ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

GOING OUTΤηλεόρασηΣειρές και εκπομπές χαμένες τα… μεσάνυχτα

Σειρές και εκπομπές χαμένες τα… μεσάνυχτα

Σειρές και εκπομπές που χάθηκαν στη βουή των δραματικών παραγωγών και της κακής διαχείρισης των καναλιών να τις εντάξουν σε ώρες που το ανθρώπινο μάτι κάνει focus και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Μικρά τηλεοπτικά διαμάντια που αργοπεθαίνουν τα μαύρα τα μεσάνυχτα χωρίς το έλεος των τηλεθεατών.

Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα

Οι «Συμπέθεροι απ΄τα Τίρανα» δεν είναι ακόμα μία τηλεοπτική κωμωδία με καθημερινούς ήρωες που ζουν σε ένα μικροαστικό σαλονάκι και βλέπουν τη ζωή αισιόδοξα, λύνοντας συνηθισμένα προβλήματα. Η σειρά του Mega, που μεταδίδεται κάθε Κυριακή στις 23.30 από τον Alpha, μπορεί να μην κεντρίζει το ενδιαφέρον της πλειοψηφίας του κοινού καθώς κινείται σε χαμηλές πτήσεις -παρά το δυνατό lead in που λαμβάνει από την «Γη της ελιάς»- κερδίζει, όμως,  το ενδιαφέρον ως η πιο δυνατή και απολαυστική κωμωδία της σεζόν, με αποκορύφωμα τις ατάκες των πρωταγωνιστών που γίνονται viral στα social media και τους χρήστες να αναλύουν κάθε απίθανη ιστορία που συμβαίνει στο θρυλικό Κουδουνάρι. Για τη χαμηλή απόδοσή της, η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον προγραμματισμό του καναλιού που την τοποθετεί μισή ώρα πριν από τα μεσάνυχτα. Βέβαια, ό,τι κάνει επιτυχία δεν το παραμερίζεις αλλά δεν χαραμίζεις μια καθαρόαιμη κωμική παραγωγή στο βωμό του δράματος της «Γης της ελιάς».

Συμπέθεροι Απ' τα Τίρανα | MEGA TV

Into your heart

Τα πράγματα είναι απλά για το Omega. Ένα συν ένα κάνουν…ένα. Το να εντάξει μια καινούρια εκπομπή στον προγραμματισμό του είναι λες και προχωρεί σε διαδικασία εξαγωγής του άνω αριστερού δεύτερου γομφίου χωρίς στελεχιαία αναισθησία. Οι ιθύνοντες του καναλιού, επαναπαύθηκαν με την κλασσική ροή του προγραμματισμού τους κι έτσι ό,τι νέο κάνει την είσοδο του «εξαφανίζεται» σε ώρες που τα μηχανάκια και οι τηλεθεατές νταραβερίζονται με τον… Μορφέα. Όπως είναι και το docu-series «Into Your Heart» του Γιώργου Μαυρίδη, μία αξιόλογη παραγωγή, που δυστυχώς, το κανάλι τη μεταδίδει κάθε Κυριακή στις 05.00 ξημέρωμα Δευτέρας. Τυχών και την πετύχετε, ο παρουσιαστής επισκέπτεται τόπους, δομές, φορείς και συλλόγους που βρίσκονται σε ανάγκη και σε συνεργασία με έμπειρους επαγγελματίες από τον κατασκευαστικό κλάδο, προχωράει σε μεγάλες ανακατασκευές και σε έργα που ανακουφίζουν τη ζωή των συνανθρώπων μας. Ο Γιώργος Μαυρίδης στο ρόλο του μαέστρου-εργοδηγού, συντονίζει, εμπνέει και προσφέρει. Παίρνει συνεντεύξεις από συνανθρώπους μας που έχουν μια σημαντική ιστορία να πουν και προσφέρει έργο, στήριξη αλλά και μοναδικές στιγμές τηλεοπτικών απρόοπτων, με κέφι, γέλιο και συγκίνηση.

Ο Γιώργος Μαυρίδης παρουσιάζει το «Into Your Heart» - Η επίσημη ανακοίνωση  | Zappit

Η τούρτα της μαμάς

Από τις ελάχιστες ελληνικές παραγωγές που θα μπορούσαν κάλλιστα να συμπεριληφθούν στη λίστα με τις all time classic παραγωγές όταν φυσικά παρέλθει ο χρόνος μετάδοσής της καθώς θα προβάλλεται μέσω της ERT World αλλά και της πλατφόρμα ERTflix μέχρι το τέλος της σεζόν.  Και σε αυτή την παραγωγή, το δίδυμο Ρήγας-Αποστόλου, κεντάει με τις ατάκες του αλλά και την επιλογή των πρωταγωνιστών του. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη κωμική σειρά που στήνεται σε τραπέζια, σε γενέθλια, επετείους γάμων, βαφτίσεις, κηδείες, αλλά και σε γιορτές, με καλεσμένους που έρχονται κοντά για να γνωριστούν, να θυμηθούν, να μαλώσουν αλλά κυρίως να σκορπίσουν πολύ γέλιο. Μπορεί, ναι, μεν, να προβάλλεται κάθε Πέμπτη στις 00.00 από την ERT World, τουλάχιστον, αν είστε φαν της, μπορείτε δωρεάν να τη «γευτείτε» οποιαδήποτε ώρα της ημέρας από το ERTflix.

Η τούρτα της μαμάς

Τρίχες

Ναι, μεν, σε επανάληψη αλλά δεν παύει να είναι μία από τις ίσως καλύτερες δουλειές του κορυφαίου διδύμου της ελληνικής μυθοπλασίας, Ρήγα-Αποστόλου, που προβλήθηκαν μέσω της ελληνικής τηλεόρασης στην Κύπρο. Προβλήθηκε τη σεζόν 2014-2015 από τον ΑΝΤ1. Ούτε και τότε, το κανάλι, επέδειξε τη δέουσα προσοχή στη σειρά. Πόσο μάλλον τώρα που απλά καλύπτει τρύπες στον προγραμματισμό του εξοστρακίζοντας την τα σαββατοκύριακα στις 01.10 τα ξημερώματα. Για την ιστορία, οι «Τρίχες» είναι μια καθαρή κωμωδία καταστάσεων, αυτοτελών επεισοδίων και η λίστα των βασικών πρωταγωνιστών περιλαμβάνει τους πιο ταλαντούχους Έλληνες ηθοποιούς. Πρόκειται για ένα κωμικό και σατυρικό σχόλιο, το οποίο μέσα από την εύθυμη πλευρά της κωμωδίας, προβάλλει εύστοχα όσα συμβαίνουν στο περίφημο κομμωτήριο «Sex & The Hair». Εκεί όπου άντρες και γυναίκες κάθονται για ένα γρήγορο καλλωπισμό και μπροστά στο πιστολάκι των κομμωτών ανοίγουν την ψυχή τους. Έτσι, το κομμωτήριο μετατρέπεται σε «εξομολογητήριο» και γίνεται ο καθρέφτης της εποχής.

Βλέποντας "Τρίχες" στην τηλεόραση

Night Out

Άλλη μία εκπομπή που ανήκει στη λίστα με εκείνες που πρώτον: ο τίτλος της δεν ανταποκρίνεται στην ώρα μετάδοσής της (Τρίτη 00.00) και δεύτερον: ενσωματώθηκε στον προγραμματισμό του Alpha απλά ως…γεμωσιά. Το «Night Out» είναι από τα προγράμματα που ευχάριστα θα παρακολουθούσε κανείς στη ζώνη πριν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Φυσικά, δεν χαρακτηρίζεις οσκαρικές τις ερμηνείες του Θεοχάρη Ιωαννίδη στις σειρές που συμμετείχε αλλά αυτός ο ρόλος, του παρουσιαστή, του ταιριάζει γάντι. Αυτό το ταλέντο του, όμως, χαραμίζεται στις λάθος επιλογές του σταθμού να χώσει κάπου την παραγωγή στον προγραμματισμό του. πάντως το Night Out είναι γεμάτο περιπέτειες, extreme καταστάσεις και προσωπικές εξομολογήσεις.

Night Out – Έρχεται στο Mega με τον Θεοχάρη Ιωαννίδη | MEGA TV

Μαύρα μεσάνυχτα

Είναι η ελληνική παραγωγή που πρόσφατα ενέταξε ο Alpha στον προγραμματισμό του και για να επιβεβαιώσει τον τίτλο της, αποφάσισε να την προβάλλει κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 00.45. Πιο μεσάνυχτα… πεθαίνει. Φυσικό επόμενο η σειρά, που το 2008 όταν βγήκε στον αέρα ήταν μία από τις δημοφιλέστερες παραγωγές του Mega, να γυροφέρνει με τα φαντάσματα όλων όσοι αποκοιμήθηκαν στον καναπέ τους με την τηλεόραση να σιγοπαίζει στη σίγαση.

Θα επιστρέψουν στην τηλεόραση τα «Μαύρα Μεσάνυχτα»; | Znews

Ένα Εκατομμύριο Yen

Τηλεπαιχνίδι για τις κουκουβάγιες, τις νυχτερίδες και τους πολύ…ξενύχτηδες. Ο Alpha προσπαθεί να το παίξει έξυπνα και να δημιουργήσει μια ζώνη προγραμμάτων, σε πρώτη προβολή (;), μετά τα μεσάνυχτα. Εκμεταλλευόμενο τη συνεργασία του με το Mega, εισβάλλει στην ταινιοθήκη του και προβάλλει προγράμματα του παρελθόντος, είτε αυτά έκαναν επιτυχία είτε όχι, θέλοντας να αποφύγει την τακτική των επαναλήψεων. Καλή, ναι, μεν κίνηση, λανθασμένη, δε, καθώς χαντακώνει προγράμματα, που ίσως σε μία άλλη ζώνη να έκαναν παπάδες. Προς το παρόν, η διεύθυνση του σταθμού, τοποθετεί στο πρόγραμμά του το συναρπαστικό τηλεπαιχνίδι γνώσεων του Mega, «Ένα Εκατομμύριο Yen» με παρουσιάστρια την Σμαράγδα Καρύδη. Από τη Δευτέρα και καθημερινά στις 03.00 τα ξημερώματα, δέκα παίκτες μοιρασμένοι σε δύο ομάδες αναμετρώνται σε γνώσεις, ταχύτητα και… φαντασία για να φτάσουν όσο πιο κοντά μπορούν σε «Ένα Εκατομμύριο Yen». Τρεις γύροι, είκοσι πέντε ερωτήσεις, πέντε δευτερόλεπτα και δύο ομάδες που μέσα στην εβδομάδα βλέπουμε να… αλλάζουν σύνθεση.

ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΥΕΝ» : Παίξτε και κερδίστε από το σπίτι - ΤΑ ΝΕΑ

Πηγή: Περιοδικό Down Town / Tv Mania

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS