GOOD LIFE7 πράγματα που δεν ξέρεις (ακόμα) για το σεξ

7 πράγματα που δεν ξέρεις (ακόμα) για το σεξ

Ποια σχέση έχει ο ύπνος με το καλό σεξ; Πώς συνδέεται η ευτυχία με τον οργασμό; Τι γίνεται το σεξ μετά τα 50; Ποια είναι η καλύτερη ώρα να το κάνεις και τι θα σου ανεβάσει τη λίμπιντο χωρίς φαρμακευτική αγωγή; Οι επιστήμονες βάζουν το σεξ στο μικροσκόπιο κι αυτές είναι οι πιο νέες καυτές (άουτς, άουτς!) ανακαλύψεις τους.

Της Τώνιας Σταυρινού

 

1) Κοιμάμαι και το κάνω
Οι περισσότερες έρευνες θέλουν να μας κόψουν τα καλύτερα: τη σοκολάτα, τις τηγανητές πατάτες, την τεμπελιά. Επιτέλους, μια επιστημονική ομάδα της προκοπής συνδέει το καλύτερο σεξ με τις αυξημένες ώρες ύπνου. Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sexual Medicine λέει ότι με κάθε έξτρα ώρα που κοιμάσαι αυξάνεις τις πιθανότητες να κάνεις σεξ την επόμενη μέρα κατά 14%.«Η έρευνα μας δείχνει ξεκάθαρα ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να μειώσει κατά πολύ τη σεξουαλική επιθυμία στις γυναίκες», λέει ο Dr. David Kalmbach του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν. «Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε δεν είναι ότι πρέπει να κοιμόμαστε με τις ώρες, αλλά ότι θα πρέπει να προσφέρουμε στον οργανισμό τις ώρες ύπνου που έχει ανάγκη». Σύμφωνα με τον δρα Kalmbach, «είναι σημαντικό τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους επαγγελματίες της υγείας, να γνωρίζουν πλέον ότι πέρα από όλους τους άλλους παράγοντες, ο ύπνος επηρεάζει τη σεξουαλική επιθυμία».

2) Ποιος φροντίζει τα παιδιά;
Η ισότητα των φύλων κάνει καλό στο σεξ. Δεν το λέμε (μόνο) εμείς το λέει και η επιστήμη της κοινωνιολογίας. Στις σχέσεις όπου η γυναίκα φορτώνεται το μεγαλύτερο βάρος της φροντίδας των παιδιών, η σεξουαλική ζωή του ζευγαριού πιάνει τη φθίνουσα… «Ο διαμοιρασμός της ευθύνης των παιδιών εμφανίζεται ως ένας πολύ προβληματικός παράγοντας για τη σχέση και τη σεξουαλικότητα όταν πέφτει στους ώμους της γυναίκας», λέει ο Daniel. L. Carlson, βοηθός καθηγητής κοινωνιολογίας, ο οποίος μαζί με την ομάδα του μελέτησαν τη ζωή 487 ετεροφυλόφιλων ζευγαριών με παιδιά. Χώρισαν το δείγμα τους σε τρεις κατηγορίες: φορτωμένη μητέρα, φορτωμένος πατέρας και ισότητα στην κατανομή των οικογενειακών βαρών. Εξέτασαν την ποιότητα της σχέσης τους –καταγράφοντας την ικανοποίηση που αντλούν από αυτήν και τις συγκρούσεις εντός της -τη συχνότητα και την ποιότητα της σεξουαλικής τους ζωής. Η δίκαιη κατανομή βαρών φάνηκε να έχει θεαματικά αποτελέσματα στην ποιότητα της σχέσης και του σεξ.

3) Η ώρα της τεστοστερόνης
Η τεστοστερόνη είναι η καλύτερη φίλη της σεξουαλικής μας ζωής. Κατ’ ακρίβεια, είναι προαπαιτούμενο για να έχεις καν σεξουαλική επιθυμία… Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύεται στην British Medical Journal λέει ότι ακόμη και πριν ανοίξουμε τα μάτια μας, η τεστοστερόνη στους άντρες ξεπερνά κατά 25 με 50% το ποσοστό οποιασδήποτε άλλης ώρας της ημέρας. Οι επιστήμονες έδειξαν ότι οι γυναίκες και οι άντρες έχουν υψηλότερα επίπεδα της ορμόνης αυτής κατά τις πρωινές –έως πολύ πρωινές- ώρες. Χώρια της ορμόνης, βρήκαν ότι εκείνες τις ώρες η ενέργειά μας βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της και ως έξτρα μπόνους βάζουν το γεγονός ότι δεν έχουμε ακόμη πέσει με τα μούτρα στις σκοτούρες της ημέρας για να ανέβουν τα επίπεδα του στρες μας. Άρα; Η ιδανική ώρα για να κάνεις καλό σεξ και να έχεις τους πιο έντονους οργασμούς είναι πριν σε προλάβουν οι πρώτες αχτίδες του ήλιου και συγκεκριμένα στις 5:48 π.μ.

4) Ποτέ πριν από το γεύμα μου
Τα μεγαλύτερα χολιγουντιανά ρομάντζα ξεκινούν με ένα καλό δείπνο. Τουλάχιστον σ’ αυτό το θέμα οι σεναριογράφοι το έχουν πιάσει σωστά, διότι σύμφωνα με μια νέα έρευνα, οι νηστικές γυναίκες δεν μπορούν να δουν τον σύντροφό τους ερωτικά. Το πολύ να αρχίσουν να τον βλέπουν σαν μπριζόλα. Η έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας υποστηρίζει πως όταν είμαστε χορτάτες έχουμε περισσότερες πιθανότητες να αισθανθούμε σεξουαλική διέγερση, καθώς τα εγκεφαλικά κυκλώματα της ικανοποίησης που έχουν να κάνουν με την ικανοποίηση της πείνας και το σεξ δεν απέχουν και πολύ μεταξύ τους. «Η δυσφορία που προκαλεί το αίσθημα της πείνας είναι ασυμβίβαστη με τον πόθο» εξηγεί η Alice Ely επικεφαλής της έρευνας. «Το να μείνεις νηστική για πολλές ώρες, όπως και το να φας υπερβολικά, δημιουργούν μια πολύ δυσάρεστη αίσθηση γι’ αυτό αν θέλουμε να έχουμε καλή σεξουαλικότητα θα πρέπει να ακολουθούμε την οδό του μέτρου».

5)Η (σεξουαλική) ζωή αρχίζει στα 50
Την επόμενη φορά που θα περνά από μπροστά σου ένα ζευγαράκι γύρω στα 60 μη βιαστείς να τους χαρακτηρίσεις «γλυκούληδες». Ενδεχομένως το «μηχανές του σεξ» να τους ταιριάζει καλύτερα. Μελετώντας 1.656 παντρεμένα ζευγάρια μεταξύ 57 και 85 ετών, οι Αμερικανοί επιστήμονες έχουν βρει ότι η σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού σημειώνει σημαντική ανανέωση μετά τα 50 χρόνια γάμου. Μέχρι τώρα ξέραμε ότι τα πρώτα χρόνια ενός γάμου είναι τα πιο ενεργά κι ότι μετά οι καριέρες και οι ευθύνες σκοτώνουν αργά και βασανιστικά το σεξ. Τώρα μαθαίνουμε ότι η επιθυμία επιστρέφει! Η μελέτη που δημοσιεύεται στο The Archives of Sexual Behavior υποστηρίζει ότι το 42% των ζευγαριών που είναι παντρεμένα για 65 χρόνια κάνουν το λιγότερο δύο με τρεις φορές σεξ τον μήνα ενώ η διαφορά τους με τα νιόπαντρα ζευγάρια που ακολουθούν αυτή τη συχνότητα κατά 65% είναι μικρή.

6) Ναι, το σεξ φέρνει την ευτυχία
Σε περίπτωση που αναρωτιόσουν, μια νέα επιστημονική έρευνα το επιβεβαιώνει: η σεξουαλική ικανοποίηση φέρνει την ευτυχία. Παλαιότερες έρευνες έδιναν έμφαση στη συχνότητα του σεξ συνδέοντάς τη με την ευτυχία, όμως, μία εντελώς καινούρια μελέτη από το Carnegie Mellon University δείχνει ότι αυτό που μετρά είναι η ποιότητα της σεξουαλικής μας ζωής. Ο George Loewenstein, καθηγητής του πανεπιστημίου που ηγήθηκε της μελέτης, υποστηρίζει ότι το ικανοποιητικό σεξ, μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα για τον εαυτό μας και τον κόσμο, μας οδηγεί σε μια θετική στάση απέναντι στη ζωή και βελτιώνει κατά πολύ το γενικότερο αίσθημα ικανοποίησης από τη ζωή.

7) Επικοινωνία, το καλύτερο βιάγκρα
Επιστήμονες στο ιατρικό πανεπιστήμιο της Βιένης δοκίμασαν να βελτιώσουν την ερωτική επιθυμία μιας ομάδας γυναικών με σεξουαλική δυσλειτουργία χορηγώντας τους οξυτοκίνη για οκτώ μήνες. Έκπληκτοι παρατήρησαν ότι η ομάδα που χρησιμοποιούσε placebo αντί για την ορμόνη είχε εξίσου θετικά αποτελέσματα με αυτές που πήραν στο σπίτι τους the real thing. Η επικεφαλής της έρευνας Dr Michaela Bayerle -Eder αποδίδει το γεγονός στη βελτίωση της επικοινωνίας των γυναικών με τους συντρόφους τους. «Το γεγονός ότι αυτές οι γυναίκες μπήκαν στη διαδικασία να σκεφτούν τη σεξουαλικότητά τους, να συζητήσουν με τους συντρόφους τους για το σεξ από μόνο του έφερε θετικά αποτελέσματα». Σύμφωνα με τη γιατρό, τα σεξουαλικά προβλήματα παρουσιάζονται εξαιτίας του στρες της καθημερινής ζωής και αποδίδονται πολύ λιγότερο σε χημικές ελλείψεις από ορμονικές διαταραχές».

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS