GOING OUTΤηλεόρασηΠροκόπης Αγαθοκλέους: Και εγένετο... «Άγιος Παΐσιος»

Προκόπης Αγαθοκλέους: Και εγένετο… «Άγιος Παΐσιος»

 Η πολυσυζητημένη σειρά του Γιώργου Τσιάκκα έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα. 

Διαβάστε επίσης: Aποκλειστικό: Έρχεται και Κύπρο ο «Άγιος Παΐσιος» του Γιώργου Τσιάκκα!

 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΟΥ

Πρεμιέρα έκανε την περασμένη Πέμπτη στην Ελλάδα και στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, η νέα ιστορική-βιογραφική σειρά του Γιώργου Τσιάκκα, «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό». Η σειρά καταπιάνεται με ένα μέρος από τη ζωή μιας από τις πιο εμβληματικές αγιορείτικες φυσιογνωμίες της εποχής μας –συγκεκριμένα, με την περίοδο από τη γέννησή του στα Φάρασα της Καππαδοκίας, στις 25 Ιουλίου του 1924, μέχρι τη στιγμή που αποφασίζει να μονάσει στη μονή Φιλοθέου, στο Άγιος Όρος, το 1956 – και σ’ αυτή πρωταγωνιστούν πολλοί αξιόλογοι ηθοποιοί, όπως ο Νικήτας Τσακίρογλου, η Χριστίνα Παυλίδου, ο Γιάννης Στάνγκογλου, ο «αστυνόμος Φραγκιαδάκης» από τη σειρά Σασμός, Δημήτρης Ήμελλος, η Σμαράγδα Σμυρναίου και άλλοι.

Αξίζει δε να αναφερθεί ότι για τις ανάγκες της σειράς, πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα σε τόπους όπου ο Άγιος Παΐσιος έζησε, όπως η Κόνιτσα και το Άγιον Όρος. Όσον δε αφορά τον Άγιο Παΐσιο, κατά κόσμο Αρσένιο Εζνεπίδη, τον ρόλο υποδύεται ο ταλαντούχος ηθοποιός Προκόπης Αγαθοκλέους, το καλλιτεχνικό κοντέρ του οποίου έχει τα τελευταία δέκα χρόνια καταγράψει σπουδαίες συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές.

Ο ίδιος ο ηθοποιός είχε γράψει κάποια στιγμή στα social media του: «Αλήθεια, πώς προσεγγίζει κανείς έναν Άγιο; Αντίδραση σε δεύτερο χρόνο, αφού σε πρώτο χρόνο ένα ενθουσιώδες μεγάλο ΝΑΙ με άκουσα να λέω, όταν ο αγαπητός Γιώργος Τσιάκκας μου πρότεινε να υποδυθώ τον Άγιο Παΐσιο σε μια μίνι σειρά που έγραψε ο ίδιος, βασισμένη στη ζωή του Αγίου και σε σκηνοθεσία του υπέροχου Στάμου Τσάμη. Η απάντηση στο ερώτημά μου δεν άργησε να έρθει, αφού έπεσα με τα μούτρα στη μελέτη προσπαθώντας να ανακαλύψω τον άνθρωπο πίσω από τον Άγιο, αυτόν που θα με φέρει ένα βήμα πιο κοντά στον “πυρήνα”, – στο “μεδούλι”- και να προσπαθήσω από’ κει να αντλήσω το απαραίτητο καύσιμο για την δύσκολη πορεία.  Αυτό το καύσιμο λοιπόν, η κινητήριος δύναμη, δεν ήταν και δεν είναι άλλο, από την ανιδιοτελή θυσιαστική αγάπη, μια αγάπη που γίνεται μια τεράστια αγκαλιά για όλους και για όλα, μια αγάπη που συμπονεί, συνυπάρχει και στέκει αλληλέγγυα με ταπείνωση πάνω από κάθε πρόβλημα, βάσανο, πόνο, παρακαλώντας, προσπαθώντας και επιδιώκοντας την χαρά της Ανάστασης, της Ανάτασης, της Αναβίωσης, της Ανάπαυσης. Όταν συχνά έλεγαν στον γέροντα Παΐσιο να τους μιλήσει περί θαύματος, αυτός απαντούσε πως “το θαύμα επιτελείται όταν κανείς συμμετέχει στον πόνο του άλλου!”».

Πηγή: Περιοδικό Down Town

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS