ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

GOING OUTΤηλεόρασηΤα χρυσοπληρωμένα «Αλλαντικά» της Αριστοτέλους

Τα χρυσοπληρωμένα «Αλλαντικά» της Αριστοτέλους

Μεταχρονολογημένες μεν, δικαιολογημένες δε βρίσκει η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης τις ποινές που επέβαλε στην εκπομπή «Με αγάπη Χριστιάνα» κατά την οποία παραβίασε σωρηδόν τους κανονισμούς των περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Σταθμών. Κι όλα αυτά για προϊόντα «κουρκουμά» και «Αλλαντικά».

Δύο χρόνια πίσω γυρίζουν το ρολόι οι λειτουργοί της Αρχής που αυτεπάγγελτα διερεύνησαν υπόθεση που αφορούσε την εκπομπή «Με αγάπη Χριστιάνα», όπως αυτή μεταδόθηκε στις 6.10.2020, μεταξύ των ωρών 15.20-17.40. Συγκεκριμένα, έκριναν ότι υπήρξαν παραβάσεις στη νομοθεσία σχετικά με τη μετάδοση συγκαλυμμένης οπτικοακουστικής εμπορικής ανακοίνωσης και με την παρακίνηση για αγορά υπηρεσιών τρίτου, με αναφορές στα χαρακτηριστικά και στον τόπο αγοράς συγκεκριμένου προϊόντος. Στην απόφαση γίνεται επίσης αναφορά για τοποθέτηση προϊόντος που υπερέβαινε τον συνολικό χρόνο προβολής και αναφοράς του, ενώ έγινε καταγγελία και για προβολή σε κοντινή εστίαση του προϊόντος. Για τα πιο πάνω, η Αρχή, επέβαλε για το συνολικό πρόστιμο των €8.500.

Στη δεύτερη υπόθεση, όπως αυτή μεταδόθηκε στις 6.3.2019, μεταξύ των ωρών 15.30-17.40, οι λειτουργοί έκριναν ότι το κανάλι πρέπει να πληρώσει για λογαριασμό της παρουσιάστριας το πρόστιμο των €4.000 σχετικά με τη μετάδοση προγράμματος, το οποίο περιελάβανε τοποθέτηση προϊόντων, κατά τη διάρκεια των οποίων έγινε παρακίνηση ευθέως σε αγορά τους. Στο κατηγορητήριο τους γίνεται σαφής αναφορά ότι δεν υπήρχε ακουστική επισήμανση, με την επωνυμία, κατά την έναρξη και το τέλος του προγράμματος, καθώς και όταν το πρόγραμμα ξανάρχιζε μετά από τα διαφημιστικά διαλείμματα καθώς και παραβίαση του συνολικού χρόνου αναφοράς σε μήνυμα τοποθέτησης προϊόντων.

Φωτιά στα μπατζάκια του Alpha έβαλε και γνωστή επωνυμία «Αλλαντικών» με την Αρχή να καταγγέλλει την παρουσιάστρια του «Με αγάπη Χριστιάνα» για παράβαση άλλων δυο σημείων του περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Οργανισμών Νόμου που έγινε στις 16.12.2020, μεταξύ των ωρών 15.20-17.40.

Σύμφωνα με την απόφαση, στην εκπομπή, συμπεριλήφθηκαν συγκεκριμένα προϊόντα «Αλλαντικών», με την Χριστιάνα Αριστοτέλους να δίνει υπερβολική προβολή σε αυτά, υπερβαίνοντας μάλιστα τον συνολικό χρόνο αναφοράς τους. Για τον σκοπό αυτό, η Αρχή, της επέβαλε το πρόστιμο των €8.500, ανεβάζοντας το ύψος και των τριών ποινών.

Πηγή: Περιοδικό Tv Mania

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS