GOOD LIFEΑποτοξίνωση τώρα! Οι δίαιτες των stars

Αποτοξίνωση τώρα! Οι δίαιτες των stars

Μετά τις γιορτές οι περισσότερες γυναίκες αγχώνονται για το πώς θα χάσουν τα επιπλέον κιλά που πήραν κατά τη διάρκεια των γιορτών. Όπως, όμως, συστήνουν και οι έξι stars που φημίζονται για το καλλίγραμμο σώμα τους, δεν χρειάζεται πανικός αλλά σωστές διατροφικές συνήθειες και καθημερινή γυμναστική.

Από το Νάσο Σιδέρη

Δέσποινα Βανδή

«Μία χρονιά ξέφυγα πολύ με τα μελομακάρονα, όταν ήμουν στη Μαδρίτη και έγκυος στη Μελίνα», είχε δηλώσει πέρσι, στο «Down Town», η γνωστή τραγουδίστρια και συμπλήρωσε: «Από τότε είμαι πιο προσεκτική. Τρώω κανονικά, από όλα, δεν στερούμαι, ειδικά τις γιορτές, αλλά πάντα έχω το μέτρο».
Η αγαπημένη star ξεκινάει την ημέρα της με ένα φλιτζάνι βρώμης με νερό ή άπαχο γάλα και μία μπανάνα. Για δεκατιανό, προτιμά ένα πράσινο μήλο, ενώ το μεσημέρι θα φάει άπαχο κρέας -όπως στήθος κοτόπουλου- ή ψάρι (μπακαλιάρο), μαγειρεμένα όλα στον ατμό ή στον αέρα του φούρνου, μαζί με πράσινη σαλάτα και μία κουταλιά λάδι. Ενώ, για βραδινό θα προτιμήσει γιαούρτι 2%, με φράουλες ή φρούτα εποχής.
Tips: Της αρέσουν ιδιαίτερα οι μπάρες δημητριακών, αντί για σνακ και γλυκά, ενώ τρεις φορές την εβδομάδα θα κάνει Pilates. Αλλιώς, 25 λεπτά γρήγορο περπάτημα σε καθημερινή βάση.

Κατερίνα Στικούδη

https://www.instagram.com/p/Brz5KooARt5/

«Τρώω τα πάντα, εκτός από τηγανιτά. Όχι γιατί μου απαγορεύεται, αλλά επειδή δεν κάνουν καλό και σίγουρα δεν μου αρέσουν στη γεύση», λέει η ίδια. «Εκεί που μπορώ να ξεφύγω είναι στα γλυκά, αλλά τις επόμενες ημέρες θα μαζευτώ και θα πιω περισσότερα υγρά, νερό και χυμούς».
Η Κατερίνα ξεκινάει την ημέρα της με ένα τοστ, από μαύρο ψωμί, άπαχο τυρί και βραστή γαλοπούλα, το οποίο συνοδεύει με ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι. Έχει αδυναμία στα φασολάκια και τα προτιμά για μεσημεριανό, με μία μικρή μερίδα λευκού τυριού. Αλλιώς, θα φάει μία μερίδα μπιφτέκια κοτόπουλου, συνοδευμένα με λαχανικά στον ατμό. Το απογευματινό της είναι σίγουρα ένα κομμάτι (μεσαίο) σοκολάτας και για το βράδυ θα φάει ό,τι ακριβώς και το μεσημέρι, αλλά στη μισή ποσότητα. Η Κατερίνα γυμνάζεται τέσσερις φορές την εβδομάδα, αλλά για όσους δεν έχουν το κουράγιο ή τον χρόνο να ασκηθούν, η ίδια προτείνει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το ασανσέρ και να προτιμήσουν τις… σκάλες.
Tips: Πίνει πάνω από δύο λίτρα νερό την ημέρα. Λέει «ναι» στη σοκολάτα και τη συνιστά, αρκεί να είναι μόνο υγείας. Είναι μεγάλη fan του πράσινου τσαγιού, ενώ έχει καθημερινά στη διατροφή της αποξηραμένα φρούτα, όπως δαμάσκηνα και βερίκοκα.

Βίκυ Χατζηβασιλείου

«Με το φαγητό δεν έχω πρόβλημα. Με τα γλυκά έχω, όμως, μεγάλο», λέει η Βίκυ. «Μαγειρεύω, σχεδόν καθημερινά, από όλα, αλλά στα γλυκά δεν αντιστέκομαι – ειδικά τώρα τις γιορτές. Τρώω χωρίς τύψεις, γιατί μετά ξέρω πώς να επαναφέρω τον μεταβολισμό μου».
Το πρωινό γεύμα της επιτυχημένης παρουσιάστριας ξεκινά με δημητριακά ολικής άλεσης και κόκκινα φρούτα. Πίνει, επίσης, ένα ποτήρι γάλα 0%. Για δεκατιανό τρώει ένα γιαούρτι 2% κι ένα μήλο ή ένα αχλάδι. Ενώ, το μεσημέρι θα προτιμήσει κοτόπουλο ή μπιφτέκια φούρνου, με καστανό, ακατέργαστο ρύζι και μία σαλάτα βραστών λαχανικών. Το απογευματινό της περιλαμβάνει έναν γαλλικό καφέ με μία ζαχαρίνη κι ένα κουλουράκι βρώμης. Ενώ, το βράδυ θα περιορίσει στο ελάχιστο τις ποσότητες που περιείχε το μεσημεριανό της γεύμα ή θα αρκεστεί σε ένα γιαούρτι με δύο κριτσίνια ολικής άλεσης.
Tips: «Τρία λίτρα νερό τη μέρα! Φυσικούς χυμούς με μύρτιλλα, που αυξάνουν τον μεταβολισμό και “καίνε” το λίπος», συνιστά. Δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην επεξεργασία των προϊόντων, αφού προτιμά τα βιολογικά και πλήρως ακατέργαστα. Παίζει beach volley δύο φορές την εβδομάδα κι όταν δεν της το επιτρέπει ο καιρός, κάνει τρεις φορές την εβδομάδα yoga για μισή ώρα.

Βίκυ Καγιά

«Λόγω της δουλειάς μου, αλλά και του modeling που έκανα παλαιότερα, πάντα ήμουν προσεκτική. Ακόμα και σήμερα, όμως, δεν στερούμαι. Θα φάω, αλλά θα προσέξω. Ok, μία μέρα μπορεί να υπερβάλλω, αλλά την επόμενη θα είμαι στρατιώτης», είχε δηλώσει η ίδια στο παρελθόν.
Το πρωί, η Βίκυ ξεκινάει την ημέρα της με μία κούπα καφέ. Συνήθως, γαλλικό ή capuccino σκέτο, μαζί με φρυγανιές ολικής άλεσης με λίγο μέλι. Δύο ώρες μετά, τρώει μία μπανάνα ή ένα πορτοκάλι. Ενώ, το μεσημεριανό της γεύμα περιλαμβάνει μία μερίδα χόρτα ή δύο μικρά αγγουράκια και μισό στήθος κοτόπουλο. Αλλιώς, ψάρι ή ένα φιλέτο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είναι μαγειρεμένα στον ατμό. Το απόγευμα πίνει ακόμα έναν καφέ, τον οποίο συνοδεύει με μία μπάρα δημητριακών, με επικάλυψη μαύρης σοκολάτας. Ενώ, για το βράδυ προτιμά μόνο ένα γιαούρτι 2%.
Tips: Η Βίκυ αγαπά το περπάτημα και το προτείνει ανεπιφύλακτα, «όσο θέλει ο καθένας», λέει. Σε περίπτωση που πρέπει να βγει το βράδυ για φαγητό, αντιστρέφει το μεσημεριανό γεύμα με το βραδινό. Πίνει δύο λίτρα νερό, ενώ αγαπά πολύ τον φυσικό χυμό πορτοκαλιού και τα ωμά αμύγδαλα (μέχρι έξι την ημέρα).

Μαρία Μπακοδήμου


«Αποφεύγω τις δίαιτες, γιατί τις βαριέμαι. Άσε που δεν μπορώ να καταπιέζομαι. Γι’ αυτό και δεν ξεφεύγω συνειδητά. Εντάξει, τις γιορτές θα φάω σαν άνθρωπος, άνετα, αλλά για δυο τρεις ημέρες, δεν θα ξεφύγω εντελώς. Παρόλα αυτά, θα επανέλθω με σίγουρο τρόπο πίσω στις συνήθειές μου», έχει πει η γνωστή παρουσιάστρια.
Η Μαρία πίνει το πρωί ένα διπλό espresso με καστανή ζάχαρη και τρώει τρεις φρυγανιές και μέλι. Τρεις ώρες μετά πίνει φυσικό χυμό γκρέιπφρουτ, μαζί με ένα μήλο. Το μεσημέρι θα φάει μία κούπα τόνο σε νερό, τον οποίο συνοδεύει με μία μεγάλη μαρουλοσαλάτα. Το απογευματινό της περιέχει πράσινο τσάι ή ακόμα έναν καφέ, με ανάλατα αμύγδαλα (οκτώ το πολύ), ενώ για βράδυ θα προτιμήσει ένα αβγό βραστό, μία φέτα ψωμί ολικής άλεσης κι ένα γιαούρτι 2%.
Tips: Δεν είναι fan του νερού, ωστόσο, φροντίζει να πίνει πάνω από ένα λίτρο την ημέρα. Επίσης, δεν παραλείπει ποτέ κανένα της γεύμα. Ακόμα κι αν δεν πεινάει, δεν το αναβάλλει. «Το σημαντικό είναι να μη χάνεις το γεύμα για να λειτουργεί ο μεταβολισμός», έχει πει. Αυτό που ακολουθεί η Μαρία και παραμένει πιστή, είναι το τελευταίο της γεύμα να είναι ως τις 20.30 το βράδυ, το αργότερο.

Ειρήνη Παπαδοπούλου


«Λατρεύω το φαγητό και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει τις ποσότητες που μπορώ να φάω, αν δεν το δει με τα μάτια του. Τρώω πολύ συχνά, και ειδικά τις γιορτές δεν λέω σε τίποτα “όχι”. Ξέρω ότι θα ξεφύγω, όμως, μετά γνωρίζω πως να επανέλθω και πάλι. Απλά, ακολουθώ ό,τι κάνω κάθε μέρα», έχει πει η γνωστή τραγουδίστρια.
Η Ειρήνη ξυπνάει το πρωί κατά τις 9.00, αν δεν εργάζεται το προηγούμενο βράδυ και τρώει μία μεγάλη ομελέτα με έξι ασπράδια κι ένα ολόκληρο αυγό. Τη συνοδεύει με ένα μεγάλο ποτήρι χυμό πορτοκάλι. Το δεκατιανό της είναι ένα μήλο και ένα ρόφημα κανέλας (συνήθως ζεστό), το οποίο επιταχύνει τον μεταβολισμό. Αλλιώς, κόβει το μήλο σε φέτες και το πασπαλίζει με κανέλα. Το μεσημέρι θα φάει δύο μπιφτέκια, από μοσχαρίσιο, αλλά άπαχο κιμά, καθώς και μία βραστή πατάτα ή ένα φλιτζάνι καστανό βιολογικό ρύζι, μαζί με λίγη σαλάτα. Το απογευματινό της περιλαμβάνει πράσινο τσάι ή ρόφημα τσαγιού με κρόκο Κοζάνης, καθώς επίσης δύο μανταρίνια. Το βράδυ θα αρκεστεί σε ένα τοστ με γαλοπούλα και μαύρο ψωμί, το οποίο συνοδεύει με σαλάτα λάχανο-καρότο.
Tips: H Ειρήνη γυμνάζεσαι σχεδόν καθημερινά. Κάνει kick boxing, yoga, λίγα βάρη, ενώ δεν παραλείπει ποτέ την αερόβια άσκηση και τη μυϊκή ενδυνάμωση. Ωστόσο, δεν λείπουν από την καθημερινότητά της οι άφθονοι φυσικοί χυμοί, το πράσινο τσάι. Το μυστικό της είναι στον τρόπο μαγειρέματος των γευμάτων της, αφού δεν βάζει λάδι κατά τη διάρκεια, αλλά πολύ λίγο και μόνο στο τέλος. Αποφεύγει το αλκοόλ ενώ, αν θα πιει, θα αρκεστεί μόνο σε λίγο κρασί.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS