενεί έναν εξαιρετικό βοτανικό κήπο με πληροφορίες για τη χλωρίδα της περιοχής, μια τράπεζα σπόρων ενδημικών ειδών και επίσης μια πληθώρα στοιχείων για το παρελθόν εξορυκτικής δραστηριότητας και της κοινότητας που κάποτε άκμασε εκεί. Το Κέντρο Επισκεπτών Γεωπάρκου βρίσκεται στο πρόσφατα ανακαινισμένο δημοτικό σχολείο του εγκαταλειμμένου ορυχείου αμιάντου. Εκτεταμένες εργασίες αναδάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη σε μια προσπάθεια να αντιστραφούν οι καταστροφές στη φύση που προκάλεσε το ορυχείο. Τα εκθέματα του Κέντρου αναδεικνύουν την εξαιρετική γεωλογική σημασία και μοναδικότητα της οροσειράς του Τροόδους και αξίζει μια επίσκεψη.

Troodos 2 Map

Συνεχίζοντας τη διαδρομή θα φτάσετε στο χαμηλότερο σημείο της και μετά στην περιοχή Ψηλόδεντρο. Εκεί, μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα για να ανακτήσετε δυνάμεις για τη μεγάλη ανηφόρα που ακολουθεί. Στο Ψηλόδεντρο υπάρχει μονοπάτι πεζοπορίας που οδηγεί στον καταρράκτη Καληδόνια. Υπάρχουν πινακίδες που δείχνουν τον δρόμο προς τον καταρράκτη, αν τον αντέχετε.

Troodos 2 Profile Sm

Στη συνέχεια η διαδρομή συνεχίζει ανηφορικά μέχρι την αφετηρία, στην πλατεία Τροόδους.

Για να κατεβάσετε τη διαδρομή σε μορφή gpx κάντε κλικ εδώ

Πηγή: https://www.visitcyprus.com

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS