GOOD LIFEΑυτά είναι τα 5 μυστικά για την πιο ευτυχισμένη σχέση και δεν...

Αυτά είναι τα 5 μυστικά για την πιο ευτυχισμένη σχέση και δεν είναι αυτά που φαντάζεσαι

Μία από τις μεγαλύτερες μελέτες που έγινε πάνω στις σχέσεις από το Open University της Αγγλίας (διάρκεια: 2 χρόνια, συμμετέχοντες: 5.000 άνθρωποι κάθε ηλικίας, status και γένους) κατέληξε σε συναρπαστικά συμπεράσματα και στοιχεία – κλειδιά, ώστε να θεωρείται μία σχέση ευτυχισμένη. Φυσικά, να σημειώσουμε ότι υπάρχουν και έρευνες που έχουν δείξει διαφορετικά αποτελέσματα, ειδικά στο θέμα του γάμου και των παιδιών.

1. Μην κάνεις παιδιά

Συνήθως αφού παντρευτείς αρχίζεις να αναρωτιέσαι αν και πότε πρέπει να κάνεις παιδιά λες και υπάρχει υποχρεωτικό «επόμενο βήμα» στη σχέση σου, ενώ έχεις παράλληλα και τη μητέρα σου να σου ψιθυρίζει σε κάθε δυνατή ευκαιρία πως «το να κάνεις παιδιά είναι το πιο φανταστικό πράγμα στον κόσμο» και «απαραίτητο, αφού αυτός είναι ο σκοπός της ζωής σου». Ωστόσο, η έρευνα έδειξε πως τα ζευγάρια που παντρεύτηκαν αλλά επέλεξαν να μην έχουν παιδιά ένιωθαν περισσότερο «ικανοποιημένοι» από τη σχέση τους. Βέβαια, αξίζει να αναφερθεί πως οι περισσότεροι δυσαρεστημένοι από τη ζωή ήταν οι γυναίκες που δεν είχαν ούτε σύντροφο ούτε παιδί, ενώ οι περισσότερο χαρούμενες από όλους ήταν οι μητέρες. Το ερώτημα πάντα παραμένει το ίδιο: Πώς θα γίνεις ΕΣΥ χαρούμενη και πώς θα είσαι ΕΣΥ ευτυχισμένη μέσα στη σχέση σου;

2. Πες ευχαριστώ

Μπορεί να μοιάζει ασήμαντο, αλλά όταν ευχαριστείς κάποιον είτε είναι ο σύντροφος σου είτε ο φίλος σου, δείχνεις εκτίμηση. Στους ανθρώπους αρέσει να εκτιμώνται (σωστά).

3. Κάνε κομπλιμέντα

Επίσης, στους ανθρώπους αρέσει να γνωρίζουν πως είναι καλοί ή έχουν ταλέντο σε κάτι, ειδικά αν αυτό μπορεί να το αναγνωρίσει και να το δηλώσει και ο σύντροφός τους.

4. Απόκτησε… εμπειρία

Η μελέτη βρήκε πως όσοι είχαν ήδη στο παρελθόν μία μακροχρόνια σχέση ήταν ακόμα καλύτεροι στην επόμενη. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας και τα αξιοποιούμε, ώστε να απολαύσουμε με μεγαλύτερη χαρά τις επόμενες εμπειρίες μας.

5. Αν έχεις παιδιά, μην παντρευτείς

Τέλος, η έρευνα έδειξε πως τα ζευγάρια που έχουν παιδιά δίχως γάμο είναι λίγο περισσότερο ευτυχισμένα από εκείνα που παντρεύτηκαν. Προφανώς, το γεγονός πως έχεις ένα παιδί δεν σε αναγκάζει να ενωθείς με τα δεσμά του γάμου, εφόσον δεν το επιθυμείς. Κάνε αυτό που θα κάνει εσένα να αισθάνεσαι καλύτερα και θα φέρει την πραγματική ευτυχία στη σχέση σου.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS