GOOD LIFEΔΙΑΤΡΟΦΗ3 ιδέες για να φτιάξεις το τέλειο Κυριακάτικο brunch στο σπίτι σου

3 ιδέες για να φτιάξεις το τέλειο Κυριακάτικο brunch στο σπίτι σου

Είναι Κυριακή και θέλεις να φτιάξεις κάτι όμορφο και διαφορετικό για το αγαπημένο σου πρόσωπο, για την οικογένεια ή απλά για σένα για να ξεκινήσει όμορφα η μέρα σου;

Εμείς σου έχουμε τις τέλειες ιδέες για να ετοιμάσεις το πιο υπέροχο Κυριακάτικο brunch που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

3 γευστικές και εύκολες διατροφικές επιλογές για πρωινά που σίγουρα θα απολαύσεις ανάλογα με τα γούστα των μελών της οικογένειας. Αλμυρά, γλυκά, σίγουρα θα ευχαριστήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Pancakes με σοκολάτα (ή μέλι)

1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα γάλα
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι

Pan

Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε έναν ομογενοποιημένο μείγμα. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε στο τηγάνι το μείγμα μας. Δε χρειάζεται να το απλώσεις στο τηγάνι όπως κάνουμε στις κρέπες. Η πρώτη ένδειξη ότι το pancake σου ψήνεται, είναι οι φουσκάλες που εμφανίζονται. Όταν οι φουσκάλες όλες σκάσουν η πάνω επιφάνεια δεν θα πρέπει να γυαλίζει. Είναι σημαντικό η φωτιά να είναι μέτρια γιατί έτσι πετυχαίνουμε ένα χρυσό χρωμα στα pancake. Γυρίζουμε το pancake από την άλλη πλευρά, το αφήνουμε να ψηθεί για ένα λεπτό και είναι έτοιμο.

Αvocado toast

Με ένα πηρούνι λιώσε μισό αβοκάντο. Άλειψέ το σε φέτες ψωμί ή σε ψωμί του τοστ. Πρόσθεσε τυρί, βραστό αυγό ή άλλα υλικά της αρεσκείας σου.

Avocado on toast recipe | BBC Good Food

Oμελέτα με μανιτάρια

Θα χρειαστείς: 4 αυγά μεγάλα, 1 κ.σ ελαιόλαδο, λιγο βούτυρο, αλάτι, πιπέρι,100 γραμμάρια άσπρα μανιτάρια

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ με ένα πηρούνι μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στο ενδιάμεσο, ρίχνουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι μαζί με λίγο βούτυρο. Μόλις πάρουν χρώμα, ρίχνουμε τα αυγά και ψήνουμε μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αυγά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS