GOING OUTΚορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Καρναβάλι Αμμοχώστου!

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Καρναβάλι Αμμοχώστου!

Σάββατο με Νυχτερινή Ποδαράτη και Κυριακή με τη μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση – Χιλιάδες καρναβαλιστές και επισκέπτες αναμένονται στο Παραλίμνι.

Με τη συμμετοχή πάνω από δύο χιλιάδων καρναβαλιστών σε ομάδες και άρματα και με χιλιάδες επισκέπτες αναμένεται να κορυφωθούν οι εκδηλώσεις για το Καρναβάλι Αμμοχώστου που φιλοξενείται από τον Δήμο Παραλιμνίου.

Η κορύφωση θα γίνει με τις δύο καθιερωμένες καρναβαλίστικες παρελάσεις, τη Νυχτερινή Ποδαράτη το βράδυ του Σαββάτου 25 Φεβρουαρίου 2023 και τη μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση το μεσημέρι της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου 2023. 

Συγκεκριμένα, στις 8 το βράδυ του Σαββάτου 25 Φεβρουαρίου, οι Καρναβαλιστές θα ξεχυθούν στους κεντρικούς δρόμους του Παραλιμνίου σε μια ποδαράτη παρέλαση που θα ξεκινήσει από την οδό Τάσου Μάρκου και θα καταλήξει στην πλατεία Αγίου Γεωργίου εκεί όπου σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα πραγματοποιηθεί ένα ξέφρενο πάρτι με Djs, μουσική, και διασκέδαση σε ρυθμούς καρναβαλιού και όχι μόνο.

Famagusta Carnival Banne

Στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου οι δεκαήμερες εκδηλώσεις κορυφώνονται με τη μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση η οποία θα ξεκινήσει από το Β’ Δημοτικό Παραλιμνίου (χώρος συγκέντρωσης ομάδων και αρμάτων) και θα διέλθει διαμέσου της λεωφόρου Πρωταρά και της πλατείας Αγίου Γεωργίου. Περισσότεροι από δύο χιλιάδες καρναβαλιστές με πεζοπόρες ομάδες και άρματα θα συμμετάσχουν ενώ αναμένεται μεγάλος αριθμός επισκεπτών. Την παρέλαση θα ανοίξει ομάδα κανταδόρων αποτελούμενη από τη Μαντολινάτα Δήμου Παραλιμνίου και στη συνέχεια το άρμα του Βασιλιά και της Βασίλισσας με θέμα “Musical Carnival”. Το φετινό «βασιλικό ζεύγος» αποτελείται από τη χοροδιδάσκαλο Χριστιάνα Σιοπαχά η οποία εκπροσωπεί την Κοινότητα Φρενάρους και τον μουσικό και ερμηνευτή Κώστα Φλουρέντζου ο οποίος εκπροσωπεί την Κοινότητα Αγίου Γεωργίου Αχερίτου – Βρυσούλλων. 

Ο Δήμος Παραλιμνίου ενημερώνει ότι όλοι οι δημοτικοί χώροι στάθμευσης θα διατίθενται για δωρεάν στάθμευση από το κοινό, ενώ ενημερώνονται οι συμμετέχοντες ότι θα πρέπει να προσέλθουν στον χώρο συγκέντρωσης και εκκίνησης (Β’ Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου) το αργότερο μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι. Παράλληλα, ενημερώνεται το κοινό ότι η λεωφόρος Πρωταρά, η οδός Αγίου Γεωργίου και τμήματα των οδών Μακαρίου Γ, Γρίβα Διγενή και Ακροπόλεως θα είναι κλειστά για την τροχαία κυκλοφορία από τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου 2023 μέχρι και τη λήξη της παρέλασης.

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 7:30 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Μεγάρου Παραλιμνίου, η Μαντολινάτα Παραλιμνίου και η Χορωδία «Ανεμόεσσα» του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου θα παρουσιάσουν παλιές καντάδες και αγαπημένα ελληνικά τραγούδια σε ρυθμούς καρναβαλιού. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Οργανωτική Επιτροπή του Καρναβαλιού Αμμοχώστου ενώ φιλοξενούνται από τον Δήμο Παραλιμνίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS