ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

GOING OUTCinemaM3GAN: Μια κλασική ταινία τρόμου που θα καθηλώσει τους λάτρεις του είδους

M3GAN: Μια κλασική ταινία τρόμου που θα καθηλώσει τους λάτρεις του είδους

Η M3GAN είναι ένα θαύμα τεχνητής νοημοσύνης, μια κούκλα που μοιάζει να έχει κανονική ζωή και έχει προγραμματιστεί να είναι ο καλύτερος σύντροφος ενός παιδιού και ο μεγαλύτερος σύμμαχος ενός γονιού. Σχεδιασμένη από την πανέξυπνη ρομποτολόγο μιας εταιρείας παιχνιδιών, Τζέμα (την υποδύεται η Άλισον Γουίλιαμς του «Get Out!»), η M3GAN μπορεί να ακούει, να παρακολουθεί και να μαθαίνει, καθώς γίνεται φίλη και δασκάλα, συμπαίκτης και προστάτης για το παιδί με το οποίο συνδέεται.

Όταν η Τζέμα γίνεται ξαφνικά η κηδεμόνας της ορφανής 8χρονης ανιψιάς της, της Κέιντι, αντιλαμβάνεται ότι είναι ακόμη ανέτοιμη να γίνει γονιός. Κάτω από έντονη πίεση στη δουλειά της, η Τζέμα αποφασίζει να ταιριάξει την πρωτότυπη M3GAN με την ανιψιά της, σε μια προσπάθεια να λύσει και τα δύο προβλήματα -μια απόφαση που θα έχει αφάνταστες συνέπειες.

 

2545 Tp 00006

Σ’ ένα ευρύτερο πολιτιστικό επίπεδο, η ταινία διερευνά την αυξανόμενη εξάρτησή μας από την τεχνολογία για τη λειτουργία της ζωής… και την πιθανή απειλή, εάν αυτή η τεχνολογία αρχίσει να ξεπερνά τον έλεγχό μας. «Η επιστήμη και η τεχνητή νοημοσύνη έχουν πτυχές που είναι τόσο συναρπαστικές για να τις εντάξουμε, καθώς είναι τόσο σχετικές με τον σημερινό κόσμο» λέει ο Γουάν: «Βασιζόμαστε στην τεχνολογία τόσο πολύ σε ό,τι κάνουμε. Θα ήταν φρικτό να γυρίσουν αυτές οι συσκευές και να μας επιτεθούν. Αυτό είναι το πράγμα που θέλαμε να προσπαθήσουμε να αποτυπώσουμε με τη M3GAN».

2545 D018 00014 0012r Comp Crop

Ο σκηνοθέτης εμπνεύστηκε από σκοτεινά κωμικά εγχώρια νουάρ που περιείχαν μοιραίες γυναίκες αντι-ήρωες όπως το Gone Girl, καθώς και κάποιες άλλες απροσδόκητες επιρροές: «Ένιωσα επίσης ότι υπήρχε λίγο Πινόκιο στο DNA της M3GAN και ότι η Τζέμα είναι ένας σύγχρονος Geppetto».

Για τη δημιουργία του Model 3 Generative Android – M3GAN, για συντομία – για την ταινία απαιτήθηκαν πολλές ομάδες από πολλούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένου ενός ηθοποιού, VFX, animatronics και κουκλοθέατρου, που εργάζονταν όλοι μαζί για να δημιουργήσουν ένα υπερσύγχρονο μοντέλο τρόμου. Όταν ο σκηνοθέτης και ο παραγωγός συζητούσαν για το τι κάνει μια κούκλα, τρομακτική, συμφώνησαν ότι πρώτα θα έπρεπε να φαίνεται και να δίνει την αίσθηση ενός παιδικού παιχνιδιού που ζωντανεύει.

Πρωταγωνιστούν: Allison Williams, Violet McGraw, Amie Donald, Jenna Davis, Ronny Chieng, Lori Dungey, Brian Jordan Alvarez, Jen Van Epps, Stephane Garneau-Monten, Arlo Green

Σκηνοθέτης: Gerard Johnstone    

 Info: Από τις 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στους κινηματογράφους Κ. ΣΙΝΕΠΛΕΞ & THE MALL OF CYPRUS Λευκωσία, Κ. ΣΙΝΕΠΛΕΞ & ΡΙΟ Λεμεσός, Κ. ΣΙΝΕΠΛΕΞ Λάρνακα. ΤΗΕ ΜΑLL OF PAPHOS Πάφος.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS